.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Να είμαστε γενναίοι στο φρόνημα και να μην απελπιζόμαστε



- ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
- ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ!

Τούτη η χαρμόσυνη είδηση αντηχεί απο άκρη σε άκρη στην ΠΑΤΡΙΔΑ μας. Μας γεμίζει με χαρά και αισιοδοξία. Χαιρόμαστε όλοι. Μικροί και μεγάλοι. Χαίρονται αυτοί που έχουν πνευματική ζωή, χαίρονται και αυτοί που δεν έχουν πνευματική ζωή. Πιστεύοντες και μη πιστεύοντες χαίρονται! Τούτη είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ είναι ένα και το αυτό.

Κάποιοι δηλώνουν ότι δεν πιστεύουν είτε επειδή βρίσκονται σε πλάνη είτε επειδή θέλουν να συμβαδίζουν με την τάση της εποχής, που μας θέλει δήθεν προοδευτικούς και "μορφωμένους"... Ακόμα και αυτοί όμως, βαθιά μέσα τους γνωρίζουν την μία και μοναδική ΑΛΗΘΕΙΑ. Γνωρίζουν ότι ο ΘΕΟΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ είναι ΕΝΑΣ και ΖΩΝΤΑΝΟΣ. Το γνωρίζουν και ας μην το παραδέχονται. Έχει γραφτεί στα χρωμοσώματά τους και έχει γραφτεί με αίμα. Το αίμα των ηρώων και των μαρτύρων αυτού του γένους, που έπεσαν υπέρ ΠΙΣΤΕΩΣ και ΠΑΤΡΙΔΟΣ...

Αυτό το γνωρίζουν καλά και οι εχθροί του Ελληνικού Λαού και τον φοβούνται. Φοβούνται ότι, όταν θα έρθει αντιμέτωπος με τις μεγάλες δυσκολίες που μας ετοιμάζουν, θα σταθεί όρθιος και θα πολεμήσει με αυτοθυσία και αυταπάρνηση, γιατί μόνο έτσι έχει μάθει να επιβιώνει στο πέρασμα των αιώνων. Γνωρίζοντας ότι υπάρχει μετά θάνατον ΖΩΗ, αληθινή και αιώνια, δεν θα διστάσουμε να δώσουμε το αίμα μας για τα ιδανικά της φυλής... Γιατί για εμάς ο τιμημένος θάνατος είναι πέρασμα στην αληθινή ΖΩΗ, την οποία εξαγόρασε ο ΧΡΙΣΤΟΣ με την σταυρική Του θυσία. Για εμάς το χώμα είναι μήτρα.

Να ετοιμαστούμε λοιπόν πνευματικά, να προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, να είμαστε γενναίοι στο φρόνημα και να μην απελπιζόμαστε. Η απελπισία είναι η χειρότερη παγίδα του διαβόλου. Ο ΘΕΟΣ είναι φιλεύσπλαχνος ΠΑΤΕΡΑΣ, δεν θέλει να χαθούν τα παιδιά Του, για αυτό μας λέει στην Λειτουργία μετά την Ανάσταση: 

Ἀναπαύει τὸν τῆς ἑνδεκάτης, ὡς τὸν ἐργασάμενον ἀπὸ τῆς πρώτης.
Καὶ τὸν ὕστερον ἐλεεῖ, καὶ τὸν πρῶτον θεραπεύει,
κᾀκείνῳ δίδωσι, καὶ τούτῳ χαρίζεται.
Καὶ τὰ ἔργα δέχεται, καὶ τὴν γνώμην ἀσπάζεται.
Καὶ τὴν πρᾶξιν τιμᾷ, καὶ τὴν πρόθεσιν ἐπαινεῖ·
οὐκοῦν εἰσέλθετε πάντες εἰς τὴν χαρὰν τοῦ Κυρίου ἡµῶν,
καὶ πρῶτοι καὶ δεύτεροι τὸν μισθὸν ἀπολαύετε.
Πλούσιοι καὶ πένητες μετ' ἀλλήλων χορεύσατε.
Ἐγκρατεῖς καὶ ῥάθυμοι τὴν ἡµέραν τιμήσατε.
Νηστεύσαντες καὶ µὴ νηστεύσαντες, εὐφράνθητε...


ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ, ΑΔΕΛΦΙΑ.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΜΑΣ.
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.


του Νίκου Ανδρεαδάκη