.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Αντισταθείτε στη γελοιοποίηση της Εκκλησίας, πριν είναι αργά!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΛΗΡΕΙΣ! ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ!
του Μέτοικου

Η ενεστώσα πανδημία του κορωνοϊού πρόβαλε στο φως τα γνωστά «υποκείμενα νοσήματα» της Ιεραρχίας, καθώς, έγινε φανερό πως «Οι επίσκοποι διεδέξαντο [μεν] τους Αποστόλους εν τη τιμή, [ουχί] δε και εν τω κόπω, και επομένως εν τη τελειώσει των εντολών του Χριστού».
Στην προ πανδημίας εποχή «Τα ασήμαντα, καλογεροφορεμένα «παπαδάκια» [που] ακαριαία μεταμορφώθηκαν σε πρίγκιπες, [και έγιναν] αφέντες, δεσπότες,… και… σεβασμιότατοι [που] όλοι γονατίζουν μπροστά τους και τους προσκυνούν» σύμφωνα με οφφικιάλιο του Φαναρίου, δαπάνησαν κάθε τους ικμάδα στην ανάπτυξη «ετέρων ρημάτων του εν Νικαία Συμβόλου» και κατανάλωσαν την όποια ενεργητικότητά τους στην υποστήριξη αποφάσεων και πρακτικών άγνωστων στους Πατέρες της Εκκλησίας και αλλότριων των Ιερών Κανόνων.
Πατριάρχες, Αρχιεπίσκοποι και Επίσκοποι παρέκλιναν της ορθής γραμμής και, οδό του ψεύδους κατέστησαν το αποστολικό τους αξίωμα.

Συλλειτούργησαν με σχισματικούς, καθηρημένους και αχειροτόνητους, έθεσαν το Ιερό Ευαγγέλιο στην κρίση λαϊκών συνελεύσεων, ανακάλυψαν προτεσταντικές αρχές στη Θεία Λειτουργία, ανέχθηκαν την απαγγελία του Filioque στην Εκκλησία, ασπάζονται τις κακοδοξίες της κακοσυνόδου στο Κολυμπάρι, συμπροσεύχονται με αλλόδοξους.
Σχεδόν άπαντες, αν δεν πρόσβαλαν με καινοτομίες όσα «οι Διδάσκαλοι εδογμάτισαν και η Οικουμένη συμπεφώνηκεν», αναμφίβολα με τη σιωπή τους επικρότησαν τα έργα των «αγαπούληδων» συνεπισκόπων τους!
Και να η ώρα της δικαίας κρίσης! «Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα» δέχθηκαν εν συνόδω το κλείσιμο των Εκκλησιών και τη σιωπή της καμπάνας, μη και ταράξουν τα «χαμόσυρτα, λερά σκουλήκια, [και την]άλαμπη ζήση [τους].
Ήδη οι προτεστάντες Γερμανοί, οι προνομιούχοι συζητητές του Αρχιεπισκόπου Νέας Ρώμης Βαρθολομαίου στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών «άπαγορεύουν τήν Θεία Κοινωνία άπό τό άγιο Ποτήριο μέ τήν χρήση τής άγίας Λαβίδος» και ο επίσκοπος του πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, ο Γερμανίας Αυγουστίνος με εγκύκλιο του «αύτονοήτως υίοθέτησε» την απαγόρευση!! Αντί να κηρύξει την εκκλησία που «ποιμαίνει» εν διωγμώ!
Και τώρα, την επόμενη μέρα που θα πανηγυρίζαμε την Ανάσταση του Κυρίου στην απόδοση του Πάσχα, θα υπάρχει λίστα αναμονής! Στο γραφείο το Ναού! Για συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία.
Οι πιστοί Χριστιανοί συνιστάτε «δίνοντας τα στοιχεία επικοινωνίας τους!» να τηλεφωνούν έγκαιρα στους Ιερούς Ναούς, για να μάθουν τις ώρες τελέσεως των Ιερών ακολουθιών και, πιθανότατα, να κλείσουν θέση σύμφωνα με εγκύκλιο γράμμα του επισκόπου Φθιώτιδος Συμεών!
Στην είσοδο του Ναού, ενδεχομένως, ο εντεταλμένος επίτροπος και μόνο για την αξιόπιστη εφαρμογή του νόμου, θα βάζει στο χέρι του πιστού ένα καρτελάκι για να είναι μπορετός ο έλεγχος του μαγικού αριθμού των πενήντα προσώπων μέσα στον Ιερό χώρο!
Μην πανικοβάλλεστε! Δεν πρόκειται για χάραγμα, αλλά για ένα πρόσκαιρο μαρκάρισμα!
Οι πιστοί σε διάταξη θερμοκηπίου, θα είναι «φυτεμένοι» στο κέντρο τετραγώνου με πλευρές 1,5 επί 1,5 μέτρο τόσο στο εσωτερικό του Ναού όσο και στον αύλειο χώρο, όπου ειδική επιγραφή θα απαγορεύει στους μικροπωλητές την είσοδο, για άσκηση του επαγγέλματός τους.
Στο μπάσιμο του Ναού αντί για αγιασμό, οι πιστοί θα κάνουν χρήση αντισηπτικού ενώ, από θέση ισχύος, δηλαδή χωρίς αντίλογο, οι επίσκοποι θα αγορεύουν πιθανότατα εναντίον της Κυβέρνησης, με απώτερο στόχο να περιορίσουν τις αποκλειστικά δικές τους ευθύνες και, ταυτόχρονα,να διασκεδάσουν τις αλγεινές εντυπώσεις από το «προσκύνημά» τους.
Είναι βέβαιο πως, μετά τη συμπλήρωση του αριθμού των 50 μασκοφορεμένων προσώπων, ο εντεταλμένος επίτροπος στερεότυπα θα αναγγέλλει στους πιστούς:
Λυπάμαι! Είμαστε πλήρεις! Περάστε αργότερα!
Στις πιο εκκοσμικευμένες μητροπόλεις, φωτεινή επιγραφή θα πληροφορεί για τις κενές «θέσεις» στους πλησιέστερους ναούς!
Στον πίνακα ανακοινώσεων των Ναών θα εμφανιστούν αγγελίες, που θα πληροφορούν τους πιστούς ότι «Την Κυριακή…. στις… του μηνός…, ημέρα που πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός και ο επίσκοπος γιορτάζει τα ονομαστήριάτου, αναμένονται διάκοι, παπάδες, αρχιμανδρίτες και δεσποτάδες [που, ο καθένας με την παρουσία του, θα επιδιώξει την επιτυχή έκβαση του σκοπού του. Οι διάκοι τη φιγούρα, οι Αρχιμανδρίτες το επιτυχές γλείψιμο, οι ιερείς τον κατευνασμό της μήνης του εορτάζοντα αρχιερέα και οι επίσκοποι την ευόδωση των σχεδίων εκλογής του «δικού» τους ανθρώπου στην αρχιεπισκοπή].
Παρακαλούνται οι πιστοί να δηλώσουν εγκαίρως τη συμμετοχή τους! Οι Θέσεις είναι περιορισμένες!
Εκ του γραφείου του Ναού!».

«Όσοι με σοβαρότητα αντιμετωπίζουν τα γελοία, 
γίνονται καταγέλαστοι στα σοβαρά» 
έλεγε ο δικός μας Επίκτητος!