.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Ενημέρωση- σύντομη ανασκόπηση της «Διορθόξης Επιστημονικής Ημερίδας για την καταδίκη του Οικουμενισμού & της “Συνόδου” της Κρήτης» στο Ωραιόκαστρο

Ευχαριστούμε τον Θεό γιατί με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα 
η Εκδήλωση ενάντια στον Οικουμενισμό και την ψευδοΣύνοδο της Κρήτης.

η αίθουσα στο βάθος (αριστερή μεριά)

η αίθουσα (δεξιά μεριά)

Η αίθουσα του Nouvelle, χωρητικότητας 1000 ατόμων, γέμισε ασφυκτικά και νέα καθίσματα στηνόταν για να εξυπηρετήσουν ώστε να μην μείνει κανείς όρθιος (η εκδήλωση έληξε γύρω στις 9μμ).

Οι πιστοί χάρηκαν την παρουσία των δεκάδων αγιορειτών, ενώ παραβρέθηκαν επίσης δεκάδες ιερωμένοι, μοναχές, καθώς και πιστοί και ιερωμένοι από ορθόδοξα κράτη όπως Βουλγαρία, Ρουμανία, Γεωργία, Μολδαβία κλπ.

Στο τέλος της εκδήλωσης απαντήθηκαν ερωτήματα των πιστών(κυρίως αφορούσαν το αν είναι υποχρεωτική ή όχι η διακοπή μνημόνευσης και το αν επιτρέπεται να λειτουργούνται και σε ναούς όπου μνημονεύονται επίσκοποι που είτε αποδέχθηκαν (επίσημα ή μέσω της σιωπής τους) την σύνοδο της Κρήτης είτε κοινωνούν με οικουμενιστές). 
Χαιρόμαστε που παρουσιάστηκε ΞΕΚΑΘΑΡΗ η αγιοπατερική οδός. 
Στο τέλος διαβάστηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα ψήφισμα.

Η εκδήλωση προβαλλόταν ζωντανά μέσω διαδικτύου.
Την ώρα που γράφεται αυτή η ανάρτηση (2 μόλις ώρες μετά την λήξη της εκδήλωσης, βλέπουμε 2000 προβολές του βίντεο της εκδήλωσης!)



Δείτε την :


και ένα πρώτο σχόλιο που διαβάσαμε :
Μας συγκλόνισε η μαθήτρια στην Ρουμανία που ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΕ να εκκλησιαστεί σε εκκλησία που μνημονευόταν αιρετίζοντας ιεράρχης!! 
3:05 Σύγχρονοι διωγμοί για την Ορθοδοξία! Το στάδιο άνοιξε... όσοι πιστοί προσέλθετε! Αυτό που πρέπει να κατανοήσουμε ΟΛΟΙ είναι ότι Η Ορθοδοξία μας αφορά όλους και έχουμε ευθύνη όλοι! Δεν είναι υπόθεση μόνο των μοναχών, των επισκόπων ή των ιερέων ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ του Θεού! 
Η Εκκλησία του Χριστού ΔΕΝ είναι ΜΟΝΟ οι Επίσκοποι, οι οποίοι έχουν πέσει σε ΑΙΡΕΣΗ γιατί έχουν ψηφίσει τις αιρετικές αποφάσεις της Κρήτης, αλλά ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ. 
ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΟΠΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΔΩΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ! 
Η διακοπή μνημοσύνου αιρετικών επισκόπων για τους ιερείς, και το άδειασμα των εκκλησιών που μνημονευονται αιρετικοί επίσκοποι από τον λαό, είναι ο δρόμος που ακολούθησαν οι Άγιοι της Εκκλησίας μας για σωθούν από την αρρώστεια των αιρέσεων. 
(απόσπασμα από σχόλιο που είδαμε εδώ)

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"