.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Πατριάρχης Βαρθολομαίος πρός Πάπα Φραγκίσκο: Ο κόσμος έχει ....ιδιαίτερη ανάγκη (!) από την πνευματική ηγεσία Σας! ( Από πότε ΤΑΧΑ, ο Πα-ναι-ρε-τι-κός πάπας, έχει τήν παραμικρή σχέση μέ "πνευματική ηγεσία" ; ; ; )

ΠΟΙΟΣ ΕΙΔΗΜΩΝ, ΘΕΟΛΟΓΟΣ Ή ΚΛΗΡΙΚΟΣ, ΘΑ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΗ ΚΑΛΩΣΥΝΗ ΝΑ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΙ
ΤΟ - ΑΓΡΙΩΣ ΑΚΑΤΗΧΗΤΟ - ΠΟΙΜΝΙΟ, ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΑΡΑ ΓΕ ΟΙ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΙ ΚΑΙ ΤΟ 'ΠΗΔΑΛΙΟ', ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΞΟΧΩΣ ΑΘΕΟΛΟΓΗΤΑ "ΤΕΡΤΙΠΙΑ";


Ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναφέρει:

Εγκάρδιες ευχές από τον Οικουμενικό Πατριάρχη προς τον ασθενούντα Πάπα Φραγκίσκο...

Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απέστειλε εγκάρδιο αδελφικό μήνυμα συμπαραστάσεως προς τον ασθενούντα Αγιώτατο Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος νοσηλεύεται από χθες σε κλινική της Ρώμης. 

Στο μήνυμά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης εύχεται στον Πάπα ταχεία αποκατάσταση της υγείας του και επιστροφή το συντομότερο δυνατό στα καθήκοντά του, ενόψει μάλιστα και της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος των Ρωμαιοκαθολικών. 

“Ο κόσμος έχει ιδιαίτερη ανάγκη από Εσάς και από την πνευματική ηγεσία Σας, και γι’ αυτό προσεύχεται με θέρμη για Εσάς”, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτατος.