.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

ΓΕΡΩΝ ΕΦΡΑΙΜ ΑΡΙΖΟΝΑΣ: " ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ" TΩΝ ΓΕΓΓΟΝΟΤΩΝ!!!!

ΑΧΕΠΑ, ΘΕΣΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 29 - 10 - 2015
Αναστασίας Ρωμαίας Οσιομάρτυρος, Αβραάμ και Μαρίας Οσίων


Η συνάντηση με τον Άγιο Φιλοθεΐτη Μοναχό έγινε λίγες μέρες πριν βγω από το Άγιο Όρος και εισαχθώ για θεραπεία στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, ήταν δηλαδή μεταξύ 10ης και 14ης Οκτωβρίου. Έγινε μεταξύ μας ο τυπικός και ουσιαστικός Αγιορείτικος χαιρετισμός,
και μετά βρήκα χρόνο να ρωτήσω αν έχει υπόψιν του κάτι καινούργιο, κάτι νεώτερο από τον πατέρα όλων των Αγιορειτών Μοναχών, και ιδιαίτερα πατέρα των Φιλοθεϊτών Μοναχών, Άγιο Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας. Η απάντηση που ήρθε αυθορμήτως κι εγκαρδίως από το Φιλοθεΐτη πατέρα ήταν η εξής: " Ο γέροντας Εφραίμ είπε: " Είμαστε στο και πέντε " ".

Ο αγώνας και η αγωνία να μάθουμε όλοι, οι αγαπώντες τον Ιησού Χριστό μας, τις αλήθειες, που ο Άγιος Θεός αποκαλύπτει στα καθαρά κι άγια παιδιά του, όπως ο γέροντας Εφραίμ, ας είναι μία διαρκή προσπάθεια να δείξουμε την αγάπη μας προς αλλήλους, όπως ο Άγιος Θεός μας μάς έχει ζητήσει. 

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, για να ευαρεστήσουμε το Θεό μας, την Παναγία μας και τους Αγίους μας, ας τρέξουμε όλοι προς την ειλικρινή και μακροχρόνια μετάνοια! 

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός
και η Υπεραγία Μητέρα Του
η επονομαζομένη
Παναγία Αρβανίτισσα
να σας ευλογούν.

Γέρων Νεκτάριος Μοναχός Αγιορείτης