.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Η Μολδαβία έσπασε το μποϋκοτάζ: Βίντεο-Ομιλία π.Θεοδώρου Ζήση. Σε 40' η διδασκαλία της Ορθοδοξίας. Το σχόλιο μας

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο π.Θεόδωρος Ζήσης "εκτοπίστηκε" από όλους σχεδόν τους ορθόδοξους συλλόγους, αδελφότητες, μητροπόλεις, εκκλησιαστικά κανάλια και πρακτορεία ειδήσεων. 
Όταν τολμήσεις να πας κόντρα στη "γραμμή" έστω και σε καθαρά λεκτικό επίπεδο, διαπιστώνεις ότι έχεις μείνει μόνος. Σταματάνε και οι κολακείες και οι προσκλήσεις.
Τελικά δεν υπάρχει πιο "βάρβαρο" είδος από τους "φαρισαίους". 
(θα θέλαμε να έχουμε μερικές φωτογραφίες από την χειροτονία του, στην Αγία Αναστασία Βασιλικών, να μετρήσουμε δεσποτάδες, ιερωμένους, πιστούς..). 
Μόνος, σε μερικές εκατοντάδες πιστών (και σε 2-3 ευλαβείς μοναχούς και ιερωμένους ως ακροατές), συνεχίζει να μιλάει στο γνωστό υπόγειο στον Άγιο Αντώνιο Θεσσαλονίκης.
(άλλο χαρακτηριστικό της εποχής μας! Οι αγωνιστές ιερείς να μιλάνε μόνον σε υπόγεια! 
Όταν δεν τους απαγορεύεται να μιλάνε.. γιατί φθάσαμε και σε αυτό.
Οι κυριλέ αίθουσες μητροπόλεων και ναών, είναι για πιο "μοντέρνους" ομιλητές, με πιο light απόψεις! Διαπιστώνεται ακόμη και στις πιο "συντηρητικές" μητροπόλεις)


φωτογραφία από το υπόγειο του Προφήτη Ηλία Θεσσαλονίκης, όπου είχε εκτοπιστεί για λίγους μήνες ο π.Νικόλαος Μανώλης. Τελικά τον μετέθεσαν αλλού και του απαγόρευσαν και πάλι να μιλάει!
Ενώ εσπερινοί, πανηγύρια και ονομαστικές εορτές επισκόπων παίζουν ως "είδηση"
και κάθε μητροπολίτης φωτογραφίζεται σε δεκάδες πόζες 
(πρόσφατα κάποιοι δεσποτάδες άρχισαν να "θυμούνται" και περιστατικά με ευλαβείς αγίους, είναι σημαντικό να λες στον αφελή κόσμο ότι είχες κι εσύ σχέση με τον Άγιο, λες και θα μάθει ποτέ κανείς αν είχες ή όχι, ή τι . "κοντά στον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα ..")
ενώ ακόμη και οι αγρυπνίες στις αγιορίτικες μονές έχουν γίνει live stage,
και κάθε μητροπολίτης προσπαθεί να πετάξει την "ατάκα" του για να "παίξει" στα ΜΜΕ (και να ανεβάσει τα ποσοστά του στις επόμενες αρχιεπισκοπικές εκλογές),


Ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος στην "Κιβωτό της Ορθοδοξίας": "Να συνεργαστούν οι νέοι πολιτικοί" σχεδόν πουθενά -με εξαίρεση ελάχιστα ελληνορθόδοξα ιστολόγια - δεν θα δείτε τις ομιλίες του π.Θεοδώρου Ζήση.

Η Μολδαβία λοιπόν "έσπασε" το μποϋκοτάζ του π.Θεοδώρου Ζήση! 
Στη συνέχεια πληροφορηθήκαμε για την εκδήλωση (θεολογική επιστημονική ημερίδα) που ετοιμάζεται στις 23 Μαρτίου στον Πειραιά (δείτε εδώ), όπου επίσης θα είναι ομιλητής.

Ας τον απολαύσουμε (το βίντεο είδαμε εδώ και εδώ):