.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ




γράφει ο :
ΣΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Διαχειριστής BLOG: ΩΡΑ ΗΜΑΣ ΗΔΗ ΕΞ ΥΠΝΟΥ ΕΓΕΡΘΗΝΑΙ

Επειδή ο «βόρβορος» του Οικουμενισμού έχει μολύνει όλο το μήκος και το πλάτος της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και όχι μόνο, δημοσιεύσουμε αυτό το κείμενο και εν όψει του Αγίου Πάσχα και της Πεντηκοστής του 2016 που εκτός των άλλων μας επιφυλάσσει και το αποκορύφωμα της μεγάλης θρησκευτικής αποστασίας για την οποία όλοι όσοι πιστοί… θα δώσουμε λόγο!
Στην εποχή της κυριαρχίας του Αντιχρίστου και των ανθρώπων του, τα θεμέλια της ανομίας γιγαντώνονται. Οι ‘’Σοφοί της Σιών’’ προετοιμάζουν από αιώνες αυτά που συμβαίνουν στις ημέρες μας. Η Μασονία, τα Ρόταρυ, ο Χιλιασμός, ο Ο.Η.Ε., ο Παπισμός, το συμβούλιο των εκκλησιών είναι όργανα που δουλεύουν για τον ίδιο σκοπό, το καθένα στον τομέα του, έως ότου επικρατήσει ΄΄Ο Μεγάλος Διδάσκαλος΄΄.
Η οικονομική δικτατορία που θα παγιδεύσει όλους τους ανθρώπους προετοιμάζεται. Η νομισματική ένωση προωθείται γρήγορα για να αντικατασταθούν τελικά τα νομίσματα από το ηλεκτρονικό – πλαστικό χρήμα. Ήδη οι περισσότερες συναλλαγές γίνονται με ‘’πλαστικό χρήμα’’ , έπειτα κι από τα capital controls που επεβλήθησαν στην Ελλάδα εκουσίως έναν χρόνο τώρα (10-04-2016) και οδηγούν την χώρα σε μια εποχή που κανείς δεν θα μπορεί να αγοράσει ή να πουλήσει, αν δεν δεχθεί το ‘’χάραγμα’’, όποια μορφή κι αν έχει αυτό. 

Βασικός στόχος των δυνάμεων του σκότους είναι να προκαλέσουν πολιτικό, ηθικό και οικονομικό χάος χτυπώντας κυρίως κέντρα πνευματικού και οικονομικού πλούτου. Η Ελλάς, η πιο πλούσια πνευματικά χώρα, βρίσκεται σήμερα αποκομμένη από τις ρίζες της, την Ορθοδοξία και την ελληνική γλώσσα παραδέρνωντας μέσα σε ηθική, πολιτική και οικονομική εξαθλίωση. Η χώρα έπρεπε να χτυπηθεί στην γλώσσα, την θρησκεία, τον πολιτισμό και φυσικά την παιδεία της. «Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι’ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει, για να μη μας παρενοχλεί στα Βαλκάνια, να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, σε όλη αυτή τη νευραλγική περιοχή μεγάλης στρατηγικής σημασίας για μας, για την πολιτική των ΗΠΑ».(Heinz Alfred Kissinger)
Εδώ και κάποιες δεκαετίες το σκοτεινό αυτό σχέδιο υλοποιείται με ολέθρια αποτελέσματα.
Η συμμετοχή της εκκλησίας μας σε κοινές συναντήσεις και εκδηλώσεις με Χριστιανούς άλλων δογμάτων και ομολογιών κατανοείται μόνο άν έχει χαρακτήρα ομολογίας, ιεραποστολής και μαρτυρίας της Ορθοδόξου αληθείας και ουδέποτε όταν αποτελεί απόδειξη κοινωνικού, εκκοσμικευμένου συγκριτισμού. ‘’...Εκσυγχρονισμός που δεν θεμελιώνεται πάνω στην ευλογημένη μας παράδοση είναι ύπουλος και επικίνδυνος...’’ αναφέρει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος Χατζηνικολάου στον ενθρονιστήριο του λόγο. Τα εκκλησιαστικά προβλήματα θα πρέπει να επιλύονται πάντα βάση των εκκλησιαστικών Κανόνων και ουδέποτε με κοσμικά κριτήρια.
Επ’ ουδενί δεν έπρεπε να επιτρέψουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση να χρηματοδοτήσει ευαίσθητους τομείς όπως η άμυνα, η διπλωματία, η παιδεία, για να αποφύγουμε κάθε μορφή εξάρτησης.
Σήμερα υπάρχουν άνθρωποι της προσευχής και της ταπείνωσης, φλογεροί κήρυκες της Ορθοδοξίας που υψώνουν το ανάστημά τους στην λαίλαπα της Παγκοσμιοποίησης; Βέβαια υπάρχουν, όμως είναι καλά κρυμμένοι από τον μισόκαλο διάβολο με την δύναμη του Σταυρού και της αδιαλείπτου προσευχής. Χάρη σ’αυτούς υπάρχει ο κόσμος και χάρη σ’αυτούς θα μεγαλουργήσει ξανά το έθνος. Παντού υπάρχουν οι αγνοί κι ενάρετοι άνθρωποι της προσευχής, άλλοι βαθιά στην έρημο, σε σκήτες, σε Μονές κι άλλοι μέσα στον κόσμο. Δεν είναι τυχαίο που το περιβόλι της Παναγίας γνωρίζει άνθιση τα τελευταία χρόνια.
«αν εμείς οι Έλληνες δεν ξυπνήσουμε, λέει σε κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος, μπορεί να χάσουμε την Ορθοδοξία, όπως την χάσαμε από την Μικρά Ασία. Η Ορθοδοξία δεν θα χαθεί, θα μεταφερθεί σ’ άλλη χώρα, ακόμη και στην Μαδαγασκάρη…, εμείς θα χάσουμε τον θησαυρό μας».
Ας αποδώσουμε λοιπόν όλοι μας ομολογία κατά του Οικουμενισμού και ας ακολουθήσουμε τα λόγια του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ‘’πρέπει να κάνουμε υπακοή στους ιερείς και στους διδασκάλους και να μην τους κατακρίνουμε, ακόμη κι αν έχουν ασεβή ζωή, αν όμως η πίστη τους είναι λανθασμένη, οχι μόνο δεν πρέπει να τους υπακούσουμε, αλλά και να φύγουμε από αυτούς και να τους κατακρίνουμε.’’
Ταις των Αγίων Πατέρων πρεσβείες, Χριστέ ο Θεός, ελέησον ημάς.