.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Νίκος Χειλαδάκης, Η οικουμενιστική κατρακύλα προχωρεί...

Η οικουμενιστική κατρακύλα προχωρεί σαν το δηλητήριο στις φλέβες της ελληνικής εκκλησίας. Αφού δεν έχουν φόβο Θεού, τουλάχιστον θα έπρεπε να αισχύνονται για τις φασιστικές μεθόδους των διώξεων κατά ιερέων που πράττουν το ελάχιστο, να μένουν πιστοί στους Κανόνες των Οικουμενικών Συνόδων και στο Πιστεύω, που κηρύττει ρητά πως υπάρχει μόνο Μια, Αγιά, Καθολική και Αποστολική εκκλησία. 
Το σκοτεινό σχέδιο είχε αρχίσει από την δεκαετία του πένητα όταν οι νεοταξικοί συνωμότες είχαν φυτεύσει εν μια νυχτί, ξεπερνώντας όλες τις κανονικές διαδικασίες, τον Αθηναγόρα στον πατριαρχικό θρόνο της Κωνσταντινούπολης. 
Σήμερα οι πλείστοι ιεράρχες, με κάποιες φωτεινές εξαιρέσεις, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εκτελούν τις οικουμενιστικές επιταγές της Νέας Τάξης και να αποκοιμίζουν το ποίμνιο στην έσχατη προδοσία του γένους μας.
Είναι θλιβερή η εικόνα τους να χαριεντίζονται με όλους αυτούς που παρέδωσαν την εθνική μας κυριαρχία και να βλέπουν αδιάφοροι την διάλυση της ελληνικής κοινωνίας ικανοποιημένη που θα δώσουν ένα πιάτο φαγητό με την πεποίθηση ότι έκαναν το καθήκον τους 
Αμελείς και αναίσθητοι οι πνευματικοί-εκκλησιαστικοί ηγέτες έχουν χάσει την επαφήν των με την πραγματικότητα και δεν διδάσκονται από τους Αγίους μας, οι οποίοι «τους βαρείς ήλασαν και λοιμώδεις λύκους» (Όρθρος Αγ. Πατέρων Δ΄ και Ζ΄ Οικουμενικών Συνόδων). Αδιάφοροι εις τα πνευματικά των καθήκοντα, αφήνουν το ποίμνιον να κατασπαράσσεται υπό των λύκων, των κακόδοξων και αιρετικών και ταυτόχρονα αρνούνται να κινήσουν τον δάκτυλο των, όχι προς «ευλογίαν» αλλά εναντίον όσων αδικούν και «πίνουν το αίμα» των απλών ανθρώπων του λαού και δη των νέων ανθρώπων που αποτελούν την ελπίδα της Εκκλησίας και του Έθνους.

Νίκος Χειλαδάκης, Δημοσιογράφος- Συγγραφέας- Τουρκολόγος