.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

ΤΟ «ΑΝΤΙΔΟΤΟ» ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ: ΤΩΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΡΕΑΛΙΤΙ ΟΡΓΙΩΝ!

Η ελληνική τηλεόραση αφού ανέβασε το… πνευματικό επίπεδο των Νεοελλήνων, «πρόβαλλε» την ελληνική παράδοση και «προώθησε» την πολιτιστική κληρονομιά του ελληνισμού, τώρα αυτή η ελληνική τηλεόραση, δηλαδή τα ελληνόφωνα κανάλια που χρεωστάνε εκατομμύρια δανεικά και αγύριστα, προχωρεί ακάθεκτα στην προβολή ρεάλιτι σεξουαλικών οργίων καθώς κάποιοι κατανόησαν ότι μέσα την κρίση η μόνη λύση είναι το αχαλίνωτο και αδέσμευτο σεξ.

Έτσι με δύο ερωτικά reality το κανάλι του ομίλου ΑΝΤ1, το Μακεδονία ΤV, το οποίο αλλάζει όνομα και γίνεται πιο νεανικό, φιλοδοξεί να κερδίσει σημαντικό μέρος της θεαματικότητας.

Το πρώτο θα εκτυλίσσεται σε μία βίλα οργίων στην Μαγιόρκα.
Εκεί οι παίκτες-«νησιώτες» θα πρέπει κατά την παραμονή τους στη βίλα να «το κάνουν» με κάποιον ή κάποια συμπαίκτριά τους.
Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων οι «νησιώτες» έχουν το δικαίωμα να γίνουν ζεύγος με κάποιον άλλον παίκτη και να προσπαθήσουν να κρατήσουν το ταίρι τους γιατί αυτός που θα μείνει αζευγάρωτος αποχωρεί από το παιχνίδι.

Το τηλεοπτικό κοινό ψηφίζει το πιο συμβατό ζευγάρι και αυτό με τις λιγότερες ψήφους απειλείται με αποχώρηση.

Τα δικαιώματα του παιχνιδιού τα κατείχε ο AΝΤ1 εδώ και δύο χρόνια αλλά αποφάσισε πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να το υλοποιήσει.
Στο δεύτερο παιχνίδι του έρωτα, γαλλικής προέλευσης, με τον τίτλο «The Game of Love» αφορά τέσσερα ζευγάρια που βάζουν τον έρωτά τους σε δοκιμασία με σκοπό να κερδίσουν το έπαθλο του παιχνιδιού, ένα ποσό που αναμένεται να αγγίξει τα 50.000 ευρώ.

Τα ζευγάρια θα προσποιούνται ότι… δεν είναι δεσμευμένα και θα βρίσκονται σε κοινό χώρο με αδέσμευτους παίκτες («του κουτρούλη»…) βάζοντας σε δοκιμασία την σχέση τους. Βασικά θα είναι κάτι μεταξύ blind date και swinging, με ανταλλαγές συντρόφων!

Προβλέπεται… σκοτωμός από τις δηλώσεις συμμετοχής!

Και εις ανώτερα!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

www.nikosxeiladakis.gr