.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

ΝΤΡΟΠΗ γιά ΠΟΛΛΟΥΣ! Πάρα ΠΟΛΛΟΥΣ! Εκκλησιασμός των Τριών Ιεραρχών, μέ ....Υπεύθυνη Δήλωση των Γονέων!!!


Η υπεύθυνη δήλωση που εστάλη στους γονείς, για να επιτρέψουν στα παιδιά τους να ...κοινωνήσουν!

Εκκλησιασμός των Τριών Ιεραρχών με υπεύθυνη δήλωση των γονέων!!!

Σχόλιο του Σωτήρη Μ. Τζούμα 

Η Υπεύθυνη Δήλωση που υποχρεώθηκαν γονείς και κηδεμόνες να υπογράψουν για τα παιδιά τους εν όψει του σχολικού εκκλησιασμού για την εορτή των Τριών Ιεραρχών, μου εστάλη από φίλο κληρικό, τον οποίο και ευχαριστώ πολύ. 

Αναρωτιέται ο πατήρ, πολύ σωστά και εύλογα, σε τι κόσμο φτάσαμε να ζούμε; 

Καλλιεργείται στα σχολεία, και όχι μόνο, η άποψη ότι με τον συνωστισμό στην Εκκλησία και την συμμετοχή στην Θεία Κοινωνία ενέχει ο κίνδυνος να μεταδοθούν μικρόβια και ιοί, γι’ αυτό και ζητείται η άδεια από τους γονείς/κηδεμόνες για την συμμετοχή των παιδιών τους στο ιερό Μυστήριο!

Δια μέσου των αιώνων δυο χιλιάδες χρόνια τώρα, χιλιάδες και μυριάδες κληρικών και λαϊκών ορθοδόξων χριστιανών, κοινωνούν του Σώματος και του Αίματος του Χριστού και ουδείς ασθένησε και ουδεμία ασθένεια μεταδόθηκε από το Ποτήριο της Ζωής. 

Επειδή ακριβώς το Πανάχραντο Σώμα και το Τίμιο Αίμα του Χριστού μας είναι η ίδια η Ζωή.

Το είπε η Εκκλησία δια των εκπροσώπων της αλλά η Πολιτεία δεν άκουσε τίποτα. Ή μάλλον δεν θέλει να ακούσει!

Όταν ήμασταν παιδιά, με χαρά οι δάσκαλοί μας, μας πήγαιναν στην εκκλησία χωρίς να ρωτούν με υπεύθυνες δηλώσεις τους γονείς μας και όχι μόνο των Τριών Ιεραρχών-Προστατών της Παιδείας. 

Και απαξάπαντες συμμετείχαμε στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. 

Εκπαιδευτικοί και εκπαιδευόμενοι παίρναμε δύναμη πνευματική για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας στις σχολικές αίθουσες.

Σήμερα; 

Σήμερα ζητούμε ειδική άδεια για τον εκκλησιασμό, άδεια για την συμμετοχή στα ιερά Μυστήρια! 

Πόση αλλοτρίωση πια! 

Πόσος σταγγαλισμός της ελληνορθοδόξου συνειδήσεώς μας! 

Πόση πολεμική εναντίον της αμώμου πίστεώς μας! 

Δεν θα ησυχάσουν αν δεν μας μετατρέψουν σε ένα ουδετερόθρησκο κράτος.

Λυσσούν όλοι οι δαίμονες της αβύσσου! 

Λυσσούν γιατί γνωρίζουν ότι η αποχή μας από την Θεία Κοινωνία ισούται με πνευματικό θάνατο και αυτό τους διευκολύνει για να περάσουν τα σκοτεινά σχέδιά τους.

Δεν θα τους περάσει όμως! 

Υπάρχει η μαγιά. 

Υπάρχει η μικρά ζύμη, αυτή που μας κράτησε σε χαλεπούς καιρούς.

Υπάρχουν οι ολίγοι, οι εκλεκτοί.

Ανθρωπίνως είμαστε ανάξιοι, όμως «τον ονειδισμόν του Χριστού φέροντες» θα προχωράμε σταθεροί και εδραίοι στα πιστεύω μας και θα ομολογούμε «Χριστόν εσταυρωμένον και αναστάντα». 

Μη πτοούμαστε! 

Έχουμε μαζί μας τον νικοποιό Χριστό, ο Οποίος έχει τον τελευταίο λόγο στην ιστορία! Όσο και αν προσπαθήσουν οι Έλληνες όπου και αν ανήκουν πολιτικά- κομματικά έχουν μέσα στην ψυχή τους Χριστό και Ελλάδα. 

Με αυτό πορευόμαστε αιώνες και με αυτό θα ξεπεράσουμε και αυτές τις αναποδιές.