.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Ο «νερουλός» π. Βαρθολομαίος Αρχοντώνης


Γράφει ο Μέτοικος

Η παροιμία «όπου γάμος και χαρά και η Βασίλω πρώτη», θυμίζει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Φαναριώτη κληρικού Βαρθολομαίου Αρχοντώνη στα διάφορα Forum και Διεθνή Συνέδρια.
Δεν υπάρχει συνέδριο που, να μη δώσει το παρών. Προχθές συμμετείχε στο 3ο Forum Διπλωματίας της Antalya, χθες στο 9ο Διεθνές Συνέδριο «Our Ocean» που διεξήχθη στην Αθήνα και, από το βήμα του διακήρυξε ότι : «κάθε άνθρωπος εδώ – κάθε άνθρωπος σε αυτόν τον πλανήτη – είναι η μικρογραφία ενός ωκεανού, ένας μικρόκοσμος των υδάτων που συντηρούν τη ζωή»!!!!

Από πότε για το «νερουλό» π. Βαρθολομαίο, ο άνθρωπος έπαψε να είναι «οἷόν τινα σύνδεσμος τῆς ὁρατῆς τε καὶ ἀοράτου φύσεως» και, από εικόνα του Θεού έγινε «η μικρογραφία ενός ωκεανού»;

Εάν ο άνθρωπος, κατά τη νέα κακοδοξία του π.Βαρθολομαίου είναι «ένας μικρόκοσμος των υδάτων», τότε δεν τον δημιούργησε ο Θεός «…οἰκείαις χερσὶ κατ᾿ οἰκείαν εἰκόνα τε καὶ ὁμοίωσιν· ἐκ γῆς μὲν τὸ σῶμα διαπλάσας, ψυχὴν δὲ λογικὴν καὶ νοερὰν διὰ τοῦ οἰκείου ἐμφυσήματος δοὺς αὐτῷ, ὅπερ δὴ θείαν εἰκόνα φαμέν· τὸ μὲν γὰρ «κατ᾿ εἰκόνα» τὸ νοερὸν δηλοῖ καὶ αὐτεξούσιον, τὸ δὲ «καθ᾿ ὁμοίωσιν» τὴν τῆς ἀρετῆς κατὰ τὸ δυνατὸν ὁμοίωσιν», όπως στο έργο «Ἔκδοσις ἀκριβὴς τῆς ὀρθοδόξου πίστεως» λέγει ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη νέα βλάσφημη δόξα που διακηρύσσει ο π.Βαρθολομαίος, φαίνεται ότι ο άνθρωπος ανήκει στα «κήτη τὰ μεγάλα καὶ [εις] πᾶσαν ψυχὴν ζῴων ἑρπετῶν, ἃ ἐξήγαγε [από] τὰ ὕδατα ὁ Θεός κατὰ γένη αὐτῶν, καὶ πᾶν πετεινὸν πτερωτὸν κατὰ γένος»!

Ο π.Βαρθολομαίος που, ολοφάνερα πρεσβεύει τα δόγματα της παναίρεσης του οικουμενισμού «ἐν Χριστιανισμοῦ προσποιήσει» φαίνεται πως, εγκολπώθηκε τη θεωρία της βιοεξέλιξης του ανθρώπου, όπως αυτή διατυπώνεται από το institute of Human Origins.

Προφανώς, η μέγιστη αυτή κακοδοξία ότι ο άνθρωπος είναι «ένας μικρόκοσμος των υδάτων», εντάσσεται στα «πολύ χρήσιμα πράγματα [που, κατά τον επίσκοπο του άστεως των Αθηνών Ιερώνυμο] έχει να μας πει» κάθε φορά που έρχεται στην Ελλάδα, ο Τούρκος πολίτης Βαρθολομαίος Αρχοντώνης.

Γιατί ενοχλεί τον Φαναριώτη κληρικό η διδασκαλία της Ορθοδόξου Εκκλησίας, για τη δημιουργία του ανθρώπου;

Ποια «αλήθεια αγαπά και φιλά, για ποια αλήθεια ζει και φέρει επ’ ώμων» ο π.Βαρθολομαίος Αρχοντώνης;
Την «αλήθεια» πως, ο άνθρωπος είναι «μικρόκοσμος των υδάτων» ή την αλήθεια που «διετράνωσαν ὀρθοδόξως, γεγονυίᾳ τῇ γραφίδι» ο Μέγας Βασίλειος στην Εξαήμερον, ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός, ο Άγιος Κύριλλος Αλεξανδρείας και, συνελόντι ειπείν, όλοι οι Άγιοι της Ορθοδόξου Εκκλησίας πως : «εἶπεν ὁ Θεὸς, ποιήσωμεν ἄνθρωπον… Κατ᾿ εἰκόνα ἡμετέραν [καί] καθ᾿ ὁμοίωσιν» ;

Στη «φάτνη της εκκλησιολογίας» που, με κομπασμό υποστηρίζει ο π.Βαρθολομαίος ότι βρίσκεται μόνο στη Βασιλεύουσα Πόλη, η Ορθόδοξη Θεολογία, «η υμνολογική αγγελοειδής δοξολογία» εξοβελίστηκαν από «τά δῶρα τῶν νέων [νερουλών] Μάγων» που, «προσφέρουν εἰς τήν ἱστορικήν ἐξέλιξιν τῆς Ἐκκλησίας» θεωρίες βιοεξέλιξης του ανθρώπου για να αντικαταστήσουν τη διδασκαλία της Εκκλησίας περί δημιουργίας του ανθρώπου και «τήν πολύτιμον νηπτικήν ἐμπειρίαν» των Πατέρων και Αγίων της Μίας Αγίας Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας;

Μήπως, οι πανάκριβες και εν πλω οικολογικές κρουαζιέρες που οργανώθηκαν από «τὸ ἐχθρὸν τῆς ἀληθείας γένος» των Φαναριωτών στην Αδριατική, στη Μαύρη Θάλασσα, στους ποταμούς Αμαζόνιο και Μισισιπή έγιναν για να εμπεδώσουν οι καλοταϊσμένοι σύνεδροι ότι ανήκουν στα «κήτη τὰ μεγάλα καὶ [εις] πᾶσαν ψυχὴν ζῴων ἑρπετῶν» και πως, πιθανότατα, είναι εξέλιξη των κροκοδείλων;

Λοιπόν! Εάν ο π.Βαρθολομαίος θέλει να υπάρχει βιαιότατης δυσσεβείας κήρυκας ας απεκδυθεί την ιερά περιβολή και, ας φορέσει την τήβεννο του παντογνώστη αφού, μάλιστα, είναι επίτιμος διδάκτορας όλων των Τμημάτων και όλων των Σχολών του ΕΚΠΑ!!! Ώστε, χωρίς αντιδράσεις, χειροκροτούμενος από τους υποστηρικτές της παναίρεσης του οικουμενισμού να κάμψει επίσημα το γόνυ στον Βά’αλ εκστομίζοντας όποια δεινή φλυαρία θέλει και, διακηρύσσοντας όποια πανεπιστήμονα ιδέα έχει από το βήμα διεθνών συνεδρίων.

Αναρτήθηκε από ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