.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Α Η Δ Ι Α! Οι ανεμβολίαστοι άστεγοι εν μέσω ψύχους, δεν μπορούν να έχουν κρεββάτι σέ δομές φιλοξενίας!


σ.σ. Κάτι συνέβη στην μεταπολίτευση και το εν Ελλάδι πολιτικό σύστημα κήρυξε ολοκληρωτικό πόλεμο στους Έλληνες. Η μόνη διαφορά του σήμερα με το χθες είναι ότι σήμερα η εγκληματική οργάνωση στο Μαξίμου δεν μπορεί να κρύψει πια το πρόσωπό της.

Μια τραγική και «εγκληματική» πραγματικότητα κρύβεται πίσω από την εικόνα που παρουσιάζουν τα συστημικά Μέσα Ενημέρωσης…

Παρά την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, με βάση τις αποφάσεις της κυβέρνησης, όσοι άστεγοι δεν έχουν κάνει εμβόλιο, αποκλείονται από το δικαίωμα στη διανυκτέρευση εντός των δομών Φιλοξενίας και από τη δυνατότητα να κοιμηθούν σε ένα κρεββάτι, ακόμη κι αν έχουν αρνητικό τεστ.

Σε όλες τις δομές φιλοξενίας σε όλη τη χώρα, βάσει των αποφάσεων του Μεγάρου Μαξίμου για την πανδημία, σε όσους αστέγους / ες δεν έχουν κάνει εμβόλιο, απαγορεύεται η διανυκτέρευσή τους ενός των παρεχόμενων δωματίων, ακόμη και αυτές τις ημέρες που το θερμόμετρο «δείχνει» Ο βαθμούς κελσίου!

Αν και το γεγονός αυτό φαίνεται απίστευτο, είναι αληθινό. 

Με βάση τις ισχύουσες αποφάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι ανεμβολίαστοι / ες άστεγοι / ες αποκλείονται από το δικαίωμα της διανυκτέρευσης σε ένα από τα δωμάτια των Δομών Φιλοξενίας. 

Πολύ απλά, σε όσους αστέγους δεν έχουν κάνει εμβόλιο, απαγορεύεται να κοιμηθούν σε ένα απλό κρεβάτι ακόμη κι αν κάνουν τεστ το οποίο είναι αρνητικό!

Οι ανεμβολίαστοι άστεγοι έχουν δύο επιλογές:

·Ή να κάνουν τεστ (είτε εκτός δομής, είτε εντός, δωρεάν, με την αρωγή του αρμόδιου νοσηλευτικού προσωπικού) και να περάσουν όλο το βράδυ σε μια καρέκλα στην καλύτερη περίπτωση, εντός κάποιου κοινόχρηστου χώρου (π.χ., εντός της τραπεζαρίας)

·ή να περάσουν τα βράδια αυτά, με τη θερμοκρασία να πέφτει ακόμη και κάτω του μηδενός, έξω στον δρόμο με κίνδυνο να «παγώσουν»…