.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Μεταξύ μασκοφορίας και εμβολίων οι Οικουμενιστές πορεύονται προς την ΕΝΩΣΗ! «Ἡ ένωση θὰ γίνει παρὰ τὶς ἀντιρρήσεις»!

Επικεφαλής του Φαναρίου: 
Η πλήρης ενότητα θα στεφανώσει 
τούς καθολικούς-Ορθόδοξους διαλόγους

Patriarch Bartholomew and Pope Francis. Photo: sib-catholic.ru

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ανακοίνωσε ότι το Βατικανό και η Ορθόδοξη Εκκλησία θα ενωθούν παρά τις αντιρρήσεις εκείνων που θεωρούν τον οικουμενισμό ουτοπία.
Ο οικουμενικός διάλογος μεταξύ του RCC και των Ορθοδόξων Εκκλησιών οδηγεί στον στόχο που θα στεφθεί από την πολυαναμενόμενη πλήρη ενότητα, δήλωσε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος της Κωνσταντινούπολης στο κήρυγμά του για τη γιορτή του Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου, αναφέρει ο Pro Oriente. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Φανάρι, η ενοποίηση των Ορθόδοξων με τους Καθολικούς θα πραγματοποιηθεί «παρά τις αντιρρήσεις εκείνων που είτε υποτιμούν την αξία της θεολογίας είτε θεωρούν τον οικουμενισμό μια ουτοπία». Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος σημείωσε ότι συμφώνησε με τον Πάπα Φραγκίσκο για το «πώς να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις του παρόντος». 
Πρόκειται για την εξάλειψη των αιτίων και των συνεπειών της «τρέχουσας τεράστιας κρίσης προσφύγων και μετανάστευσης», καθώς και «τραγικά γεγονότα βίας στο όνομα του Θεού και της θρησκείας». Αυτά τα προβλήματα αποσαφηνίζουν την αξία και τη σημασία του διαθρησκευτικού διαλόγου, «ειρήνη και συνεργασία μεταξύ θρησκειών», τόνισε ο επικεφαλής του Φανάρι. Συμπερασματικά, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος υπενθύμισε την τελευταία του συνάντηση με τον επικεφαλής του Βατικανού. Για αυτόν, κάθε προσωπική συνάντηση "με τον αδελφό Πάπα Φραγκίσκο είναι μια ειδική εμπειρία αδελφότητας", η οποία ενισχύει την επιθυμία και από τις δύο πλευρές "να συμβαδίζουν, πολεμώντας στο δρόμο προς τον κοινό κάλυμμα της Ευχαριστίας", δήλωσε ο επικεφαλής του το Φανάρι. Όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, ο Πάπας Φραγκίσκος είπε ότι το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης και το RCC πλησιάζουν την πλήρη Ευχαριστιακή κοινωνία.