.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ: Το κερί της Τουρκίας σβήνει και ανάβουν οι ΛΥΧΝΙΕΣ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Το «κακό» στην Συρία φέρνει «μεγαλύτερο κακό» στην Τουρκία από την Ρωσία.
– «Ξέρεις γιατί φύγανε οι Έλληνες Χριστιανοί από την Μικρά Ασία;»
– «Επέτρεψε ο ΘΕΟΣ να φύγουνε για να μην βρεθούνε εκεί την ημέρα ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ.»

Ο Γέροντας Αμφιλόχιος Μακρής (1888-1970)



Δηλ. ο Μικρασιατικός Ελληνισμός γνώρισε την προσφυγιά αυτή που παρακολουθούμε σήμερα στο Αιγαίο για να σωθεί το πνευματικό προζύμι που θα φουσκώσει το Πρόσφορο της ΑΝΑΛΑΜΠΗΣ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ στην Οικουμένη.

Τίποτε δεν εξηγείται σήμερα με την λογική , μόνο με την υπέρβαση της διορατικότητας των Αγίων Πατέρων μας και φυσικά όποιος πίστεψε- πίστεψε γιατί ο στόχος των δεινών που διερχόμαστε είναι κατ εξοχήν δαιμονικός.

¨ η Ορθοδοξία στην Ελλάδα πρέπει να εξαφανιστεί για να μην σηκώσει η Ελλάδα κεφάλι¨

¨ο πονηρός ξέρει το σχέδιο του ΘΕΟΥ εν μέρει και όχι όλο για αυτό και μας παρακολουθεί κατά πόδι για να μας συνθλίψει ή να πιστέψουμε ότι μας έχει συνθλίψει¨

¨Το σχέδιο του Θεού δουλεύει χρόνια για την Ελλάδα και τους Έλληνες και ήδη ο Ουρανός πλέον απροκάλυπτα συνωμοτεί για την σωτηρία της Ελλάδος, αρκεί να έχουμε μάτια να βλέπουμε.¨

Το κακό στην Συρία φέρνει μεγάλο κακό στην Τουρκία.

Τελικά η Μικρασιατική καταστροφή ήταν καταστροφή ή ευλογία της ΘΕΙΚΗΣ Πρόνοιας και Πνευματική Παρακαταθήκη για την ΑΝΑΛΑΜΠΗ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ Παγκοσμίως που έρχεται ολοταχώς;

Ο Άγιος Γέροντας Αμφιλόχιος Μακρής, πνευματικό τέκνο του Αγίου Νεκταρίου, είναι μία από τις μεγαλύτερες πνευματικές μορφές του 20ού αιώνα.

ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ζηλανδίας Αμφιλόχιος Τσούκος ο οποίος ήταν πνευματικό τέκνο του Αγίου Γέροντος Αμφιλοχίου Μακρή έχει καταθέσει από τον Οκτώβριο του 2014 συγκλονιστικές προρρήσεις του Γέροντα Αμφιλόχιου που συνάδουν με αυτά τα αποκαλυπτικά που ζούμε ήδη μετά από ένα χρόνο.

Πολύ τον έθλιβε όταν αντίκριζε τα βουνά της Μικράς Ασίας και ήξερε ότι οι ΕΠΤΑ ΛΥΧΝΙΕΣ της ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ ήτανε σβησμένες η Έφεσος, η Σμύρνη, η Πέργαμος, τα Θυάτειρα , οι Σάρδεις , η Φιλαδέλφεια, η Λαοδίκεια και ότι η μόνη αναμμένη Λυχνία ήτανε η Λυχνία της Αποκαλύψεως (στην Πάτμο)

ΕΛΕΓΕ

Να σας αξιώσει ο ΘΕΟΣ να πάρετε το ΦΩΣ από την αναμμένη Λυχνία της Αποκαλύψεως ( στην Πάτμο) να το μεταφέρετε για να ανάψετε τις σβησμένες Λυχνίες του ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ στην Μικρά Ασία.

-Ξέρεις γιατί φύγανε οι Έλληνες Χριστιανοί από την Μικρά Ασία;

– Επέτρεψε ο ΘΕΟΣ να φύγουνε για να μην βρεθούνε εκεί την ημέρα ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ.

Φαίνεται ο ΘΕΟΣ του το απεκάλυψε αυτό γιατί είχε την μεγάλη αγωνία για αυτό το θέμα του φανέρωσε ότι εκεί θα γίνει μεγάλο κακό …

Ίσως ο ΘΕΟΣ θα τους τιμωρήσει εφ όσον μέχρι σήμερα μένουν αμετανόητοι.

Μια άλλη φορά πάλι είπε τις μοναχές και έκαναν μια τούρτα και εκεί εζωγράφισαν την Μικρά Ασία και έβαλαν τα ονόματα των ΕΠΤΑ ΛΥΧΝΙΩΝ στα παράλια της Μικράς Ασίας..νομίζω ήτανε και η Πάτμος…μας επαναλάμβανε αυτά τα λόγια…που θα πέρναμε το ΦΩΣ από την Λυχνία της Πάτμου την αναμμένη να το μεταφέρουμε στις σβησμένες Λυχνίες της Μικράς Ασίας.

