.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

«…Εάν δε ένας τυφλός οδηγή άλλον τυφλόν, θα πέσουν και οι δύο εις βαθύν λάκκον


ΑΦΗΣΑΤΕ ΤΟΥΣ, («άφετε αυτούς») είναι οδηγοί τυφλοί που οδηγούν τυφλούς. 

Κάθε άνθρωπος δηλαδή, που λόγω της αναξιότητός του δεν τον προώρισεν ο Πατήρ μου δια την Βασιλείαν του, θα αποβληθή και θα ξεριζωθή από αυτήν.» (Ματθ.ΙΕ’13-14.) 

Αφήσατέ τους μας λέει, δεν μας λέει «συγχωρέστε τους», ούτε να πάμε κοντά τους.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: 

Ευλογείτε! Με απέραντο σεβασμό και αγάπη προς τους αδελφούς, που έχουν χάσει την όρασή τους. Η ωραία απεικόνιση που δανείστηκα και το κείμενο της αναξιότητάς μου έχουν πνευματικό σκοπό και μόνο.

Παρεμπιπτόντως, επειδή αναφέρθηκε το «άφετε αυτούς» που ερμηνεύεται «αφήσατέ τους» το κρατάμε στη μνήμη μας, διότι αλλού το ερμηνεύουν διαφορετικά «Πάτερ, άφες αυτοίς, ου γάρ…(…)» για το οποίο θα μιλήσουμε άλλη φορά.

{Στο θέμα μας τώρα.}

Το θράσος και η τάση αρχηγίας που χαρακτηρίζει τα όργανα του διαβόλου, σε συνδυασμό με την έλλειψη γνώσεως, ανδρείου φρονήματος, θάρρους, τόλμης και θείου ζήλου του «πιστού», είναι οι λόγοι που καθηλώνουν την ψυχή και την υποτάσσουν, μη δυνάμενη να ενδιαφερθεί ακόμα και για τη σωτηρία της.

Ενώ εξωτερικά, φαίνεται να κινείται από ευσέβεια, η πραγματική αιτία είναι άλλη. Μας την αναδεικνύει ο Κύριος παρακάτω:

«…Ο λύχνος, που δίδει φως εις το σώμα, είναι το μάτι. Όπως ο λύχνος, που φωτίζει την ψυχή, είναι ο νους. Εάν λοιπόν το μάτι είναι υγιές, όλον το σώμα σου θα είναι γεμάτον φως, σαν να ήτο ολόκληρον το σώμα σου μάτι. Έτσι θα φωτίζεται και η ψυχή σου, εάν ο νους σου και η καρδιά σου δεν έχουν τυφλωθή από την φιλαργυρίαν και την προσκόλλησιν εις τα μάταια.» (Ματθ.ΣΤ’22.)

Ιδού πως το αποδεικνύει: 

«…διότι εκεί όπου θα είναι ο θησαυρός σας, θα είναι και η καρδιά σας.» (Ματθ.ΣΤ’21.)

Αυτός είναι ο κύριος λόγος που ενώπιον του σεβαστού ράσου, το στόμα φράζει, μη δυνάμενο να ελέγξει το «περιεχόμενο» (του ράσου) όταν αυτό βλασφημεί.

Εν ολίγοις, όλα είναι θέμα Πίστης.

Ας μη λέμε επομένως, απερίσκεπτα πως πιστεύουμε αφού και ο διάβολος πιστεύει.

Το όλο θέμα είναι τι κάνουμε, τι πράττουμε από αυτά που πιστεύουμε. Από αυτό φαίνεται η Ορθή Πίστη και η αγάπη προς τον Ιησού Χριστό μας!!

Η Ελλάς ήταν, είναι και θα είναι δάσκαλος πνεύματος και αξιών. Αργά ή γρήγορα θα κατανοήσει τα βρώμικα παιχνίδια που παίζονται εις βάρος της.

Τους πολιτικούς τους γνωρίζουμε πολύ καλά!

Οι ρασοφόροι μας λυπούν για την προδοσία τους, αλλά και αυτό ακόμα είναι …προφητευμένο.

Αν θες να λέγεσαι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, πρέπει να έχεις θάρρος, δύναμη ψυχής, ΟΧΙ θράσος!

Ρώτα λοιπόν, με αγάπη και σεβασμό τον πνευματικό σου, όποιος και αν είναι….

Είναι ΥΠΕΡ του Π.Σ.Ε. ;

Είναι ΥΠΕΡ της ΨΕΥΔΟ-συνόδου Κρήτης;

Είναι ΥΠΕΡ της ένωσης των αιρέσεων και του κοινού ποτηρίου με αυτούς;

Αν σου πει «ναι» ή διάφορα διπλωματικά-ακαταλαβίστικα ή ότι «θα κάνουμε ότι μας πει η «εκκλησία» …τότε ΦΥΓΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ όσο είναι νωρίς.

Η Εκκλησία του Χριστού τα έχει προείπει και καταγράψει όλα, για την εκκλησιαστική ευταξία και τη δογματική ακρίβεια.( βλ. Πηδάλιο)

Συνεπώς, δεν είναι δυνατόν η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ να μας πει να ενωθούμε και να κοινωνήσουμε με τους εχθρούς Της, τους αιρετικούς.

Επομένως, όταν μας πουν «θα κάνουμε ό,τι μας πει ..η «εκκλησία»», να είμαστε σίγουροι ότι μιλάνε για μία άλλη «εκκλησία» που ονομάζεται .. «παράταξη» η οποία ανήκει και εξουσιάζεται από τον εχθρό του Χριστού, τον διάβολο και όσοι την υπηρετούν είναι όργανά του!!

Αν σου πει ότι καταδικάζει τα προαναφερθέντα, αλλά συνεχίζει να είναι με τους ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ μέσα στους ναούς, τότε στη θεωρία λέει άλλα και στην πράξη κάνει τα αντίθετα… αφού μνημονεύει τους ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ-ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ!!

Τι θα πιστέψεις τώρα αυτά που λέει ή αυτά που κάνει;

Πώς θα αποδείξει ότι δεν είναι κρυφός ουνίτης, αρχι-αιρετικός ,οικουμενιστής «ερχόμενος εκ δεξιών;»

Πες του λοιπόν-ευλογημένε-να καταδικάσει δημοσίως επί του άμβωνα, αυτά που λέει εν κρυπτώ. Έτσι θα καταλάβεις «ποιόν Θεό… λατρεύει!!»

Έχεις ιερή υποχρέωση να τον «ξεσκεπάσεις», να «τον σημαδέψεις δηλαδή και μετά να φύγεις μακράν από αυτόν.»(Ρωμ.ΙΣΤ’17) αν είναι οικουμενιστής .

Πρώτα όμως ας εγκολπωθούμε τι θέλει ο θεός από εμάς και πώς μας συμβουλεύει: 

«Εάν δε, θέλετε να εύρετε τον δρόμον αυτόν της αιωνίου σωτηρίας, προσέχετε να μη παρασυρθείτε από ΚΑΚΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ… που έρχονται εις σας με το εξωτερικόν φαινόμενον της αθωότητος και ημερότητος του προβάτου, από μέσα των δε, είναι άγριοι και αισχροκερδείς, σαν ΛΥΚΟΙ που ΑΡΠΑΖΟΥΝ.» (Ματθ.Ζ’15.)

Τα ίδια μας λένε και οι Άγιοι: 

«…μην παραδώσεις τον εαυτό σου σε άπειρο ή εμπαθή δάσκαλο, για να μη διδαχθείς αντί Ευαγγελική τη διαβολική ζωή.» (Αγ.Συμεών ο νέος Θεολ., Φιλοκ.Δ’κεφ.32.σελ.18)

Επίσης, να μην λέμε πως την ψυχή μας την έχουμε εναποθέσει στον πνευματικό μας και πως αυτός θα έχει την ευθύνη..

Γιατί …αν αυτός πλανηθεί τότε πάει «περίπατο» και η δική μας ψυχή.

Αυτό μας προανέφεραν ο Ιησούς Χριστός, οι Απόστολοι και οι Άγιοί μας!

Μην λέμε πως πιστεύουμε όταν άλλα μας συμβουλεύει ο Κύριος για τη σωτηρία μας και άλλα κάνουμε εμείς, υπακούοντας στο δικό μας θέλημα που υποκινείται από «άλλον».

Μετά, δεν υπάρχει «γιατί;».

Διότι μας λέει πως: 

«Δεν ευθύνεται το Ευαγγέλιό Μου , αλλά η κακία των ανθρώπων.»

Δεν πείθουμε όμως πως είμαστε τόσο αφελείς. Ας ψάξουμε μέσα μας, μήπως μας βολεύει η εναπόθεση των ευθυνών στον πνευματικό μας μιας και δεν θέλουμε να σβήσουμε τις ανομίες μετανοιωμένοι και εξομολογούμενοι ειλικρινώς, αφού έτσι εξασφαλίζουμε συγχωροχάρτι…!

