.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Αυτός είναι ο Οικουμενισμός: Πομπή Ινδουιστών με άγαλμα μπήκαν σε χριστιανικό ναό



Ένα απίστευτο περιστατικό, δείγμα του που οδεύει η πανθρησκεία, συνέβη στην Ισπανία…

Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Juan Mateos Castro χαιρέτισε θερμά τους επισκέπτες, ενώ οι Χριστιανοί τραγουδούσαν ύμνους προς την ...Παναγία!!!
Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή, 27 Αυγούστου στο ισπανικό θύλακα της Θέουτα, που βρίσκεται στην αφρικανική ακτή των Στενών του Γιβραλτάρ. Μάλιστα ο τοπικός Ισπανός Επίσκοποςαναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από τους πιστούς αφότου στον καθεδρικό ναό της πόλης εισήλθε πομπή με το άγαλμα του θεού των Ινδουιστών Γκανέσα. Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, που ήταν παρών στο συμβάν, απομακρύνθηκε από τη θέση του.

Συγκεκριμένα, τα μέλη της Ινδουιστικής κοινότητας της Θέουτα, για να γιορτάσουν τη γιορτή προς τιμήν του Γκανέσα –θεός της σοφίας και της ευημερίας– οργάνωσαν μια πομπή μέσα από τους δρόμους της πόλης κρατώντας ένα άγαλμα της θεότητας, που απεικονίζεται με το κεφάλι ενός ελέφαντα. Περνώντας την Καθολική Μητρόπολη, εισήλθαν στο εσωτερικό και κινήθηκαν προς το βωμό. Μάλιστα ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Juan Mateos Castro χαιρέτισε θερμά τους επισκέπτες, ενώ οι Χριστιανοί τραγουδούσαν ύμνους προς την Παναγία, κοιτάζοντας το ειδωλολατρικό άγαλμα που μετέφεραν οι Ινδουιστές.
«Η χειρονομία φιλοξενίας» από τον Κάστρο, εξόργισε πολλούς Ρ/Καθολικούς που την εξέλεβαν ως προσβολή προς την χριστιανική πίστη, η οποία είναι ασυμβίβαστη με τον ινδουιστικό πολυθεϊσμό.
Την επόμενη μέρα μετά το σκανδαλώδες περιστατικό ο τοπικός Επίσκοπος Rafael Sorsona ζήτησε συγγνώμη από τους πιστούς που ακούσια προκάλεσε αυτόν τον πειρασμό, λέγοντας ταυτόχρονα ότι ο γενικός επίτροπος είχε απομακρυνθεί από τη θέση του.
Σε δήλωσή του, ο επίσκοπος σημείωσε ότι οι Ρ/Καθολικοί αισθάνονται φιλικό συναίσθημα προς τους Ινδουιστές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποκηρύξουν την πίστη τους. «Πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στη χριστιανική μας παράδοση» είπε ο ιεράρχης.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Mateos Κάστρο είπε ότι αναγνωρίζει το λάθος του και ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να λατρεύει οποιονδήποτε άλλον εκτός από «ένα και αληθινό Θεό μας». «Ήθελα απλά να υποβάλω τα σέβη μου στην ινδουιστική κοινότητα, τα μέλη της οποίας, με τη σειρά τους, ήθελαν να δείξουν το σεβασμό τους προς τους Καθολικούς και στην Παναγία, πολιούχου της Θέουτα» υποστήριξε.
Σύμφωνα με την επισκοπή, αυτό που είχε αρχικά προγραμματιστεί ήταν οι Ινδουσιτές να περιοριστούν στο να εναποθέσουν όπως αποδείχτηκε ακολούθησαν ένα διαφορετικό σενάριο…..

Πατερική Παράδοση