.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Εμείς οφείλουμε, και με χίλιους ακόμα κινδύνους, να βροντήξουμε τον αχό της σάλπιγγάς μας ώστε να ξυπνήσουν οι ψυχές. Αν δεν το πράξουμε αυτό, θα είμαστε αναπολόγητοι στο Θεό εν ημέρα Κρίσεως…



Επίλογος από το βιβλίο του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Χαραλάμπου Βασιλοπούλου
 «Ο Αντίχριστος»

Ο Πανάγαθος Θεός, αναγνώστα μου, μας φανέρωσε αρκετά για τον Αντίχριστο, ώστε να γλυτώσουμε από την πλάνη και την βία, που ασκούν στις μέρες μας οι πρόδρομοί του και ειδικότερα να ξέρουν και να φυλαχτούν στους εσχάτους καιρούς οι χριστιανοί, τότε που αυτός ο ίδιος ο πλάνος θα γίνει σκληρός τύρρανος και για πολλούς ψυχοκτόνος.
Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αυτού είδες όλη την φοβερή και φαρμακερή όψη του Αντιχρίστου. Είδες, ότι δεν υπάρχει μόνο ο Αντίχριστος των εσχάτων καιρών, μα και οι αντίχριστοι. Είδες, ότι πολλοί αντίχριστοι θα προετοιμάσουν τον δρόμο του «διακεκριμένου» Αντίχριστου. Απαριθμήθηκαν και κατονομάστηκαν μερικοί από αυτούς

Οι πιστοί στους εσχάτους καιρούς θα έχουν να δώσουν την πιο σκληρή μάχη. Θα πολεμήσουν με αυτόν τον ίδιο τον σατανοφόρο Αντίχριστο. Θα κάνουν πόλεμο φοβερό, για τον οποίο και μόνο η σκέψη μας προκαλεί δέος και ίλιγγο.

Προσοχή όμως! Δεν πρέπει να χάσουμε τον στόχο μας. Σε κάθε εποχή οι πρόδρομοι του Αντιχρίστου υπάρχουν και δρουν. Σε κάθε εποχή οι προπομποί του Ανόμου δεν επιδιώκουν τίποτε άλλο, παρά τον αιώνιο βασανισμό των ψυχών μας. Δουλεύουν να μας ρίξουν στην απώλεια.

Στην εποχή μας συγκεκριμένα, δρουν, όργανα του Αντιχρίστου, οι εβραιομασωνικές πλάνες, τα Σιωνιστικά κατασκευάσματα: Χιλιασμός (Ιεχωβάδες), Μασωνία, Ρόταρυ, Λάιονς, Κομμουνισμός. Έργο του Αντιχρίστου στις μέρες μας κάνει το πονηρό και δόλιο σχέδιο της ενώσεως, των Εκκλησιών, που υποκινεί και κατευθύνει ο Παγκόσμιος Σιωνισμός. Τον Διάβολο και το Παγκάκιστο σχέδιό του υπηρετεί ο Πνευματισμός, η Μαγεία, η Θεοσοφία, η Σατανολατρία και πλήθος άλλες αντίχριστες και σκοτεινές δυνάμεις…

Ξέρεις τώρα και συ, αναγνώστα, ότι βρίσκεσαι κυκλωμένος από αντιχρίστους και ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Το χρέος όλων μας είναι γενικός ξεσηκωμός. Ψυχοσωτήρια αφύπνιση. Όχι! Δεν θα παραδοθούμε στους αντίχριστους. Δεν θα τους αφήσουμε να μας ρίξουν στην απώλεια. Θα αντισταθούμε στο ρεύμα της αποστασίας. Θα ξεσκεπάσουμε τους προβατόσχημους λύκους. Θ’ αγωνιστούμε, θα φωνάξουμε. Θα πολεμήσουμε όλα τα πονηρά σχέδια και τα σκοτεινά άντρα από όπου εκπορεύεται ο πληρωμένος και ξενοκίνητος πόλεμος κατά του Χριστού και της Εκκλησίας.
Χρέος όλων μας είναι να δείχνουμε στον ορθόδοξο λαό τις πλάνες και τις πανουργίες των αντιχρίστων. Χρέος όλων μας είναι να καταγγέλουμε, χωρίς ανάπαυλα, τις σκοτεινές δυνάμεις, τις αντίχριστες αιρέσεις και τους ξεπουλημένους σ’ αυτές προδότες.

Στην αίρεση και στα αντίχριστα σχέδια οφείλουμε να αντιτάξουμε την Ορθοδοξία, την πίστη, όπως μας την δίδαξαν οι Απόστολοι και οι Πατέρες.
Και όταν ακούμε για Ιεχωβάδες, Μασώνους, Ροταριανούς, οπαδούς της Ενώσεως των Εκκλησιών, του λεγομένου Οικουμενισμού, οπαδούς της Θεοσοφίας, οπαδούς του άθεου κομμουνισμού, της Σατανολατρίας… ο νούς μας να πηγαίνει αμέσως στους προδρόμους του Αντιχρίστου.

Στο άκουσμα όλων αυτών των αντιχρίστων να σκεφτόμαστε, ότι έχουμε και χρέος φρουρού. Εκείνοι, οι αντίχριστοι, τεντώνουν συνεχώς απειλητικά το σατανικό δρεπάνι τους να ρίξουν ψυχές στην απώλεια. Εμείς οφείλουμε, και με χίλιους ακόμα κινδύνους, να βροντήξουμε τον αχό της σάλπιγγάς μας ώστε να ξυπνήσουν οι ψυχές. Αν δεν το πράξουμε αυτό, θα είμαστε αναπολόγητοι στο Θεό εν ημέρα Κρίσεως.


Πηγή: «Ο Αντίχριστος», Αρχ. Χαραλάμπους Βασιλοπούλου, εκδ. «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ» (Σελ. 261-264)