-Έχουμε ένα ανεξόφλητο χρέος πρώτα προς τους κρυπτοχριστιανούς απέναντι οι οποίοι περιμένουν μέχρι τώρα κάτι από εμάς και δεύτερο στον τουρκικό λαό ο οποίος στο σύνολο του μάλλον περίπου κατά το 50% είναι Έλληνες εξισλαμισθέντες.

– Μέσα στις φλέβες τους τρέχει αίμα Ελληνικό και Χριστιανικό.

Ιεραποστολές να γίνουν από τα μοναστήρια των Δωδεκανήσων προς αυτούς.

Θα γίνει όμως το ΜΕΓΑΛΟ αυτό ΚΑΚΟ που λέει ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ να πέσει το 1/3 των τούρκων στον πόλεμο , το άλλο να πάει στην κόκκινη μηλιά και το τρίτον να γίνουν Χριστιανοί…οπότε τότε πρέπει μα είμαστε έτοιμοι εδώ κοντά για να μπορέσουμε να τους βοηθήσουμε καλύτερα. Συμπλήρωσε ο Σεβασμιώτατος.¨

https://youtu.be/ubL0iPwQSk8

Δημοσιεύθηκε στις 28 Οκτώβρη 2014

Προφητεία Γέρ. Αμφιλοχίου για τους Τούρκους.

ΠΟΙΟΣ ΣΤΥΛΟΣ της Ορθοδοξίας τα έλεγε αυτά;

Ο Γέροντας Αμφιλόχιος Μακρής (1888-1970)

Σ” όλη του τη ζωή εβασανίζετο από αρρώστιες, ήταν ευαίσθητος στα κρυολογήματα και κάθε χρόνο τον επισκέπτετο η γρίππη… Τέλη Μαρτίου 1970 προσεβλήθηκε από πνευμονία? ήταν Μ. Τεσσαρακοστή και με δυσκολία δέχθηκε να πάρη λίγο γάλα. Έδωσε σε όλους τις συμβουλές που ο καθένας είχε ανάγκη. Είχε το προορατικό χάρισμα. Στην προσπάθεια των πνευματικών του παιδιών να τον κρατήσουν με ορούς λίγες μέρες στην ζωή, παρακαλούσε κι έλεγε: αφήστε με καλά μου παιδιά να φύγω, ήρθε η ώρα μου. Γιατί, Γέροντα, τούλεγα, δεν μένεις μαζί μας τούτο το Πάσχα; Δίσταζε να μου απάντηση, και δεύτερη και τρίτη φορά τον παρεκάλεσα να μου πη πώς ξέρει ότι θα φύγη σύντομα κι εκείνος με δυσκολία μου απεκάλυψε: ευλογημένε Παύλε, είδα την Παναγία και τον Θεολόγο προ ολίγου και τους παρεκάλεσα να μείνω κοντά στα παιδιά μου κι αυτό το Πάσχα, αλλά μου είπαν «Δεν γίνεται άλλο, ελήφθη η απόφασις, Πάσχα θα κάμης στους Ουρανούς μαζί μας» κι αυτό το λέγω σαν εξομολόγηση, επειδή με βιάζεις, μη το ειπείς σε άλλους.

Έλεγε ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ

-Aνδρίζεσθε και κραταιούσθε, για να μην έλθετε εις πειρασμόν. Μη δίδετε σημασίαν εις τον κόσμον.

– Ο κόσμος εξ αρχής και τους Αποστόλους και όλους τους Αγίους τους έπιασε για τρελλούς «…και εμέ εδίωξαν και υμάς διώξουσιν». Να έχωμεν την ομόνοιαν και την ειρήνην. Αυτά ευλογεί ο Θεός.

-Ημών το πολίτευμα εν «ουρανοίς υπάρχει». Εδώ ψευτοζούμε, λοιπόν να μη στενοχωρούμεθα ό,τι και να μας συμβή…

-Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν. Εμείς αυτό πρέπει να λέγωμε είτε καλά έχομε είτε κακά.

Αναδημοσίευσις από το περιοδικόν «Άγιος Νεκτάριος» Θεσ/νίκης του 1982) http://www.impantokratoros.gr/root.el.aspx

Τελικά η Μικρασιατική καταστροφή ήταν καταστροφή ή ¨ευλογία της Πρόνοιας του ΘΕΟΥ¨ και Πνευματική Παρακαταθήκη για την ΑΝΑΛΑΜΠΗ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ που έρχεται ολοταχώς στην Οικουμένη;

Ο Μικρασιατικός Ελληνισμός γνώρισε την προσφυγιά αυτή που παρακολουθούμε σήμερα στο Αιγαίο για να σωθεί το πνευματικό προζύμι που θα φουσκώσει το Πρόσφορο της ΑΝΑΛΑΜΠΗΣ της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ στην Οικουμένη.

Ας το κατανοήσουμε Έλληνες τώρα που είμαστε και πνευματικά ακάλυπτοι θα γίνει το ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ στην Τουρκία για να ¨ζήσουμε¨και εμείς το ΜΕΓΑΛΟ ¨επι-πόνου¨ ΘΑΥΜΑ για πιστέψουμε ποιο τελικά είναι το ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ που θα βάλλει το κάθε κατεργάρη στο πάγκο της Δικαιοκρισίας του.

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας