.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Λόγοι παραινετικοί...

ΛΟΓΟΣ ΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΘΟΣ.... ΘΕΟΥ ΛΟΓΟΣ.... ΛΟΓΟΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΚΑΡΔΙΑΣ


Η αγαπημένη μας γερόντισσα σε τελευταία της συνομιλία 
με την πνευματική της κόρη
και της ζήτησε να μιλήσει στον κόσμο 
και να τους ζητήσει δυο πράγματα 
πολύ βασικά και λυτρωτικά. 
Προσευχή, 
...πολύ προσευχή από όλο τον λαό

Α) σε Ποιότητα και 

Β) σε Ποσότητα 

Αυτά είπε χαρακτηριστικά, αυτά ζητάει ο Κύριος. 

Ποιότητα εννοώντας να προσευχόμαστε με πολύ ένταση και πόνο για τα δεινά της Ελλάδας και όλης της οικουμένης, με απλότητα και βαθεία πίστη. 

Ποσότητα εννοώντας ότι όλοι οι άνθρωποι, μικροί και μεγάλοι, φτωχοί και πλούσιοι, δυνατοί κι αδύναμοι, όλοι να αγωνιζόμαστε για της λύτρωση της Ελλάδας και της ανθρωπότητας, από τα δεινά που ήρθαν και που πρόκειται να ακολουθήσουν. 

Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ελαφρύνουμε την θέση μας, να αλλάξουμε πολλά από τα δεινά που απεργάζονται οι εχθροί της πατρίδας μας και γενικά της ανθρωπότητας. 

Όντως είπε, υπήρξαν πράγματα που άλλαξαν ενώ έπρεπε να συμβούν, και στο άμεσο η και απώτερο μέλλον θα αλλάξουν ακόμα περισσότερα από αυτά που είχαν σχεδιαστεί εναντίον μας. Ανετράπησαν πολλές αποφάσεις χάρις στην καθαρή και γεμάτη ταπείνωση προσευχή λίγων άλλα πολύ αγωνιστών ανθρώπων του κλήρου και του λαού. 

Σαν έθνος έχουμε πληγώσει τον Κύριο και δίκαιο θα ήταν να μας αφήσει στην κατηφορική πορεία που ακολουθούμε. Όμως αυτοί οι λίγοι αλλά εκλεκτοί άνθρωποι Του αγωνίζονται μέρα νύχτα και λιώνουν τα γόνατα τους προσευχόμενοι. Αυτές τις προσευχές παίρνει η Παναγιά μας και οι Άγιοι μας και τις πάνε στον θρόνο του Θεού και παρακαλούν για τον λαό μας. 

Κι ενώ ο Κύριος θέλει να αποστρέψει το πρόσωπο Του από την αμαρτωλή γενιά μας, για χάρη της Μητέρας Του και των Αγίων Του και για τον άγιο και αδιάκοπο κάματο των λίγων αλλά εκλεκτών Του χριστιανών κάμπτεται!!! 

Έτσι και μόνο για τον αγώνα αυτών των ανθρώπων να αναλογιστούμε ότι οφείλουμε κι εμείς να δείξουμε λίγη φιλοτιμία!!! 

Να ενώσουμε την προσευχή μας μαζί τους και να δοξολογούμε και το Κύριο μας και Θεό μας μαζί και τους Αγίους του που δεν μας εγκαταλείπουν στην τρελή αυτοκαταστροφική πορεία μας. 

Όμως να ξέρεις λέει η γερόντισσα, ότι πολλά από τα σχέδια που έχουν οι άνθρωποι αυτοί που πολεμούν έθνος και πίστη θα πραγματοποιούνται όπως τα έχουν σχεδιάσει!! Μέχρι κάποια στιγμή που θα πάρει πλέον τα πάντα στα χέρια Του ο Χριστός και τότε πλέον τίποτα δεν θα τους βγαίνει. 

Όλα τους τα αποτρόπαια σχεδιαγράμματα για την κυριαρχία σε Ελλάδα και όλη την ανθρωπότητα θα τσαλακωθούν και θα πάνε στον κάδο των άχρηστων. Και τότε αλλοιμονο σε αυτούς και τα φριχτά όνειρα τους για κυριαρχία στον πλανήτη . 

Θα συνθλιβούν , τίποτα δεν θα πραγματοποιείται όπως το λογάριαζαν. 

Όσο πιο πολύ αγωνιζόμαστε εμείς, όσο πιο καθαρή και δυνατή θα είναι η προσευχή και η μετάνοια μας, τόσο πιο γρήγορα κι εύκολα θα κλείσει αυτός ο παρανοϊκός κύκλος δυστυχίας και υποταγής στα σατανικά σχέδια τους !! 

Εμείς κατά βάση λοιπόν καθορίζουμε το μέλλον μας. 

Αν αδιαφορήσουμε θα σέρνεται έτσι η κατάσταση και θα επιδεινώνεται. Όσο πιο γρήγορα βρούμε τον αληθινό Έλληνα μέσα μας, όταν πλησιάσουμε με κατάνυξη και αληθινή μετάνοια τον Κύριο μας , τόσο γρηγορότερα θα έρθει η λύτρωση μας!!! 

Να έχουμε την ευχή της και ας την ακούσουμε μια φορά την καλή μας γερόντισσα, τόσες φορές μας προετοίμασε, μας άνοιξε τα μάτια αλλά λίγοι την ακούσαμε. 

Επιτέλους τι άλλο πρέπει να γίνει για να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο μας; Εδώ κι ένα χρόνο μας τα είπε μέσα από τα ποιήματα της τι ακολουθεί, τι έρχεται και ήδη πολλά πραγματοποιήθηκαν. Κι ακολουθούν κι άλλα... 

Μακάρι με την προσευχή όλων να αλλάξουμε κάποια άσχημα πράγματα που αναφέρονται στα προφητικά της ποιήματα και κείμενα, μακάρι να γίνουμε οι αίτιοι να αλλάξει τα σχέδια τους ο Κύριος μας! 

Ας κάνουμε μια μικρή αγάπη κι ας δείξουμε λίγη μεταμέλεια επιτέλους... Προσεύχεται νυχθημερόν για όλους μας, χαρά της και ευχή της είναι να κάνουμε κι εμείς μια μικρή προσπάθεια. Μαζί της και μαζί με όλους τους άλλους που αγωνίζονται για μας, για την πατρίδα μας, για τον κόσμο ολόκληρο.... 

Αναρτηθηκε απο "Ιεραποστολος"