.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

ο Οικουμενικός Πατριάρχης και επιτίθεται στους αντιδρώντες της Συνόδου της Κρήτης, παραμονές του Πάσχα

Ακόμη μια άκρως προκλητική παρέμβαση έρχεται στο φως λίγες μέρες πριν από την μεγάλη εορτή της Χριστιανοσύνης από τον εκτός ορίων πλέον Οικουμενικό Πατριάρχη που μοιάζει να διεκδικεί ξεκάθαρα το αλάθητο σαν άλλος “Πάπας της Ανατολής”!

Θορυβημένος προφανέστατα από το ποτάμι αντιδράσεων κατά των οικουμενιστικών εκτροπών και τις διακοπές μνημονεύσεων Επισκόπων μεταξύ άλλων και στην Κρήτη της οποίας η Εκκλησία υπάγεται στο Πατριαρχείο, δείχνει να έχει χάσει παντελώς την ψυχραιμία του και επιτίθεται με σφοδρότητα κατά όσων αντιδρούν στη Σύνοδο του Κολυμπαρίου.

Πιστός στην γραμμή, που έχει χαράξει από πέρυσι τον Ιούνιο το Φανάρι, ξιφουλκεί κατά όσων τολμούν να εκφέρουν άλλη άποψη και τους κατηγορεί πως είναι παραπλανημένοι και πως διχάζουν τους πιστούς.
Συγκεκριμένα με την ευκαιρία της έκδοσης του βιβλίου: «ΛΟΓΟΣ ΣΥΝΟΔΟΥ-ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ- Κρήτη 2016, Εισαγωγή: Αρχιμ. Ευάγγελος Υφαντίδης, Επιμέλεια: καθηγ. Κων/νος Δεληκωνσταντής, Εκδοτική Παραγωγή ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ Α.Β.Ε.Ε, ΑΘΗΝΑ 2017», ο κ. Βαρθολομαίος απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στην οποία περιλαμβάνεται και το ακόλουθο απόσπασμα:

«Η παρούσα έκδοσις καθιστά τα συνοδικά κείμενα ευκόλως προσβάσιμα εις κάθε ενδιαφερόμενον. Όσοι γνωρίζουν τα κείμενα αυτά δεν θα επηρεάζωνται ούτε θα παρασύρωνται από τας παραπλανητικάς απόψεις ενίων ορθοδόξων κληρικών, μοναχών και λαϊκών, οι οποίοι, κινούμενοι απόζήλον ου κατ’ επίγνωσιν, δυσφημίζουν την Αγίαν και Μεγάλην Σύνοδον της Ορθοδόξου Εκκλησίας καιαμφισβητούν την κανονικότητα αυτής και την ορθοδοξίαν των συνοδικών κειμένων, διχάζοντες ούτω και σκανδαλίζοντες τον λαόν του Θεού».
Είναι σαφές πως ο κ. Βαρθολομαίος και το Φανάρι επιλέγει την ευθεία σύγκρουση με τους αντιδρώντες, αλλά αυτό που δεν είναι καθόλου σαφές είναι κατά πόσον είναι έτοιμος να υποστεί και τις συνέπειες μιας τέτοιας ευθείας αντιπαράθεσης…..

Του Μανώλη Κείου