.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

«…ΕΧΘΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟ ΕΚΑΜΕ…»

25. «την ώραν όμως που εκοιμώντο οι άνθρωποί του, ήλθεν ο εχθρός του, ο διάβολος δηλαδή, και έσπειρεν ήραν ανάμεσα εις τον σίτον και έφυγεν.»

Αρχαίο: «Εν δε το καθεύδειν τους ανθρώπους ήλθεν αυτού ο εχθρός και έσπειρε ζιζάνια ανά μέσον του σίτου και απήλθεν.»

Αρχαίο: 28. «Ο δε έφη αυτοίς, εχθρός άνθρωπος τούτο εποίησεν…»

Μετάφραση: «Εκείνος δε τους είπεν. Εχθρός άνθρωπος το έκαμε…»(Ματθ. ΙΓ’25-28).

Σημείωση: Όσοι ερευνούν τις Γραφές και δεν τις διαβάζουν απλώς, θα εννοήσουν.

Συμπέρασμα:

Εάν οι άνθρωποι δεν εκοιμόντο οι εχθροί του ανθρώπου που εξουσιάζονται εκ του διαβόλου και είναι και αυτοί άνθρωποι, …ζιζάνια όμως, δεν θα μπορούσαν να σπείρουν τις- πάσης φύσεως- κακίες ,κακοδοξίες και διεστραμμένες-αιρετικές διδασκαλίες, στον αγρόν!

«Ο δε αγρός είναι ο κόσμος των ανθρώπων..»(Ματθ. ΙΓ’38.)

Ο διάβολος διαβάλλει υποκινώντας, εισηγούμενος.

Τα όργανά του, άνθρωποι μεν και αυτοί, ζιζάνια δε, που καθοδηγούνται κατ’ εντολήν του, σπέρνουν νυχθημερόν τα αντίθετα του Ευαγγελίου.

Εάν οι άνθρωποι αγρυπνούν, ως καλοί φύλακες, κακή σπορά δεν μπορεί να πέσει. Μα κι αν πέσει ,δεν θα ευδοκιμήσει, δεν θα εισακουστεί.

Τα βέλη που εκτοξεύει αυτός και τα όργανά του γυρίζουν πίσω και κατατραυματίζουν τους ιδίους. Η Αγία Γραφή μας καθιστά προσεκτικούς λέγοντάς μας:

«Γρηγορείτε μήπως έλθη ξαφνικά και σας εύρη να κοιμάσθε.»(Μαρκ. ΙΓ’36.)

Ο Απ. Παύλος, δια στόματος του οποίου μιλούσε ο Κύριος, τα ίδια λέει, μας υποδεικνύει παρακαλώντας μας μάλιστα, τον τρόπο αποτροπής της σποράς των ζιζανίων:

«Σας παρακαλώ αδελφοί, να παρακολουθήτε σαν άγρυπνοι σκοποί εκείνους που δημιουργούν (σπέρνουν) σκάνδαλα και διαιρέσεις και πολιτεύονται αντίθετα προς την Αποστολικήν διδασκαλίαν την οποίαν σεις εμάθατε. Σημαδέψατέ τους και φεύγετε μακράν από αυτούς.» (Ρωμ. ΙΣΤ’17.)

Με πολύ απλό και κατανοητό τρόπο, μας συμβουλεύει να αγρυπνούμε πάντα, ώστε να μη μας πάρει ο ύπνος στα πνευματικά και βρουν την ευκαιρία οι αντίχριστοι να σπείρουν κακόν σπόρον!

Πιο αναλυτική ερμηνεία από αυτή του Απ. Παύλου, δεν μπορεί να υπάρξει.

Ούτε στιγμή δεν πρέπει ο νους να φεύγει από τον Κύριο και τη διδασκαλία Του.

Αυτό έπαθε ο Απ. Πέτρος περπατώντας πάνω στο νερό, όταν το βλέμμα του και ο νους του αποσπάστηκαν από τον Ιησού Χριστό, καίτοι έμπειρος θαλασσόλυκος, βλέποντας το κυματάκι, φοβήθηκε και βούλιαξε.

Όταν ο ηγεμόνας νυστάξει ή κοιτάξει αλλού τότε το κενό το αναπληρώνει ο μισάνθρωπος που καραδοκεί την ευκαιρία.

Από εμάς τους ανθρώπους εξαρτάται τώρα κατά πόσο μπορούμε να κατανοήσουμε αλλά και να πράξουμε. Ας προσέξουμε επίσης από «τας κακάς συνηθείας και κλήσεις του εαυτού μας…» (Ματθ. Ζ’14.) γιατί πολλές φορές υπερβαίνουμε και τον 3ο κατά σειρά εχθρό μας, τον διάβολο. Έχοντας κλίση να αποδίδουμε ό,τι καλό στον εαυτό μας και ό,τι κακό στο διάβολο!