«Αυτό είναι πλάνη και ανήκει στην πρώτη κατηγορία ψεύδους στην σκέψη.» (κατά τον Άγιο Δωρόθεο) που πολυκαιρίζοντας διαστρέφει την ψυχή κατά τον Απ. Παύλο και δεν την αφήνει να ερευνά τις γραφές, με τη δικαιολογία πως αυτά θα μας τα πει ο πνευματικός μας.

Αυτός τα έχει αναλάβει, αφού βεβαίως εμείς του τα αναθέσαμε εν λευκώ.

Αυτό σημαίνει ότι ο πνευματικός θα μας οδηγήσει στα «λιβάδια» (όπως από τους ίδιους έχει ειπωθεί) που αυτός …ξέρει.

Αν αυτός τώρα, μας καταστρέψει την ψυχή, μετά από εκεί που θα μας έχει «στείλει» ας του ζητήσουμε ..τα ρέστα!

Εξέταζε λοιπόν αν οι λόγοι που ακούς είναι από του Θεού και «όσα είναι ξένα και νόθα, απόβαλλέ τα για να μη διδαχθείς αντί την Ευαγγελική, την διαβολική ζωή. Διότι, να ξέρεις ότι πολλοί ΨΕΥΔΟ-διδάσκαλοι υπάρχουν σήμερα…» (Άγ.Συμεών ο νέος Θεολόγος). Γράφτηκε το 1000μ.Χ.

Φανταστείτε σήμερα που μιλάμε πόσοι είναι οι ΨΕΥΔΟ-διδάσκαλοι και πόσοι οι Ευλογημένοι Άξιοι δούλοι Κυρίου!

Να γιατί κατά τον Ιερό Χρυσόστομο δικαιολογείται το: «Δεν βλέπω πολλούς ιερείς να σώζονται ,αλλά μάλλον να κολάζονται.»

Και αλλού αιτιολογεί: «Διότι το θέμα της ιεροσύνης είναι μεγάλο πράγμα.»

«Ο ΤΥΦΛΟΣ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΟΝ ΤΥΦΛΟ ΣΤΟ ΛΑΚΚΟ,ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΚΚΟ.»

Μετά ο ένας θα λέει στον άλλο: 

-Με έριξες στον λάκκο, γιατί δεν πρόσεχες; Στηρίχτηκα σε εσένα.

Θα του απαντάει ο άλλος..

-Μα δεν είδες ότι είμαι τυφλός; Τι περίμενες από εμένα; 

Και θα του λέει πάλι...

-Και εγώ τυφλός είμαι… αλλά στηρίχτηκα σε εσένα γιατί εσύ ήσουν ο … «διδάσκαλος»!

Ο πονηρότερος ,δε, θα απαντά:

-Ναι, κατάλαβα ότι είσαι τυφλός αλλά έκανες ότι έβλεπες, έκανες τον έξυπνο και με ακολουθούσες εμπνευσμένος και ενθουσιασμένος ,μάλιστα!

Δεν πρόβαλλες ποτέ καμιά αντίρρηση σε όσα σου έλεγα. «Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει… έλεγες!»

Είμαστε το ίδιο τυφλοί και οι δύο. Έχουμε κοινά χαρακτηριστικά. Θέλαμε να κάνουμε το δικό μας θέλημα. Ακολουθήσαμε δικό μας δρόμο, αγνοήσαμε το φως και τον δρόμο της Αλήθειας. Τώρα ο χρόνος δε γυρίζει πίσω. Μη μου επιρρίπτεις επομένως, ευθύνες, διότι έπρεπε τουλάχιστον να γνώριζες ότι τον εωσφόρο δεν τον παραπλάνησε κανείς. 
Μόνος, έχοντας αυτεξούσιο, επέλεξε τον δρόμο της απώλειας.

ΕΣΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ ΑΥΤΕΞΟΥΣΙΟ;

ΓΙΑΤΙ,ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΣ ΤΙΣ ΓΡΑΦΕΣ, ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΓΕΣ ΟΣΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ;

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΩ ΕΓΩ, ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΚΟΥΓΕΣ.

ΑΝ ΕΣΥ ΗΣΟΥΝ ΚΑΤΗΧΗΜΕΝΟΣ,ΩΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΟΣ ΣΤΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ,ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΝΑ ΒΟΗΘΟΥΣΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ.ΓΙ’ΑΥΤΟ ΕΠΙΜΕΝΩ ΠΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΥΦΛΟΙ. ΕΣΥ ΛΟΙΠΟΝ,ΦΤΑΙΣ ΠΟΥ ΔΕ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΓΩ.

