.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο ; Ή ε ξ ο ρ γ ι σ τ ι κ ό; Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος: “Δεν έχει μισθουδάκι για όποιον δεν συμμορφώνεται!”

Ε Λ Ε Ο Σ !

Ε Λ Ε Ο Σ !

Ε Λ Ε Ο Σ !


ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΡΑ, ΑΥΤΟΣ Ο ΑΡΧΙΕΡΕΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ
ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ;
ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ 
ΤΟΥΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ;
ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ - ΜΑΛΛΟΝ - ΓΙΑ 
ΤΟΝ ΑΚΑΜΑΤΟ ΚΑΙ ΘΑΡΡΑΛΕΟ 
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΟΡΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟ;

ΚΥΠΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ: Για τα τεκταινόμενα στην συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, αναφέρθηκε σε παρέμβασή του στην εκπομπή 'Από Μέρα σε Μέρα' της κρατικής τηλεόρασης ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο ζήτημα της πανδημίας του κορωνοϊού, καλώντας εκ νέου τους ιεράρχες να ευθυγραμμιστούν (......) με τις αποφάσεις της συνόδου για τον εμβολιασμό.

Μεταξύ άλλων ο Μακαριότατος, αναφέρθηκε στα δυο κύρια θέματα που απασχόλησαν τη συζήτηση στη σύνοδο, ενώ ανέφερε πως οι συνοδικοί έλαβαν ενημέρωση για το Κυπριακό από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Στο θέμα της πανδημίας, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι υπήρξε μια ωραία και παραγωγική συζήτηση με τα μέλη της Ιεράς Συνόδου τηρούν υπακοή στις αποφάσεις της συνόδου. 

Κληθείς να σχολιάσει τα περί ανυπακοής συγκεκριμένου ιεράρχη αλλά και κληρικών, ο Μακαριότατος, ξεκαθάρισε πως η πανδημία, επηρέασε την λειτουργία και των ξενοδοχειακών μονάδων της Αρχιεπισκοπής, μια από τις βασικότερες πηγές χρηματοδότησης του κλήρου.

«Όποιος δεν συμμορφώνεται με τις αποφάσεις της συνόδου το μισθουδάκι του δεν θα πάει να τον βρει στο τέλος του μήνα» τόνισε ο Μακαριότατος.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως ο εμβολιασμός είναι μεν εθελοντικός, ωστόσο σε ότι αφορά τον κλήρο και ιδιαίτερα τους ιεράρχες, μπορούν να διατηρούν τις απόψεις τους, ωστόσο δεν μπορούν να επηρεάζουν το εκκλησίασμα να μην εμβολιάζεται.

Σε ότι αφορά τους ιεράρχες, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως αν υπάρξουν φαινόμενα ανυπακοής ιεραρχών σχετικά με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου σχετικά με τον εμβολιασμό, θα επιμείνει μέχρι και σε αποβολή από τη σύνοδο....