«Ο υποτακτικός έκλεβε κάθε τόσο ένα αυγό το τοποθετούσε στο κουτάλι, άναβε κερί από κάτω, το έψηνε και το έτρωγε. Όταν τον ρώτησε ο γέροντάς του γιατί το έκανε αυτό, απάντησε:

-Ο διάβολος με έβαλε να το κάνω.

Αμέσως ακούστηκε δυνατά η φωνή του διαβόλου από δίπλα.

-Ψέματα λέει, δεν του είπα εγώ, εγώ από αυτόν το έμαθα..»

Αδελφοί μου, πείτε μου τώρα ποιος διδάσκει ποιόν;

Αν έχετε ζήλο να μάθετε τεχνάσματα ανθρώπων ζιζανίων, αλλά ασυγκρίτως μεγαλύτερου βαθμού, ερευνείστε τα 6 θέματα της ΨΕΥΔΟ-συνόδου Κρήτης και ιδιαιτέρως το 5ο θέμα (σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν Χριστιανικόν κόσμον) και θα δείτε πληθώρα δαιμονικών ανθρωπίνων εφευρέσεων, προκειμένου να καταργήσουν τις εντολές του Θεού και τους απαρασάλευτους διαχρονικούς Κανόνες του Πηδαλίου.

Όλοι αυτοί που τα έκαναν «είναι τα παιδιά του πονηρού, που ομοιάζουν προς τον πατέρα τους, διάβολον» (Ματθ. ΙΓ’38.)

(Βλέπε: ΤΕΚΝΑ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΕΚΝΑ ΔΙΑΒΟΛΟΥ: 


«Αυτά δε που σας λέγω, τα λέγω δι’ όλους τους μέχρι της δευτέρας παρουσίας μου χριστιανούς. Σας επαναλαμβάνω και πάλιν: Γρηγορείτε.» (Μαρκ.ΙΓ’37.)

Διότι «…δεν ηξεύρετε πότε έρχεται ο Κύριος,

ΕΙΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΝ ΤΟΥ,ΕΙΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΩΡΑΝ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΥ ΑΠΟ ΣΑΣ.» (Μαρκ.ΙΓ’35.)

-Τι ωραία…! Τα κατάλαβα.. τα κατάλαβα!

Είπε η πέτρα και το ακανθώδες χώμα στο δρόμο, όταν δέχθηκαν άπαντες την ευλογημένη σπορά.

-Ε..; Τι είπες. .άκουσα καλά ...(είπε ο δρόμος προς αυτούς).

Δηλαδή θες να πεις ότι κατάλαβες αυτά που λέει;

Σου αρέσουν κιόλας;

Έλα γρήγορα, πάμε να φύγουμε από ΑΥΤΟΝ. Αυτό μας έλειπε τώρα να ακούμε τον υιό του μαραγκού, κάποιον τυχαίο που διδάσκει.

Εμείς έχουμε αυτό το προνόμιο ως αρχιερείς… Έλα πάμε σου λέω… πάμε αλλιώς… θα φύγεις από τη συναγωγή.

-Ναι …καλά.. δηλ. έλεγα... ήθελα να πω, ότι …ναι, ναι, πάμε, πάμε να φύγουμε.

Κάτι πήγε να φυτρώσει, αλλά, στο τέλος δε βλάστησε τίποτα. Ξεράθηκαν και πνίγηκαν. Πέρασαν 2018 χρόνια από τη γέννηση του Θεανθρώπου ή 1985 χρόνια από το «τετέλεσται.» Βρισκόμαστε στο «ό,τι αν προσδαπανήσεις» και ακόμα να κατανοηθεί ποιος σπέρνει και ποιος καταστρέφει τον σπόρο.

Ποιός είναι ο καλός σπόρος; 

«Ο καλός σπόρος είναι τα παιδιά της ουρανίου και αιωνίου Βασιλείας που θα την κληρονομήσουν…»

Ποια είναι τα ζιζάνια;

«Τα ζιζάνια είναι τα παιδιά του πονηρού, που ομοιάζουν προς τον πατέρα τους διάβολον.»(Ματθ. ΙΓ’38.)

Είναι όλοι αυτοί που δεν δέχονται την ευλογημένη σπορά, αλλά, νυχθημερόν προσπαθούν να διαβάλλουν με κάθε τρόπο καταστρέφοντας ό,τι πνευματικό οικοδομείται με αγώνες και αίμα, ευαρεστούμενοι μάλιστα να παραπλανούν τους πλησίον τους.

*Οι πράκτορες ,οι αναδεικνυόμενοι με «άσπρα» και εξουσία αρχόντων ,στην αποστολή τους, να διαλύσουν την Ορθοδοξία.

