.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Κύριοι, Βαρθολομαίε, Ιερώνυμε, Γεώργιε, Θεόδωρε και οι ακολουθούντες υμάς, τα χέρια σας στάζουν αίμα! Με τις υπογραφές σας, τα δικά σας χέρια, είναι αυτά τα οποία δέρνουν τον Μητροπολίτη Θεοδόσιο και τους πιστούς (βίντεο)

Κύριοι, Βαρθολομαίε, Ιερώνυμε, Γεώργιε, Θεόδωρε και οι ακολουθούντες υμάς, τα χέρια σας στάζουν αίμα! 
Με τις υπογραφές σας τα δικά σας χέρια είναι αυτά τα οποία δέρνουν τον κανονικό Μητροπολίτη Θεοδόσιο και τους πιστούς. Όλα τα δεινά που επιφέρατε με την συναινεσή σας στα κελεύσματα του ΝΑΤΟϊκού Βαρθολομαίου και της αντίχριστης αμερικανικής πολιτικής στην Εκκλησία της Ουκρανίας, θα λάβουν εκδίκηση.
Φοβάμαι ότι αυτός ο άδικος ξυλοδαρμός που υφίσταται ο ομολογητής Μητροπολίτης Θεοδόσιος (βλέπετε βίντεο) για λόγους πίστεως θα έρθει ημέρα, και ήδη πλησιάζει, που θα έχετε την ίδια τύχη, αλλά δίκαια, όταν οι πιστοί θα σας πετάξουν έξω από την Εκκλησία τους Ελλαδίτες, και Κυπρίους δεσποτάδες που εξακολουθούν να συναινούν ένοχα με τον Βαρθολομαίο στο σχίσιμο της κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας υποστηρίζοντας και αναγνωρίζοντας τον αχειροτόνητο Επιφάνιο Ντομένκο, πιόνι του Ναζιστή Ζελένσκι. 


Ντροπή στον κλήρο και τον Λαό που σας ακολουθεί, σας μνημονεύει, σας προσκυνάει ακόμα και μένει απαθής. ΝΤΡΟΠΗ!!!
π. Αριστείδης


Τα κακοποιά ναζίδια της σχισματικής συμμορίας που στηρίζουν Ιερώνυμος και Βαρθολομαίος λιντσάρουν τον Μητροπολίτη Θεοδόσιο.

Βίντεο με τον ξυλοδαρμό του Μητροπολίτη Θεοδοσίου από υποστηρικτές της OCU

Στις 19 Οκτωβρίου 2024, το γραφείο Τύπου της επισκοπής Τσερκάσι της UOC δημοσίευσε στο κανάλι Telegram βίντεο με ξυλοδαρμό του Μητροπολίτη Θεοδοσίου από υποστηρικτές της OCU κατά την κατάληψη του καθεδρικού ναού του Αρχαγγέλου Μιχαήλ της UOC στο Τσερκάσι.

Στο βίντεο, μερικοί υποστηρικτές της OCU άρπαξαν τον επίσκοπο από το ράσο, ενώ άλλοι επιδρομείς ψέκασαν δακρυγόνα.

Μετά από αυτό, πολλά άτομα με στολές παραλλαγής και κίτρινα περιβραχιόνια χτύπησαν τον Μητροπολίτη Θεοδόσιο στο πρόσωπο.

Επίσης, ένας από τους επιδρομείς έσκισε το μητροπολιτικό καλιμαύκι με σταυρό από τον ιεράρχη της UOC και το πέταξε έξω από τον φράκτη του ναού.