Αδελφοί μου, μετά το πέρας της προσωρινής ζωής μας δεν θα μπορούμε τίποτα να διορθώσουμε. Τώρα έχουμε δυνατότητα να σώσουμε την ψυχή μας, ομολογώντας την Ορθή Πίστη, αγωνιζόμενοι μέσα στην Εκκλησία του Χριστού, τον καλόν αγώνα.

Άλλη Εκκλησία ΔΕΝ υπάρχει!!

Αν και τώρα ,δεν βλέπουμε ,ότι το Π.Σ.Ε. είναι ένας εκ των πολλών αντίχριστων, μασονικών οργανισμών που κατάφερε μετά από περίπου 70 χρόνια (κατόπιν αναβολών γιατί υπήρχαν πύρινες φωνές αντίστασης) να αλλοιώσει τους «ορθόδοξους αρχιερείς» πείθοντάς τους να περάσουν κάτω από το σύμβολο της παν-θρησκείας και να υπογράψουν αντίχριστα κείμενα στην ΨΕΥΔΟ-σύνοδο, ε!!... τότε όχι μόνο τυφλοί είμαστε, αλλά ούτε κόγχες οφθαλμών δεν έχουμε.

Όποιος θέλει να λέγεται Ορθόδοξος Χριστιανός οφείλει, έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να ρωτήσει, να διαβάσει, να μάθει περί του Π.Σ.Ε. και τότε θα αντιληφθεί τι σκάρωσαν στην πλάτη του, εν αγνοία του οι «ΥΠΕΡ-ΠΑΝ-ΑΓΙΟ-ΜΑΚΑΡΙΟΤΑΤΟΙ ΑΡΧ-ιερείς και ιερείς.»

(Βλέπε:

Μα κι αν «αυτό (το Π.Σ.Ε.)… 
είναι χιλιάδες χρόνια τώρα» που δεν είναι χιλιάδες αλλά 70, αυτό σημαίνει ,πατέρα μου, ότι εμείς πρέπει να το διαιωνίσουμε ή όταν το αντιληφθούμε να φύγουμε μακριά από αυτό; 

Πόσοι από τους χριστιανούς γνώριζαν τα κρυφά έργα των αντιχρίστων-προδοτών ,τόσα χρόνια;

Τώρα τα αναδεικνύουν οι ίδιοι, για να φέρουν τον «αρχηγό». Γι’ αυτό φρόντισαν να κρατήσουν το ποίμνιο …σε άγνοια.

Τώρα όμως είναι μια ευκαιρία να τους συντρίψεις και να αποδείξεις ότι αυτά που δίδασκες τα πίστευες.

Μέσα στον καλό αγώνα κάθαρσης συγκαταλέγεται και η προσοχή μας από τον κόσμο της αμαρτίας και από τον ίδιο μας τον εαυτό, διότι μας λένε οι Άγιοι ότι «τρεις είναι οι μεγαλύτεροι εχθροί κατά του ανθρώπου».

Ο πρώτος είναι ο εαυτός μας, το σώμα μας, ο δεύτερος είναι ο κόσμος εκ του κόσμου της αμαρτίας που άρχεται εκ του διαβόλου και τρίτος, ο ίδιος ο διάβολος που ασχολείται προσωπικά με τους «προχωρημένους».

Ο λόγος του Θεού μας το αναφέρει ως εξής: 

«Προσέχετε ακόμη, μήπως παραπλανηθείτε και από τον εαυτόν σας»(Ματθ.Ζ’21.)

«Επειδή πρέπει κανείς να αντισταθή και να αντιδράση όχι μόνον εις τας κακάς παρακινήσεις των ανθρώπων, αλλά και εις τας κακάς συνηθείας και κλίσεις του εαυτού του. Δι’ αυτό ολίγοι είναι εκείνοι που ευρίσκουν τον δρόμον αυτόν, που φέρει εις την αιώνιον ζωήν.»(Ματθ.Ζ’14.)

Εμείς έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο. Ο διάβολος, μόνο εισηγείται ,διαβάλλοντας. Από εμάς εξαρτάται αν τον ακούσουμε ή όχι.

Συνεπώς οι αιρέσεις εκ του κόσμου είναι μέρος των εισηγήσεων (προσβολών) του διαβόλου και δεν είναι μόνο αυτές ,αλλά πλήθος εκκοσμικευμένων τακτικών, με απώτερο σκοπό την παραπλάνησή μας.

Αν μας ενδιαφέρει η σωτηρία της ψυχής, ακολουθώντας τον Ευαγγελικό τρόπο ζωής, ας έχουμε πεντακόσιους οφθαλμούς γιατί τους « μύριους οφθαλμούς πρέπει να τους έχουν οι ρασοφόροι» (Ιωαν. Χρυς.) 