*Οι ουνίτες εντεταλμένοι του πάπα για συγκεκριμένο σκοπό, αλλοίωσης του Ορθοδόξου φρονήματος και διάσπαση των μελών της Ορθοδοξίας.

*Το Π.Σ.Ε. (παγκόσμιο συμβούλιο εκκλησιών) ιδρύθηκε το 1948 αμέσως μετά την ίδρυση του ανεξάρτητου κράτους του Ισραήλ. Είναι ένας εκ των πολλών εβραιο-μασονικών οργανισμών που αποσκοπεί στην ένωση όλων των αιρέσεων και μετά στην ένωση των θρησκειών (παν-θρησκεία) και στη συνέχεια στον ερχομό του αντίχριστου μεσσία. 
Η διοικούσα «εκκλησία» της Ελλάδας και της Κύπρου, πρώτα μέλη αυτού, λίγο μετά την απελευθέρωση από τους γενοκτόνους γερμανούς, όταν η Ελλάδα ήταν σε κακή κατάσταση. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Έχουν χιλιοειπωθεί!

(βλέπε: https://www.triklopodia.gr/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%BE%CE%B5%CE%B9%CF%83-%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%BB%CF%89%CF%83-%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%84/

(ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΟΚ!ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΑΙΡΕΤΙΚΟΙ.ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ!)

*Οι εισερχόμενοι αλλαχόθεν να αρπάξουν τα πρόβατα, να τα εξουσιάσουν και να τα κατασφάξουν. Αποδεικνύεται δε, τούτο με σαφήνεια, διότι δεν τα ενημερώνουν για τον κίνδυνο, που δεν είναι απλά επερχόμενος αλλά έχει καταφθάσει προ πολλού και τον βιώνουμε σε όλη του τη διάσταση. 

«Αυτοί είναι οι πρώτοι καταστροφείς. Ενώ οι δεύτεροι είναι αυτοί που τίποτα από αυτά δεν κάνουν, αλλά όταν βλέπουν να γίνονται αυτά, δεν επεμβαίνουν να σώσουν τα πρόβατα, ούτε εμποδίζουν τους σφαγείς.» (Ιερ. Χρυς.)

*Τέλος, υπάρχουν πολλοί που ενώ δεν έχουν διαβάσει ούτε μία φορά την Καινή Διαθήκη και το Πηδάλιο, εντούτοις έχουν άποψη θεολογική επιδιώκοντας να εισακουστούν. 
Όλοι οι προαναφερθέντες διεκδικούν την ψυχή μας. Ας είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Ζούμε σε καιρούς πλήρης αποστασίας. Ο καθένας εκφράζει άποψη, όπως την αισθάνεται. Αγνοούμε όσα έχει προείπει ο Κύριος για τη σωτηρία μας. Δεν ενδιαφερόμαστε για την Αλήθεια. 
Μας ενδιαφέρει μόνο να ακουστεί η δική μας φωνή και ας συγκρουστούμε με τον αδελφό μας. Θα δούμε να παρουσιάζουν τον αντίχριστο και κάποιοι θα συνεχίζουν να λένε :

«Έχουμε καιρό ..δεν θα έρθει σύντομα..!»

Αυτό το γνωρίζουν καλά ως «διορατικοί», τους Κανόνες των Αγ. Αποστόλων δεν γνωρίζουν! Παρόλ’ αυτά θέλουν να ποιμαίνουν. Κανείς δεν θα ασχολείτο μαζί τους αν την διαστροφή τους την κρατούσαν για τον εαυτό τους. Θέλουν όμως να οδηγούν ..ψυχές…, γι’ αυτό οι Γραφές μας λένε να τους «σημαδέψουμε» !

Μόνοι τους χαριτώνονται και αυτοαποκαλούνται… «Άγιοι». Είναι σκοτισμένοι, δεν μπορούν να φανταστούν τι τους περιμένει... !

«…Τον Πατέρα σου, που είναι μεν αόρατος, αλλ’ ευρίσκεται παρών και εις αυτά τα απόκρυφα μέρη…» (Ματθ. ΣΤ’18.)

«…που εξετάζει νεφρούς και καρδίας, δηλαδή τα πλέον απόκρυφα βάθη του εσωτερικού του ανθρώπου…» (Αποκ. Β’23.)

…που ούτε οι ίδιοι δε γνωρίζουμε για τον εαυτό μας, Αυτόν προσπαθούμε να εμπαίξουμε; Τον δημιουργό μας; Μη γένοιτο!!

Στο πρόσωπο του αδελφού μας, μας λέει να βλέπουμε τον Ιησού Χριστό, τον Κύριό μας και Θεό μας!

