.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Οικουμενιστική βαρυχειμωνιά



Είναι η πικρή αλήθεια, πως πέσανε οι μάσκες. Μετά το Κολυμπαριώτικο αντάμωμα, οι δυνάμεις του οικουμενιστικού άξονα της Εκκλησίας, εκτελούν με ακρίβεια το σχέδιό τους.
Με συνέδρια, ημερίδες, συμπροσευχές, διαλόγους, έχει γεμίσει ασφυκτικά το καλεντάρι του, όπου εισηγήσεις, συμπεράσματα και πορίσματα, θα βασίζονται στα κείμενα του Κολυμπαρίου και θα τα αποδέχονται defacto.

Από την άλλη στο αντιοικουμενιστικό μέτωπο, φαίνεται να υπάρχουν δύο τάσεις: η μετριοπαθής που θα επιδιώξει ακύρωση την αποφάσεων Κολυμπαρίου, με ευρύτερη συμμετοχη, αρχιερέων, κληρικών και Ιερών Μονών και η πιο επιθετική που ζητά να προκληθεί ένα κύμα, διακοπής του μνημοσύνου των οικουμενιστών, με την ελπίδα να γίνει τσουνάμι.
Το βέβαιο είναι πως φανερώθηκε το διακύβευμα του Κολυμπαρίου και αυτό δεν είναι άλλο από την επικράτηση του οικουμενισμού. Από παναίρεση, να θεωρηθεί διδασκαλία της Ορθοδοξίας.
Ας το καταλάβουμε αυτό όλοι και να είμαστε αυστηροί και απόλυτοι κατά των οικουμενιστών και όχι μεταξύ μας.
Ενέσκυψε βαρύτατος χειμώνας, στην Εκκλησία. Πρωτοφανή ακραία οικουμενιστικά βαρομετρικά θα σαρώσουν την Ορθοδοξία. Ας συνταχθούμε σε γέροντα αντιοικουμενιστή ομοθυμαδόν.
Να αδειάσουμε τις Εκκλησιές των οικουμενιστών. Να γεμίσουμε τις Εκκλησιές των αντιοικουμενιστών, ώστε να κατηχηθεί μέχρι και ο τελευταίος πιστός.
Καλόν αγώνα και καλόν χειμώνα

Κοσμίδης Ελευθέριος