.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Συνθήματα Aλλάχου Άκμπαρ σε Δημοτικό σχολείοΑυτή η "καλλιτεχνική" επιγραφή (ALAHU AKBAR), "κοσμεί" εδώ και τρεις μήνες την είσοδο του Δημοτικού Σχολείου στον Κατσικά Ιωαννίνων. Και μη φανταστείτε ότι την έγραψαν κάποιοι "κατατρεγμένοι" και φερμένοι λαθοεισβολείς. 

Την έγραψαν – και μάλιστα ανορθόγραφα – κάποια εγχώρια αναρχοάπλυτα φρικιά, την οποία και "υπέγραψαν" με το σήμα κατατεθέν τους.

Πέρασε τόσος καιρός, από αρχές Αυγούστου περίπου, και κανείς μέχρι σήμερα, κανείς χριστιανός δηλαδή, δεν βρέθηκε να πάρει λίγη μπογιά και να σβήσει αυτές τις αθλιότητες.

Ούτε σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, ούτε δάσκαλοι, ούτε διευθυντής του σχολείου, κανείς… 

Οι μικροί μαθητές είναι αναγκασμένοι να "υποκλίνονται" ευλαβικά στον "Ύψιστο Αλλάχ", καθόσον το Αλλάχου Άκμπαρ στη θρησκεία του ισλάμ σημαίνει ότι ο Αλλάχ είναι ο Ύψιστος, ο ένας και μοναδικός, ο αληθινός Θεός, ο Μόνος άξιος λατρείας, είναι ο Μέγας. Ο Μέγας σε όλα. Ο Μεγαλειότατος στις ονομασίες Του και στα χαρακτηριστικά και ιδιότητες Του. Ο μόνος Μεγαλοπρεπής. Κανείς και τίποτα δεν είναι όμοιος με Αυτόν. Κανείς και τίποτα δεν συγκρίνεται με Αυτόν. 

Αυτά ακριβώς γράφει και το κοράνι για τον ..."ύψιστο Αλλάχ":

وَمَا قَدَرُوا اللَّهَ حَقَّ قَدْرِهِ وَالْأَرْضُ جَمِيعًا قَبْضَتُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ وَالسَّمَاوَاتُ مَطْوِيَّاتٌ بِيَمِينِهِ سُبْحَانَهُ وَتَعَالَىٰ عَمَّا يُشْرِكُونَ


Ντροπή σε όλους μας... 

gianniotis 

scripta manent: Πέρασε τόσος καιρός, από αρχές Αυγούστου περίπου, και κανείς μέχρι σήμερα, κανείς χριστιανός δηλαδή, δεν βρέθηκε να πάρει λίγη μπογιά και να σβήσει αυτές τις αθλιότητες.
Ούτε σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, ούτε δάσκαλοι, ούτε διευθυντής του σχολείου, κανείς…