.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

ΚΑΤΑΝΤΙΑ: Και η ΜΕΒΓΑΛ αφαίρεσε τον σταυρό από την εκκλησία. ΔΕΝ αγοράζουμε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ προϊόντα ΜΕΒΓΑΛ

Διαβάζουμε την ανακοίνωση της ΜΕΒΓΑΛ στην επίσημη ιστοσελίδα της (αφορά την αφαίρεση του σταυρού από τον τρούλο της εκκλησίας, στα γιαούρτια που πουλάνε στο εξωτερικό):




Προσέξτε δικαιολογίες:
"πρόκειται για καλλιτεχνική οπτική"

"μη σκόπιμη αφαίρεση του σταυρού"!
Τον αφαίρεσαν και λένε ότι το έκαναν "μη σκόπιμα"!! 
Μα δεν ντρέπεστε;;; Για πόσο κουτούς μας περνάνε;;;

"... σε περίοπτη θέση, σε όλες μας τις συσκευασίες, υπάρχει η ελληνική σημαία, της οποίας ο σταυρός αποτελεί αναπόσπαστο σύμβολο!"
Κατ αρχήν την ελληνική σημαία την έχετε γιατί πουλάτε περισσότερο ως "ελληνικό προϊόν".
Δηλαδή μας χρωστάτε χάρη που δεν διαγράψατε και τον σταυρό από την ελληνική σημαία ;;;

Όσο υποτιμούν την νοημοσύνη μας, δεν ζητάνε συγνώμη και όσο δεν ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ τον σταυρό επάνω στον τρούλο (και όχι αλλάζοντας το θέμα της φωτογραφίας) 

ΔΕΝ αγοράζουμε ΠΟΤΕ 
ΞΑΝΑ προϊόντα ΜΕΒΓΑΛ

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"

Ολόκληρη η ανακοίνωση τους:

Διευκρινιστική ανακοίνωση για τις συσκευασίες του εξωτερικού
13-09-2017

Τις τελευταίες ημέρες έχει προκύψει ζήτημα με τις συσκευασίες προϊόντων μας, ο οποίες κυκλοφορούν στο εξωτερικό από το 2012, για τη μη ύπαρξη σταυρού στην μακέτα. Επιθυμούμε να διευκρινίσουμε ότι οι απεικονίσεις που εμφανίζονται στα προϊόντα μας είναι καθαρά γραφιστικές και όχι φωτογραφικές, δεν έχει γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση με βάση θρησκευτικά κριτήρια, παρά πρόκειται για καλλιτεχνική οπτική, χωρίς καμία θρησκευτική αναφορά.

Τη μη σκόπιμη αφαίρεση του σταυρού αποδεικνύει το γεγονός ότι σε περίοπτη θέση, σε όλες μας τις συσκευασίες, υπάρχει η ελληνική σημαία, της οποίας ο σταυρός αποτελεί αναπόσπαστο σύμβολο!

Η ΜΕΒΓΑΛ είναι μία ελληνική εταιρεία, που υποστηρίζει το Χριστιανισμό και την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία -και αυτό αποδεικνύεται από πολλές επιλογές της στα 67 χρόνια της ιστορίας της- και παράλληλα σέβεται όλες τις θρησκείες και δεν παρεμβαίνει σε θέματα που αφορούν θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Παρόλα αυτά, κατανοούμε και είμαστε απόλυτα ευαισθητοποιημένοι απέναντι στο θέμα που έχει προκύψει και κατά συνέπεια θα προχωρήσουμε σε ανασχεδιασμό όλων των επίμαχων συσκευασιών.