.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Τα ψεύδη των δημοσιογράφων για το λεγόμενο "Πορτραίτο του Ιησού"



Δεν έχουν τον Θεό τους πραγματικά λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, δημοσιογράφοι του εξωτερικού αλλά και στη Ελλάδος οι οποίοι δημοσιεύουν σήμερα στο διαδύκτιο το λεγόμενο πορτραίτο του Ιησού Χριστού.
Τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο η είδηση με το πορτραίτο του Χριστού έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια, ενώ έντονες είναι οι αντιδράσεις και από αναγνώστες.
Σύμφωνα με τον δημοσίευμα ένας συνταξιούχος εικονογράφος ιατρικών εγχειριδίων κατάφερε να «αναπλάσει» το πρόσωπο του Ιησού χρησιμοποιώντας πρωτοποριακές μεθόδους της επιστήμης της ιατροδικαστικής.
Ο πρώην καθηγητής του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ χρησιμοποίησε μια τεχνική που ονομάζεται εγκληματολογική ανθρωπολογία αλλά και πληροφορίες που άντλησε από τη Βίβλο για να δημιουργήσει ένα πορτραίτο.
Όμως ο τίτλος με την είδηση δεν έχει καμία σχέση, αφού εντός του δημοσιεύματος αναφέρει ότι ο άνδρας που σχεδίασε ο Δρ. Richard Neave, δεν απεικονίζει τον Ιησού, αλλά έναν τυπικό άνδρα που έζησε στη συγκεκριμένη περιοχή, την ίδια εποχή με εκείνον.
Στο βωμό των κλικ και της επισκεψιμότητας χάνεται κάθε σεβασμός, μέχρι και για το πρόσωπο του ίδιου του Θεανθρώπου που σε λίγες ημέρες εορτάζουμε την γέννησή του.

Του Αιμίλιου Πολυγένη

Romfea.gr