.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Ε Λ Ε Ο Σ ! Αντιπρόσωποι του Πατρ. Κωνσταντινουπόλεως, συναντήθηκαν μέ τόν επικεφαλής των ΟΥΚΡΑΝΩΝ ....Ο υ ν ι τ ώ ν !!!!! ( 'Μωραίνει Κύριος όν βούλεται απωλέσαι' ! )


ΜΙΑ ΚΑΤΑΧΘΟΝΙΑ "ΠΑΤΕΝΤΑ" ΤΟΥ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ
ΑΠΟ ΑΙΩΝΩΝ!
ΟΙ ΟΥΝΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΟΨΗ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΪΔΙΟΙ
ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΛΗΡΙΚΟΙ! Π Ρ Ο Σ Ε Ξ Τ Ε, 
ΣΤΗΝ ΟΨΗ!
ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΟΝ 
ΠΑΠΑ ΣΤΙΣ "ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥΣ"!!!

Οι Φαναριώτες συζήτησαν θέματα εκκλησιαστικής ενότητας (;) με τον ΟυνίτηΟυκρανό Σεβτσούκ. (!!!)

Ειδική αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Ουκρανικής Ελληνόρρυθμης Καθολικής Εκκλησίας Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ, αναφέρει το γραφείο Τύπου των Ουνιτών. 

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα εκκλησιαστικής ενότητας και σχέσεων Εκκλησίας και κράτους στην Ουκρανία.

Αναφέρεται ότι στη συνάντηση συζητηθήκαν τα βασικά ζητήματα του διαεκκλησιαστικού διαλόγου τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε τοπικό επίπεδο, καθώς και ο ρόλος της Εκκλησίας στη ζωή της ουκρανικής κοινωνίας. Ο επικεφαλής των Ουνιτών εξέφρασε ανησυχία για πιθανή εκκοσμίκευση μετά τον πόλεμο. [σ.σ. !!] 

Ο Σβιατοσλάβ Σεβτσούκ δήλωσε επίσης ότι το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην καλλιέργεια της ικανότητας για διάλογο μεταξύ των χριστιανικών κοινοτήτων. 

Το μήνυμα τονίζει ότι η συνάντηση ήταν ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ της Ουκρανικής Ελληνόρρυθμης Καθολικής Εκκλησίας και της μητέρας της Εκκλησίας – του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως.

Όπως ανέφερε η ΕΟΔ, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντίμιρ Ζελένσκι είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, στην οποία συμμετείχαν ο Μητροπολίτης της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Καναδά, Αρχιεπίσκοπος Γουίνιπεγκ Ιλαρίωνας, ο Μητροπολίτης Πισιδίας Ιώβ, ο Πατριαρχικός Διάκονος Επιφάνιος και ο Έξαρχος του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως στην Ουκρανία Επίσκοπος Μιχαήλ. 

Στη συνάντηση ήταν παρών επίσης ο επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Εθνοπολιτικής, Βίκτωρ Γελένσκι, και η αναπληρώτρια επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου, Έλενα Κοβάλσκαγια.