Τον αδελφό μας θέλουμε να εμπαίξουμε;

Πόσο έχουμε πλανηθεί και δεν το ξέρουμε;

Γνώριζε ο Άγ. Αναστάσιος ο Σιναίος όταν έλεγε: «Είμαστε όλοι πλανεμένοι.»

Πόσο αχάριστοι και άφρονες καταντήσαμε, θέλουμε και νόμους δικούς μας να καθιερώσουμε για να Τον ανταγωνιστούμε, ό,τι έκανε ο εωσφόρος δηλαδή. Ύπαγε της βλασφημίας.

Δίδαξε τους όχλους, τους πάντες δηλαδή: 

«Αμήν γαρ λέγω υμίν, έως αν παρέλθη ο ουρανός και η γη, ιώτα εν ή μία κεραία ου μη παρέλθη από του Νόμου έως αν πάντα γένηται.» (Ματθ. Ε΄18.)

Το καταλαβαίνουν οι ασεβείς ,άπιστοι και βλάσφημοι-αιρετικοί, που δεν έχουν ιερό και όσιο;

Το Ευαγγέλιο δεν θα κατανοηθεί από όλους μας και ας λέμε ότι το κατανοήσαμε.

Ας είμαστε πολύ προσεκτικοί, αδελφοί μου, έχουμε λάβει τα πάντα προ πολλού, για τη Σωτηρία της ψυχής μας, μας το αναφέρει με σαφήνεια: 

«Σεις όμως προσέχετε. Ιδού σας τα έχω προείπει όλα, ώστε να μη χωρή δικαιολογία δια την τυχόν αποπλάνησίν σας.» (Μαρκ. ΙΓ’23)

Επομένως ….ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ, είμαστε υποχρεωμένοι να επωμισθούμε τις ευθύνες που μας αναλογούν και όχι να τις εναποθέτουμε στον πνευματικό μας.

Να γνωρίζουμε και να πράττουμε όλα όσα μας έχει προείπει ο Κύριος, και πάλι δεν φτάνουν αυτά, αφού μας λέει πως ό,τι…. κάνουμε, ακόμα και θαυμαστά, αν δεν τα κάνουμε προς Δόξα Θεού, αλλά για την δική μας προβολή, δεν θα μας δεχθεί όσο και αν λέμε.. «Κύριε, Κύριε!!»

Θα ακούσουμε μάλιστα το: 

«…Φύγετε μακράν από Εμέ.. διότι τα χαρίσματά Μου τα εχρησιμοποιήσατε όχι προς Δόξαν ιδικήν Μου, αλλά κατά τα ιδικά σας θελήματα και δια τους εγωιστικούς σκοπούς σας!»(Ματθ. Ζ’23.)

Δεν αναζητούμε τίποτ’ άλλο, όλα τα «εργαλεία» μας έχουν δοθεί για την «αναρρίχηση». Απομένει μόνο καλή προαίρεση και πολλή δουλειά από εμάς.

Μας λέει: «Χρειάζεται προσπάθεια επίμονος για την εφαρμογή του χρυσού αυτού Νόμου και Κανόνος.. απαρνούμενοι τον αμαρτωλόν βίον μας.. προκειμένου να έμβουμε εις τον δρόμον της αρετής δια της στενής πύλης..»(Ματθ. Ζ’13.)

Ο,τιδήποτε άλλο, έστω και το ελάχιστο νεόφερτο, είναι εκ του πονηρού, ερχόμενο να μας κατακρημνίσει. Η γέννηση του Ιησού Χριστού, εύχομαι να τελεστεί στις καρδιές μας για να κατανοήσουμε και να εφαρμόσουμε την Σωτηριώδη Διδασκαλία που κήρυξε για την αιωνιότητα της ψυχής μας ο εξαγοράσαντάς μας Ιησούς Χριστός.

Προαπαιτείται όμως, να εκπληρώσουμε τις προϋποθέσεις για να «έλθει και σκηνώσει ο Πατήρ και ο Υιός και να κάνει μόνιμη μονήν (Ναόν) το κέντρο της καρδιάς μας», τότε τα Χριστούγεννα θα γίνονται κάθε μέρα, κάθε στιγμή και όχι τυπικά μια φορά τον χρόνο.

Αδελφοί μου, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΟ!

..ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ, που είναι του εαυτού μας.

..ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ, που είναι των ανθρώπων, ζιζανίων –οργάνων του διαβόλου που προπαρασκεύασαν την προσωπική έλευση του αντιχρίστου.

…και της Ν.Τ.Π. εκ της οποίας θα αναδειχθεί το βδέλυγμα και σίχαμα.

Χριστός ετέχθη, δοξάζουμε και αναμένουμε ΑΓΡΥΠΝΟΙ!


Με εν Χριστώ αγάπη και ενδιαφέρον

Γεώργιος Φλώρος