.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

ΤΟ ΠΡΩΤΟ κομμάτι της καθ ημάς Ανατολής ανήκει στον ΧΡΙΣΤΟ



Και το υπόλοιπο στους Έλληνες. 
Για να μην παρεξηγούμαστε υπάρχει άλλη τούρτα για τους Κούρδους και τους Αρμένιους φτιαγμένες με αμερικάνικο και ρώσικο παντεσπάνι.
Στην φώτο μάλλον η τούρτα είναι φτιαγμένη από χέρια ομογενών. 
Η Τουρκία διαλύεται , είναι πλέον γνωστό τοις πάσι…
Εχθές ουσιαστικά η Γερμανία ¨σφύριξε ¨λήξη του αγώνα , ενώ ο Σουλτάνος δεν το άκουσε και μάλιστα συνέχιζε να παίζει μόνος του μπάλα.
¨Η Τουρκία είναι σε κατάσταση σοκ και προσπαθεί να ξεπεράσει όλες τις συμφορές που έχουν πλήξει τη χώρα λόγω των αυταρχικών βλέψεων του ηγεμόνα της, έγγραψε η γερμανική εφημερίδα Die Tageszeitung .¨
«Η χώρα διαιρείται περισσότερο από ποτέ: υπάρχει ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών, κοσμική και θρησκευτική ζωή,« ανατολικός χώρος »και« δυτικός χώρος, «λέει ο άρθρο.
«Το κράτος επιδιώκει να προστατεύσει τα συμφέροντα της κυβέρνησης, ενώ οι άνθρωποι που πάσχουν από την ανομία των αρχών παραμένουν αβοήθητοι,» καταλήγει η εφημερίδα.¨ 
Ο Ερντογάν όχι μόνο δεν ακούει αλλά συνεχίζει να κάνει και πέναλτι. 
¨Ισχυρές τουρκικές μηχανοκίνητες μονάδες έφτασαν στα προάστια του Χαλεπιού υποτίθεται καταδιώκοντας δυνάμεις του ISIS τις οποίες όμως…προσπέρασαν απλά και μόνο για να εγκαταστήσουν θέσεις μεταξύ του συριακού στρατού και των ισλαμιστών τρομοκρατών! 
Εκατοντάδες άρματα μάχης αυτοκινούμενα πυροβόλα, ΤΟΜΑ, χωρίς όμως την υποστήριξη της τουρκικής Αεροπορίας αφού είναι βέβαιο πως θα καταρριφτούν από τα ρωσικά μαχητικά σε μια αστραπιαία προέλαση δημιούργησαν σφήνα μεταξύ των ισλαμιστών τουρκομάνων και των ρωσικών αλλά και συριακών δυνάμεων με εμφανή πρόθεση να περιέλθει όλη η περιοχή της τουρκικής μειονότητας υπό τον έλεγχο της Άγκυρας.
Οι ρωσικές δυνάμεις δεν άφησαν αναπάντητη την κίνηση και βομβάρδισαν με σφοδρότητα ένα ακόμη τουρκικό κομβόι με όπλα και πυρομαχικά που κατευθυνόταν προς την τουρκική μειονότητα στο Χαλέπι αλλά δεν έχουν χερσαίες δυνάμεις για να ανακόψουν την τουρκική προέλαση. ¨ 
Αυτό το προγεφύρωμα που κάνει η Τουρκία στον Κουρδικό διάδρομο στην Συρία θα γίνει και η γέφυρα της μετάβασης προς την οριστική διάλυση της. 
ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ της Τουρκίας κάποιοι ¨γεωπολιτικοί ζαχαροπλάστες ¨ που βρίσκονται ήδη στην περιοχή και αναφέρομαι στους Αμερικάνους και τους Ρώσους ετοιμάζουν τις δικές τους τούρτες ενώ δεν γνωρίζουν ότι ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ έφτιαξε και Ελληνικό Παντεσπάνι για ΤΟΥΡΤΑ και μάλιστα από το 1990 την εποχή μάλιστα του πρώτου πολέμου στον Περσικό Κόλπο. 
Πάμε πίσω στο 1990 … μαρτυρία προσκυνητή
(…) Επιστρέφοντας τώρα στη συνάντηση με το Γέροντα Παΐσιο, θυμάμαι πως με ρώτησε για την Κύπρο, και χαμογελώντας με καθησύχασε και είπε : «Θα έρθει η ώρα που θα λυθεί το θέμα της Κύπρου. Θα περάσει δυσκολίες, αλλά θα λυθεί και θα είναι ορθόδοξη και ελληνική».
(…) Κατόπιν τον ρώτησα για την συνεχή αδιαλλαξία και τις προκλήσεις των Τούρκων. Μ’ έπιασε από τον ώμο και με πολλή σοβαρότητα μου απάντησε :
«Μην ανησυχείς παιδί μου, εγώ ετοιμάζομαι να κοιμηθώ και δεν θα είμαι εδώ, αλλά θα βλέπω από επάνω, διότι εδώ είμαστε όλοι προσωρινά.
Η Τουρκία θα διαμελισθεί σε 3-4 κομμάτια. ήδη έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση.
Εμείς θα πάρουμε τα δικά μας εδάφη, οι Αρμένιοι τα δικά τους και οι Κούρδοι τα δικά τους.
Το κουρδικό έχει ήδη δρομολογηθεί.
Αυτά θα γίνουν, όχι τώρα αλλά σύντομα, όταν θα πάψει αυτή η γενιά που κυβερνάει την Τουρκία και θα αναλάβει νέα γενιά πολιτικών.
Τότε θα γίνει ο διαμελισμός της Τουρκίας.
Πολύ σύντομα, οι προσευχές που γίνονται κάτω από την επιφάνεια της γης, θα γίνονται επάνω στην γη και τα κεράκια που ανάβονται κάτω, θα ανάβονται επάνω. (Ο Γέροντας αναφερόταν στους Έλληνες κρυπτοχριστιανούς της Τουρκίας).
Θα τα δεις, παιδί μου. Πίστη και ελπίδα στο Θεό να υπάρχει και θα χαρούν πολλοί.
Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στα χρόνια αυτά. Έφτασε ο καιρός». Λάμαρης Δημήτριος, Πάφος Κύπρος .Μαρτυρίες Προσκυνητών. Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης 1924-1994 
Στην Πατρίδα μας για τον λόγο αυτό έπεσαν με τα μούτρα τα τελευταία χρόνια οι Ευρωλιγούριδες και δεν θέλουν να μας αφήσουν να ¨τσιμπήσουμε¨ κάτι από την μεγάλη γεωπολιτική ανατροπή που έρχεται με φόρα στην γειτονιά μας.
Δηλ. για εμάς δεν φρόντισαν να κάνουν τούρτα με παντεσπάνι και σαντιγί όπως έκαναν στους άλλους. 
Όμως ο ΧΡΙΣΤΟΣ φροντίζει να γλυκαθούμε για τα καλά στην συγκεκριμένη χρονική συγκυρία για αυτό και του ανήκει και το ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ. 

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΡΔΑΚΑΣ