.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Που το πάνε οι Τούρκοι;

Είδες τι «φίλοι» είναι οι Τούρκοι; Γι' αυτό οι παλιοί δεν τους εμπιστεύονταν ποτέ. Πάνε να βγούνε και από πάνω. Καμαρώνουν που έπνιξαν το 1922 γυναικόπαιδα και ηλικιωμένους. Και δεν τα λένε ασήμαντοι τούρκοι, αλλά ανώτατοι ισλαμοφανατισμένοι πολιτικοί και αξιωματούχοι. Δεν έπνιξαν και τους Εύζωνες του Πλαστήρα; Ας ρωτήσουν τους παππούδες τους να τους πουν γι’ αυτούς. Γιατί καμαρώνουν για το ’22; Στον τριετή αυτό πόλεμο δόθηκαν αναρίθμητες μάχες μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων και τις κέρδισαν όλες οι Έλληνες εκτός από μία! Στο τέλος όλοι οι δήθεν σύμμαχοι των Ελλήνων (αμερικάνοι, γερμανοί, γάλλοι, άγγλοι, ιταλοί, ακόμα και οι ρώσοι) υποστήριξαν τον Κεμάλ και αυτό έκρινε την έκβαση του πολέμου. Παρόλα αυτά οι Έλληνες πολέμησαν παλικαρίσια αλλά προδόθηκαν και αποχώρησαν, δεν υποχώρησαν. Δεν πρέπει να υπάρχει παρόμοια περίπτωση στην παγκόσμια ιστορία που ένας στρατός, ο Ελληνικός να νικάται αηττήτως!!! Και αυτό επειδή για λόγους οικονομικών συμφερόντων υποστηρίχθηκαν οι τούρκοι, διότι φοβήθηκαν οι «μεγάλοι» μια μεγάλη Ελλάδα, και προτίμησαν να παραμείνουν τα μέρη εκείνα σε μπουνταλάδες. (Κάτι παρόμοιο επαναλήφθηκε και το ’74 στην Κύπρο.)...

Τα εγκλήματα των τούρκων εκείνοι την εποχή (και όχι μόνο) με εκατομμύρια σφαγιασθέντες Αρμενίους, Ελληνοποντίους και Μικρασιάτες Έλληνες είναι το καύχημα των «φίλων γειτόνων». Όμως κάτι δικοί μας ανόητοι ξεπουλημένοι, αμφισβητούν από υπουργικές θέσεις τη γενοκτονία των Ποντίων, και κάποιοι άλλοι γράφουν ιστορία με συνωστισμούς και άλλες ανοησίες. Ορίστε, οι ίδιοι οι τούρκοι καυχώνται ότι έπνιξαν του Έλληνες το ’22, χωρίς να ντρέπονται και απειλούν εκ νέου. Τι άλλο θέλετε να ακούσετε; Και μέχρι σήμερα συνεχίζουν να πνίγουν μετανάστες, στέλνοντάς τους με σαπιοκάϊκα και μικρά φουσκωτά στα ελληνικά νησιά, παραδεχόμενοι εμμέσως πλην σαφώς ότι πίσω από το δουλεμπόριο των μεταναστών είναι οι κυβερνώντες τους, που θέλουν να κάνουν κακό στην Ελλάδα, που όπως αποδεικνύουν οι ίδιοι, πάντα μισούσαν.

Θέλουν και 17 ελληνικά νησιά γιατί είναι λένε δικά τους, δηλ. του μπαμπά τους! Από που ως που; Οι παππούδες των λεγόμενων τούρκων ήταν από τις ασιατικές στέπες. Και δεν βγαίνουν οι δικοί μας να ζητήσουν πίσω ολόκληρη την Τουρκία, η οποία κατοικείται από την αρχαιότητα από Έλληνες. Που ήταν οι τούρκοι τότε;

Από την άλλη, οι Ευρωπαίοι τώρα αρχίζουν να καταλαβαίνουν τι εστί Τούρκος. Που να τους είχαν και γείτονες; Ναζί τους είπαν και δεν τους άρεσε. 400 χρόνια που οι Έλληνες ζούσαν σκλάβοι στους Τούρκους, ποιος από αυτούς νοιάστηκε; Και όχι μόνο δεν νοιάστηκε, αλλά τους υποστήριζαν κιόλας μέχρι χθές, και αν γίνει κάτι αναμεταξύ μας, πάλι τους τούρκους θα βοηθήσουν. Το τι ενοχλήσεις δέχονται καθημερινά οι Έλληνες από τους τούρκους είναι γνωστές, όμως ούτε καν να υποστηρίξουν την Ελλάδα ως σύνορο της Ευρώπης δεν νοιάζονται.

Στραβομουτσούνιασαν που τους είπαν σταυροφόρους. Αυτοί οι σταυροφόροι ήταν που άλωσαν την Κωνσταντινούπολη (έτσι την ονόμασαν αυτοί που την έχτισαν) για πρώτη φορά και από τότε επήλθε η σταδιακή παρακμή για να πέσει στα χέρια των τούρκων και να καμαρώνουν ότι είναι δικιά τους. Αν δεν ήταν οι σταυροφόροι που έκαναν κακό στον χριστιανισμό και τον ελληνισμό, Πόλι οι τούρκοι δεν θα έβλεπαν!

Ας χαίρονται τα κλεμμένα τους και τα εγκλήματά τους. Όλοι αυτοί που δημιούργησαν την κατάσταση αυτή (Θεού θέλοντος) κρίθηκαν ήδη. Και οι θύτες και τα θύματα. Θα έρθει η ώρα να κριθούμε και εμείς. Κανείς δεν θα ξεφύγει από την δικαιοσύνη του Θεού.