.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Ομιλεί ο πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης «Σχολιασμός της δεινής Εκκλησιαστικής επικαιρότητας»

«Σχολιασμός της δεινής Εκκλησιαστικής επικαιρότητας»! --
Κι η ευθύνη για τους εγωϊσμούς, που δεν αφήνουν την ενότητα ν' ανθίσει στο χώρο των Ορθοδόξων!
Πώς “ωρίμασαν” οι καταστάσεις για την σύγκλιση της ψευδοσυνόδου και την αλλαγή του μαθήματος των θρησκευτικών από το Πατριαρχείο Κων/πόλεως.


Ομιλεί ο πρωτοπρ. Θεόδωρος Ζήσης
«Σχολιασμός της δεινής Εκκλησιαστικής επικαιρότητας».


Προκύπτει αβίαστα από πολλά στοιχεία ότι η επίσπευση της συγκλήσεως της “Συνόδου” στην Κρήτη συνδέεται με πρόσωπα και γεγονότα και ρυθμίσεις.
Συνδέεται με την δημιουργία αυτού του συνδέσμου των “θεολόγων” “ΚΑΙΡΟΣ”, όπως επίσης συνδέεται και με την άνοδο στον αρχιεπισκοπικό θρόνο του Ιερωνύμου. Δηλαδή, από την στιγμή που το Οικουμενικό Πατριαρχείο διεπίστωσε ότι υπάρχει μία ομάδα ‘θεολόγων’ οικουμενιστών η οποία ομάδα των ‘θεολόγων’ μπορεί να προωθήσει τον οικουμενισμό ακόμη και στα σχολεία και να διδάξει τον οικουμενισμό μέσα στα σχολεία -στα παιδιά μας…
Και από την στιγμή που το Οικουμενικό Πατριαρχείο αντελήφθη ότι επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν είναι πλέον ένας Αρχιερεύς δυνατός ο οποίος θα αντιδρούσε σε κάποιες αποφάσεις της “Συνόδου” αλλά ένας Αρχιεπίσκοπος συρόμενος πίσω από το Φανάρι, που κάνει ό,τι του υποδείξουν τα κέντρα που σχεδιάζουν την “Σύνοδο”. Από την στιγμή εκείνη το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποφάσισε να επιταχύνει την σύγκληση της “Συνόδου”, διότι ήταν βέβαιο ότι θα είχε μαζί του τους “θεολόγους”, ήταν σίγουρο πως θα άλλαζε το μάθημα των Θρησκευτικών.
Δεν φαντάζεστε τι φοβερό πράγμα είναι ότι το μάθημα των Θρησκευτικών έχει ήδη αλλάξει. Εφέτος στα σχολεία δεν διδάσκονται τα παλαιά βιβλία των Θρησκευτικών. Έχουν αλλάξει, έχουν στείλει “φακέλους” για το μάθημα των Θρησκευτικών, οι οποίοι φάκελοι είναι διαθρησκειακοί, συγκρητιστικοί και οικουμενιστικοί…
Φαντάζεστε πόσο θα έπρεπε να είχε αντιδράσει η Εκκλησία μας και μόνο για το θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών; Έπρεπε να ξεσηκωθούν όλοι. Θα διδάσκουμε στα παιδιά μας τον συγκρητισμό και τον οικουμενισμό; Θα διδάσκουμε για τον Βούδα τον Μωάμεθ... πως θα προσεύχονται στον Αλλάχ;….
Φαντάζεστε δηλαδή τί αλλαγή έχει γίνει. Η προσπάθεια αυτή αλλαγής του μαθήματος των Θρησκευτικών είναι από την εποχή του πρώτου ΠΑΣΟΚ. Από την δεκαετία του ’80 είχε αρχίσει αυτή η προσπάθεια αλλαγής του μαθήματος των Θρησκευτικών αλλά τότε υπήρξε ισχυρή αντίδραση και από το σώμα των θεολόγων, όλων των θεολόγων, αλλά και από την Εκκλησία. Υπήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ ο οποίος μπορεί να μην ήταν μεγάλος θεολόγος και λόγιος … ο οποίος έλεγε, “όχι ο παπισμός είναι αίρεση και εγώ είμαι εναντίον του οικουμενισμού” και δεν άφηνε να