.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Τέτοια ρεζιλίκια παθαίνει όποιος ζητάει δόξα και εξουσία εις βάρος της αλήθειας. "Και ο όρκος του Ιπποκράτη Σωτήρη;"

Στα πόσα ψέματα τελειώνει αυτή η τραγωδία;


"Και ο όρκος του Ιπποκράτη Σωτήρη;

Ο όρκος του Ιπποκράτη και η χριστιανική του αγωγή για την αλήθεια και μόνο την αλήθεια, πήγαν περίπατο. Ο κ. Τσιόδρας μπορεί να διαθέτει περίσσιες ιατρικές γνώσεις, πλην όμως συλλαμβάνεται συχνά με έλλειμα γενναιότητας".

Ένα δεύτερο σοκ ακολούθησε μετά την αποκάλυψη, ότι ο επικεφαλής των επιδημιολόγων και σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Σωτήρης Τσιόδρας με τον συνάδελφό του επίκουρο καθηγητή Δημόσιας Υγείας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου κ. Θεόδωρο Λύτρα, εκπόνησαν μια ενδιαφέρουσα και χρήσιμη μελέτη για την πανδημία και ειδικά το ρόλο και την σημασία των ΜΕΘ, την οποία κατέθεσαν στην κυβέρνηση από τον Μάιο!

Από τα στοιχεία της μελέτης προέκυπτε ότι: «η νοσηλεία εκτός ΜΕΘ σχετίζεται με 87% αυξημένη θνητότητα και πως το ΕΣΥ αδυνατεί να ανταποκριθεί στον φόρτο, όταν υπάρχουν πάνω από 400 διασωληνωμένοι, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν ασθενείς που θα ζούσαν αν νοσηλεύονταν υπό άλλες συνθήκες»!

Και το σοκ ήταν πολύ μεγάλο, διότι πρόσφατα την 1η Δεκεμβρίου, μιλώντας στη βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στον Αλ. Τσίπρα σε έντονο ύφος είπε: «Υπάρχουν σήμερα ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Ναι, υπάρχουν. Είναι σε κρεβάτι με κανονική φροντίδα; Είναι. Έχουμε ενδείξεις ότι έχουμε μεγαλύτερη θνησιμότητα σε αυτούς τους ασθενείς, σε σχέση με αυτούς οι οποίοι είναι στις μονάδες εντατικής θεραπείας; Δεν έχω τέτοια ένδειξη. Δεν έχω. Έχετε εσείς; Φέρτε τη!»

Και να που λίγο μετά, η έκθεση που παρέμενε κρυφή επί πέντε μήνες, ήρθε στη δημοσιότητα μετά την δημοσίευσή της στο επιστημονικό περιοδικό Skandinavian Journal of Public Health. Και για να μην υπάρχουν αμφιβολίες σε ποιους παραδόθηκε η έκθεση, ο κ. Λύτρας αποκάλυψε ότι «δώσαμε τη μελέτη από τον Μάιο σε αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις σε ανώτατο επίπεδο, αλλιώς θα ήμασταν υπόλογοι»!

Μετά από 24 ώρες σιωπής και αμηχανίας, το Μέγαρο Μαξίμου πίεσε τον “Σωτήρη” να κάνει μια δήλωση για να μπορέσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να διαψεύσει ότι η συγκεκριμένη μελέτη ήρθε σε γνώση του πρωθυπουργού! Και ο ιατρός κ. Τσιόδρας ενέδωσε κάνοντας πολιτική (!) παρέμβαση λέγοντας: «Προξενεί μεγάλη θλίψη σε έναν επιστήμονα αλλά και σε ένα απλό πολίτη, η χρήση παλαιότερης επιστημονικής ανάλυσης, ως μέσου πολιτικής αντιπαράθεσης». Λες και δεν είναι και πολιτικό θέμα η απόκρυψη της έρευνας.

Και ο όρκος του Ιπποκράτη Σωτήρη;

Ο όρκος του Ιπποκράτη και η χριστιανική του αγωγή για την αλήθεια και μόνο την αλήθεια, πήγαν περίπατο. Ο κ. Τσιόδρας μπορεί να διαθέτει περίσσιες ιατρικές γνώσεις, πλην όμως συλλαμβάνεται συχνά με έλλειμα γενναιότητας. Το γιατί ο πρωθυπουργός του οποίου είναι σύμβουλος προσποιήθηκε ότι δεν την γνώριζε, δεν τον ενόχλησε;

Και την γνώριζε καθώς η αναπληρωτής υπουργός υγείας κ. Γκάγκα αποκάλυψε ότι «κάθε εβδομάδα έχουμε συνάντηση με τον πρωθυπουργό και ο ίδιος έχει ζητήσει να βλέπει όλα τα δεδομένα που αφορούν την πανδημία». Δυστυχώς δεν είναι πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταφεύγει σε ψέματα για να μειώσει τις ευθύνες του. Πρόσφατα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN υποστήριζε ότι η Ελλάδα πάει σχετικά καλά με την πανδημία βρισκόμενη στον μέσο όρο της Ευρώπης.

Και όταν η γνωστή δημοσιογράφος Κριστιάν Αμανπούρ του έδειξε ένα γράφημα για την θέση της χώρας μας στις τελευταίες θέσεις των ευρωπαϊκών επιδόσεων, μάσαγε τα λόγια του. Και μετά, για να μην το μάθουν οι Έλληνες, έδωσε εντολή να κοπεί η ερώτηση και οι απαντήσεις του στην μεταφορά της συνέντευξης στα ελληνικά ΜΜΕ από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ!

Και το τελευταίο ερώτημα: αφού η έκθεση παραδόθηκε σε αυτούς που σε ανώτατο επίπεδο παίρνουν τις αποφάσεις, γιατί την έκρυψαν; Μάλλον ρητορική η ερώτηση. Την έκρυψαν διότι δεν είχαν πρόθεση να λάβουν μέτρα και να δαπανήσουν χρήματα για τη Δημόσια Υγεία με επακόλουθο τις εκατόμβες των νεκρών.