.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Ορθόδοξος ιερέας αγιάζει παπικό ναό μετά τα Θεοφάνεια

Στις φωτογραφίες (πηγή: Prodromos - Griechisch Orthodoxe Kirchengemeinde Brühl hat 25 neue Fotos Facebook hinzugefügt. Gestern um 04:12 Θεοφάνεια, Brühl 2017) από την ιστοσελίδα του ιερού ναού του αγ. Ιωάννου του Προδρόμου στο Brühl της Ρηνανίας Βεστφαλίας στην Γερμανία)

βλέπουμε τον εφημέριο του ναού π. Αθανάσιο να έχει εισέλθει με όλη την λιτανεία στον παπικό ναό Σάνκτα Μάργκαρετ για να αγιάσει τον ναό και τον λαό που παρευρίσκεται εκεί. Σημειωτέον, ότι μερικοί από τον λαό, που φαίνονται στην πρώτη φωτογραφία είναι ντυμένοι καρναβαλίστικα. 

Ποιός Ι. Κανόνας επιτρέπει τέτοιες πρακτικές; Ποιός θα αμφισβητήσει, ότι η «σύνοδος» της Κρήτης έχει πια επιβάλλει την αίρεση; Ποιός δεν βλέπει την «νέα εκκλησία» των οικουμενιστών; Ποιός θα προστατεύσει το ποίμνιο, που πλανεμένο ακολουθεί ψευδοποιμένες με δορά προβάτου;