προχωρήσουν τα θέματα αυτά. Και οι ιεράρχες οι περισσότεροι της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι παλιοί, ήταν παραδοσιακοί... Μετά τον Σεραφείμ ανέβηκε ο Χριστόδουλος και άρχισε να αλλάζει η σύνθεση της Ιεραρχίας και να γίνονται Αρχιερείς οικουμενιστές…. Όσοι πλέον νέοι Αρχιερείς γίνονται και εκλέγονται είναι οικουμενισταί. Έφυγε λοιπόν η παλαιά Ιεραρχία, έφυγε-φεύγει, ανέρχονται νέοι στους επισκοπικούς θρόνους οι οποίοι όλοι είναι οικουμενιστές….
Το μεγάλο συνδικαλιστικό όργανο των θεολόγων είναι η Πανελλήνια Ένωση των Θεολόγων οι οποίοι οι καημένοι αγωνίζονται υπέρ του μαθήματος των Θρησκευτικών να είναι Ορθόδοξο, να είναι ομολογιακό. Και φαντάζεστε τώρα, να μην συμμαχεί η ηγεσία με την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων που θέλει Ορθόδοξο μάθημα για τον Χριστό και την Πίστη μας, την Ορθοδοξία, και να συμμαχεί η ηγεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος με τους “θεολόγους” του “ΚΑΙΡΟΥ” οι οποίοι θέλουν συγκρητισμό, οικουμενισμό και οι οποίοι το επέτυχαν. Το μάθημα των θρησκευτικών είναι με την ανοχή της Εκκλησίας συγκρητιστικό….
Θα έπρεπε να είχε ξεσηκωθεί ο κόσμος και μολονότι εγώ συμπαθώ την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων, τους αγώνες που έχουν κάνει… τους κατακρίνω διότι έδειξαν ευπιστία. Ήταν πολύ εύπιστοι και πίστεψαν στον Αρχιεπίσκοπο, πίστεψαν σε πολλούς Αρχιερείς που τους κορόιδευαν. Πως τους κορόιδευαν; Ο Αρχιεπίσκοπος κάποια φορά πριν από κανένα έτος είχε πει ότι τα νέα προγράμματα του μαθήματος των Θρησκευτικών είναι απαράδεκτα και επικίνδυνα και τρίψανε οι καημένοι οι Θεολόγοι τα χέρια τους από τη χαρά τους και λέει, α τον έχουμε τον Αρχιεπίσκοπο μαζί μας. Ο Αρχιεπίσκοπος όμως πίσω από την δήλωση αυτή συνεργαζότανε με τον Γιαγκάζογλου.
Στην επιτροπή Ιεραρχών οι οποίοι θα συνεργάζονταν με τον “ΚΑΙΡΟ” και με το Υπ. Παιδείας, ξέρετε ποιους έβαλε ο Αρχιεπίσκοπος; Έβαλε τον Μεσσηνίας και έβαλε και τον επίσκοπο Ύδρας, τον Εφραίμ, ο οποίος αποδεικνύεται ότι είναι συνεργάτης του “ΚΑΙΡΟΥ” και περιέργως έβαλαν και τον Μεσογαίας ο οποίος κάπως αντέδρασε, είπε κάτι διαφορετικό, αλλά και αυτός ο ευλογημένος δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Να πει όταν είδε πως τους κοροϊδεύουν … εγώ παραιτούμαι, και να παρουσιάσει αυτήν την κοροϊδία που έκαναν και το κατάντημα στο οποίο έφτασε η Ιεραρχία μας, να μην ξεσηκώνει τον κόσμο .. που θα διδάσκονται τώρα τα παιδιά μας όχι τον Χριστό αλλά τον Μωάμεθ και τον Βούδα. Είναι πολύ σημαντικό το θέμα του μαθήματος.
Και αυτό πηγαίνει, όλα τα χρόνια αυτά, μαζί με την “Σύνοδο” της Κρήτης. Και μέσα στα νέα βιβλία των Θρησκευτικών .. μιλούν πολύ λίγο για τις Οικουμενικές Συνόδους και μιλούν πολύ περισσότερο για την “Σύνοδο” της Κρήτης. Μέσα σε όλα τα βιβλία των Θρησκευτικών διαρκώς προβάλλεται η ψευδοσύνοδος της Κρήτης.

Απομαγνητοφώνηση [19:17 έως 27:38] Φαίη για το ιστολόγιο ΑΒΕΡΩΦ