.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Αστυνομικές ταυτότητες καί Μ Α Ζ Ι Κ Ο φακέλλωμα!


Και στο ζήτημα των αστυνομικών ταυτοτήτων αρκετοί πολίτες ΔΥΣΠΙΣΤΟΥΝ στις κυβερνητικές εξαγγελίες. 

Αυτό συμβαίνει επειδή ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΛΑ τα γεγονότα της παρελθούσας τετραετίας. 

Όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης για τον κορονοϊό διαψεύστηκαν. 

Όσα είπε για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου (περί «κοσμογονίας») διαψεύστηκαν. 

Στα μεγάλα θέματα η κυβέρνηση πιάνεται στα πράσσα να ψεύδεται και οι προσδοκίες της διαψεύδονται.

Η υπόθεση των ταυτοτήτων όζει και στο οικονομικό σκέλος της, αφού ακολουθείται η «παραδοσιακά» μητσοτακική συνταγή των απευθείας αναθέσεων, αλλά και σε ό,τι αφορά το μείζον ζήτημα των ατομικών ελευθεριών και του φακελώματος. 

Επίσης, η κυβέρνηση πέφτει σε αντιφάσεις και αφήνει πολλά κενά στην ενημέρωση των πολιτών για το θέμα.

Την 1η Σεπτεμβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου έκανε αναφορά σε «fake news που διακινούν κάποιοι επιτήδειοι» για τις ταυτότητες, λέγοντας ότι «ούτε τσιπάκια έχουν οι ταυτότητες, κάμερες, μικρόφωνα, διάφορα άλλα ευτράπελα τα οποία ακούγονται».

Όσα είπε ο πρωθυπουργός έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις δηλώσεις του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κ. Κατσαφάδου, ο οποίος σε συζήτηση για το θέμα στη Βουλή, στη συνεδρίαση της Παρασκευής 28 Ιουλίου 2023 είπε: 

«Σε ό,τι έχει να κάνει με το μικροτσίπ, όπως είπατε, κύριε συνάδελφε, να ξέρετε ότι το συγκεκριμένο τσιπ θα είναι RFID και αυτό θα είναι για τον εξής και πολύ απλό λόγο, προκειμένου σε συνεννόηση με τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας -αυτός υποδεικνύει- μέσα απ’ αυτό το δελτίο ταυτότητας να μπορούν απρόσκοπτα να γίνονται όλες οι αεροπορικές μετακινήσεις».

Στους δυσπιστούντες και σε όσους ανησυχούν για το ποιοι θα έχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα μας, για το πού θα αποθηκεύονται και πότε θα χρησιμοποιούνται η προπαγάνδα της εξουσίας απαντά με τις ύβρεις που χρησιμοποίησε και την περίοδο της πανδημίας: 

αποκαλεί «ψεκασμένους» όσους δεν την πιστεύουν και δεν εμπιστεύονται τα προσωπικά τους δεδομένα σε μια κυβέρνηση επί των ημερών της οποίας αποκαλύφθηκε το κολοσσιαίο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων.

Ψεκασμένοι σίγουρα υπάρχουν, αλλά οι περισσότεροι βρίσκονται στην πλευρά, που στηρίζει ά κ ρ ι τ α κάθε κυβερνητικό χειρισμό.

Εφημερίδα “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”