.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

"Πρέπει να φυλάξετε την Πίστη. Πρέπει να κρατήσετε τους ναούς. ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΤΕ την είσοδο των οικουμενιστών στους ναούς." Νέα ανακοίνωση της ομάδος "(like) Ορθοδοξία"

Ήλθα να βάλω φωτιά στις καρδιές, μας λέει ο Κύριος. 
Καίγεται, όμως, η καρδιά μας; Ξεχείλισε από αγάπη, ζήλο, πόθο για τον Θεό;
Γεμίζει μόνο από τον Θεό και στόχος της είναι να ενωθεί μαζί Του; 
O Κύριος ημών Ιησούς Χριστός φανέρωσε την δόξα Του στους μαθητές νια να καταλάβει ο άνθρωπος πόσο δοξασμένος μπορεί να γίνει όταν ενώνεται μαζί Του.
Κάποιοι σήκωσαν τα μάτια στον ουρανό, ξέχασαν τα του κόσμου τούτου και με καρδιά γεμάτη από Θεό ομολόγησαν την πίστη τους με το όποιο κόστος.


Τελευταία παραδείγματα ιερέας στην ευρύτερη περιοχή Σερρών, πατέρας δύο ανηλίκων παιδιών και οι μοναχοί στην ι.μ. Αγίας Παρασκευής στην Πτολεμαϊδα. 
Με ανδρείο φρόνημα, με καρδιά γεμάτη φωτιά στάθηκαν απέναντι στην αίρεση του Οικουμενισμού, αρνούμενοι κάθε είδους συμβιβασμό, μάρτυρες της ορθοδόξου πίστεως. 

Το παράδειγμά τους, φωτεινός οδοδείκτης σ'όλους εμάς που ξεχνούμε πως ομολογία είναι δίωξη και αγώνας για τον Τριαδικό Θεό. Οι πιστοί, αναγνωρίζοντας σ'αυτούς τους στρατιώτες του Θεού, τους φύλακες του ευαγγελικού νόμου, τάχθηκαν στο πλευρό τους Θαύμασαν το φρόνημά τους, την καθαρότητα της πίστης τους, την γενναιότητά τους απέναντι σ'ένα σάπιο και διαβρωμένο εκκλησιαστικό σύστημα.

Ελάχιστοι ναοί στην Ελλάδα, επανδρωμένοι από ομολογητές, καλύπτουν σήμερα μετά την ληστρική σύνοδο, το ορθόδοξο ποίμνιο που δεν θέλει να υποχωρήσει και να αλωθεί από την αίρεση. Οι προσευχές μας μαζί τους.

Είμαστε στο πλευρό των αγωνιστών, γνωρίζοντας πως είμαστε μαζί με τον Χριστό.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την σθεναρή στάση των κληρικών και μοναχών των ορθοδόξων ναών.
Ξέρουμε πως είμαστε ελάχιστοι αριθμητικά, όμως είμαστε το ορθόδοξο ποίμνιο.
Έχετε χρέος απέναντί μας. 
Πρέπει να φυλάξετε την Πίστη. 
Πρέπει να κρατήσετε τους ναούς.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΤΕ την είσοδο των οικουμενιστών στους ναούς.

Οποιοσδήποτε συμβιβασμός, οποιαδήποτε υποχώρηση αποτελεί προδοσία.
Η παραμικρή κοινωνία με την αίρεση αίρει την χάρη του Θεού. Ο Θεός είναι η απόλυτη καθαρότητα. Δεν μπορεί να είναι εκεί που υπάρχει συμβιβασμός και νόθευση σε θέματα πίστεως.

Η αποτείχιση είναι στάση ζωής: 
ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ. 
Μεσότης δεν υπάρχει.
Ξεκάθαρη θέση: ή με τον Χριστό ή χωρίς Αυτόν.


Καλό αγώνα.


Ορθοδοξία”