.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Αιρετικοί και η αίρεση μαζί


Αυτό που βλέπουμε αγαπητοί φίλοι, είναι στον ιερό ναό της Παναγίας Τήνου, φέτος 2021.

Ακόμη για μια φορά ο τοπικός μητροπολίτης δίνει την αφορμή να ποδοπατούν οι ιεροί κανόνες των αγίων Πατέρων της εκκλησίας μας.

Τι και απαγορεύουν οι άγιοι πατέρες της εκκλησίας μας την είσοδο των αιρετικών παπικών, προτεστάντες κλπ ..μέσα στους ιερούς ναούς μας, για τον μητροπολίτη σαν να μην υπάρχουν αυτοί οι ιεροί κανόνες. Μεγάλη ασέβεια.

Δεν φτάνει που γέμισαν την εκκλησία με μασκοφόρους, "έλειπε" απο μέσα και η παρουσία των αιρετικών.

Ακόμη για μια φορά επαληθεύεται ο λόγος του μακαριστού π. Αντωνίου Αλεβιζόπουλου που είχε πει κάποτε ότι :" ο αντίχριστος δεν θέλει να αδειάζουν οι εκκλησίες αλλά να τις γεμίσει με αλλοιωμένους πιστούς".

Η συμβολή- προτροπή του Αγίου Μάρκου του ευγενικού και πολλών άλλων Πατέρων της εκκλησίας μας, σε τέτοιες περιπτώσεις είναι,να απομακρυνθούν οι πιστοί απ'αυτούς.

Ο ίδιος ο Χριστός μας συμβουλεύει στο 10ο ΚΕΦ, 5 ...στιχ του Ιωάννου ...να αποφεύγουν οι πιστοί τέτοιους λυκοποιμενες.

Δυστυχώς ακόμη μια φορά στεναχωρέσαται την Παναγιά μας. 
<<Φύγετε αυτούς , αδελφοί,και την προς αυτούς κοινωνία...>> [*] Βλέπεις αιρετικό μέσα σε ορθόδοξο ναό, φύγε μακριά τους. Μην επιτρέψει να γίνεις αιτία βλάσφιμου και συμμετοχή σε προσευχή με αιρετικούς.

Οι ιερείς να βγάλουν τα άμφια τους εις ένδειξη διαμαρτυρίας και να αποχωρούν και οι πιστοί να φύγουν μαζί τους. Αυτή είναι γραμμή των αγίων Πατέρων της εκκλησίας μας όταν προσβάλλεται η πίστη μας από τέτοιους λυκοποιμένες. Μόνο έτσι θεραπεύεται η αίρεση, με διαμαρτυρία κλπ...

Προς αφύπνιση συνειδήσεως.

Τώρα όσο για αυτούς που ακολουθούν τυφλά χωρίς να εξετάζουν το θέμα , μόνο ένα έχω να σας πω ως προβληματισμό.... εσείς νομίζετε ότι οι σύγχρονοι άγιοι πατέρες της εκκλησίας μας ( να μην πω, όλοι) όπως ο άγιο Παϊσίος, Ιάκωβος, Πορφύριος Καυσοκαλυβίτης κλπ...να βρισκόντουσαν σε τέτοιους ναούς;;;; Σε καμία περίπτωση,σας το υπογράφω με τα δυο μου χέρια. Εάν δεν το πιστεύετε, διαβάστε τον βίο τους....

Καλή φώτιση και μετάνοια σε όλους.

Η Παναγία βοήθεια μας και σκέπη σε όλον τον κόσμο.

Ορθόδοξη. Θ. 

[*] Άγιος Μάρκος ο ευγενικός. Βλ. Ιωάννης Καρμίρη,ΔΣΜ. Α',σ.361,362.