Εύχομαι να σωθούμε όλοι, αν και οι Γραφές αναφέρουν το αντίθετο, ότι δηλ. θα σωθούν… ολίγοι!!

Ας συντριβούμε και ας κοιτάξει ο καθένας τις αμαρτίες του.. και πρώτος εγώ μήπως και ο φιλεύσπλαχνος Θεός μας λυπηθεί. Επιβάλλεται όμως να είμαστε μαζί Του και όχι με τους εχθρούς Του.

Ας προσέξουμε, επίσης, να μη μας ρίξει εκ δεξιών ο πονηρός και χωρίς να το θέλουμε βρεθούμε ανάμεσα σε αυτούς που αναφέρει η προφητεία: 

«Κατά τους έσχατους χρόνους ο ένας θα καταγίνεται εναντίον του άλλου».

Να είμαστε σίγουροι πως αυτά που θα προκύψουν στο μέλλον… ο Κύριός μας και Θεός μας, ο γλυκύτατος Πατέρας μας εκ του οποίου απολαμβάνουμε την ιδιαίτερη φροντίδα και προστασία, ….θα μας τα διευκρινίσει ξεκάθαρα!!

Πρέπει όμως και εμείς να αποκτήσουμε πνευματικούς οφθαλμούς-τουλάχιστον μερικώς- προς διάκριση των όσων μας επιτρέπει προς κατανόηση ο Πατέρας μας. 

Δεν θα κατανοηθεί κάτι παραπάνω, αν πρώτα δεν κατανοηθεί πόσο σοβαρός και επιβεβλημένος είναι ο λόγος της αποτείχισης από τους διεστραμμένους αιρετικούς, οι οποίοι μετά την ΨΕΥΔΟ-σύνοδο αυτο-προσδιορίστηκαν και αυτο-καταδικάστηκαν «όντες αυτο-κατάκριτοι» (Απ.Παύλου.)

Δεύτερο όροφο δεν μπορείς να οικοδομήσεις, αν δεν στερεωθείς στον πρώτο.

Μετά θα εξηγηθούν όλα όσα συμβαίνουν από τις αντίχριστες δυνάμεις. Μέχρι τότε, με νηφαλιότητα, τάξη και σειρά έχουμε άπαντες ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να συμβάλλουμε στην ενημέρωση των αδελφών, στηριζόμενοι μόνο σε θεολογικά επιχειρήματα.

Επιβάλλεται λοιπόν, όλοι μας να καταδικάσουμε το Π.Σ.Ε. και όσους είναι μέσα σε αυτό. Να καταδικάσουμε την ΨΕΥΔΟ-σύνοδο Κρήτης, όσους την ψήφισαν και αυτούς που την ακολουθούν, ως ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ-ΕΧΘΡΟΥΣ του Χριστού μας, προ συνοδικής αποφάσεως, διότι είναι ΨΕΥΤΙΚΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ αφού κηρύττουν αίρεση, αντίθετα του Ευαγγελίου κατά τους Ιερούς και Απαρασάλευτους κανόνες του ΠΗΔΑΛΙΟΥ.

Έτσι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα (πνευματική και υλική) θα είναι καθαρή, για τη συνέχεια του καλού αγώνα (κάθαρση).

Άλλοι «έσπειραν» με πολύ κόπο ως και μαρτύριο.

Άλλοι «θέρισαν και σύναξαν τους καρπούς της σποράς», επίσης με κόπο, διωγμούς και μαρτύρια, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την γλυκύτητα αυτών των καρπών. Αυτοί όλοι το έκαναν εκουσίως και με χαρά.

Εμείς ,τώρα, καλούμαστε με παρακλήσεις και συμβουλές να απολαύσουμε μόνο, τρώγοντας τους καρπούς που κληρονομήσαμε και να τους διαφυλάξουμε. Αυτό δε, για τη σωτηρία της ψυχής μας. Παρόλ’ αυτά ούτε τους καρπούς αυτούς τρώμε ούτε τους διαφυλάσσουμε!

Μετά φταίει ο Θεός αν εμείς «επενδύουμε» λάθος και περιφρονούμε τον «Μαργαρίτη»;

Ας διαφυλάξουμε ό,τι παραλάβαμε στο ακέραιο, ακολουθώντας την πεπατημένη οδό των Αγίων μας ,την ασφαλή οδό, διότι «ήγγικεν η ώρα»!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΙ…ΔΟΞΑΣΑΤΕ!!

ΚΑΛΑ και ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ, ΦΩΤΙΣΗ και ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ !


Με εν Χριστώ αγάπη και ενδιαφέρον

Γεώργιος Φλώρος