.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Αυτοί είναι οι σημερινοί επίσκοποι, αληθινοί μα και επικίνδυνοι ψευδοποιμένες:

«Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι κατά την μεταβολή των τιμίων δώρων κατέρχεται ο Χριστός με αγγελικές δυνάμεις. Δεν κατέρχεται ο Χριστός. Εμείς ανεβαίνουμε».
σσ. και αυτά τα είπε παρουσία (εδώ) των συλλειτουργούντων Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου, του Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνού, του Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, του Δημητριάδου και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, Πατρών κ. Χρυσοστόμου, του Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, Νέας Κρήνης και Καλαμαρίας κ. Ιουστίνου και Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίου, του αρχιμ. Γερασίμου Μολαταύτα. 
Και καλά οι αιρετικοί Οικουμενιστές, τα ίδια πρεσβεύουν. Οι υποτιθέμενοι ευσεβείς δεν τον κάλεσαν εις την τάξιν; Ο "μέγας θεολόγος" Ναυπάκτου σιώπησε; 
Ο γέρων Γεράσιμος Μουλατσιώτης για να γίνει επίσκοπος πάλι ποιεί την νήσσα; 
Ο Πατρών πάλι θα αθωωθεί για να δικαιολογηθεί η απραξία των "ομολογητών" ιερέων της Ι. Μ. Πατρών; 

Νέα πρόκλησις του Μητροπολίτου Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ.


του κ. Νικολάου Α. Κανή

«Οἱ ἐχθροί ἐμοῦ τε καί τοῦ Υἱοῦ μου ἐπλησίασαν..»

Η ΕΠΟΧΗ μας, η εποχή των μεγάλων αλλαγών, των ριζικών ανατροπών. Η εποχή της πρωτοφανούς προόδου, της διαδικτυακής νοημοσύνης, του ανώτερου πολιτισμού. Του πολιτισμού μας που βλέπει τα παιδιά της Αφρικής να πεθαίνουν από πείνα και δίψα, αλλά είναι τόσο απασχολημένος με την σύνοδο των G8 που δεν προλαβαίνει να εκφράσει την «βαθιά λύπη του».

«Καὶ οὐ μετενόησαν ἐκ τῶν φόνων αὐτῶν οὔτε ἐκ τῶν φαρμακειῶν αὐτῶν οὔτε ἐκ τῆς πορνείας αὐτῶν οὔτε ἐκ τῶν κλεμμάτων αὐτῶν.» (Αποκάλυψη Ιωάννου Θ’-21)

ΟΙ ΕΠΙ χίλια χρόνια αιρετικοί παπικοί έγιναν τώρα «εκκλησίες». Καθολικοί, προτεστάντες, ορθόδοξοι, όλοι ίσοι και θεολογικά ισάξιοι. Αγάπη, αγάπη για όλους φωνάζουν εδώ κι εκεί οι υποκριτές, δαιμονοκρατούμενοι οικουμενιστές. Να κρατήσουμε την αγάπη, λένε οι πλανεμένοι αγαπολόγοι. Και να κάνουμε συμπροσευχές με τους αιρετικούς δυτικούς. Μιλούν για αγάπη αυτοί που σκοτώνουν και σφάζουν παιδιά, γέρους, γυναίκες, ανυπεράσπιστους ανθρώπους, όλους όσους μπορεί να είναι εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Συμπροσευχή με αιρετικό έχει 40 χρόνια ακοινωνησία, γράφει το «Πηδάλιο» της Ορθοδοξίας, αλλά οι κεφαλές της Ορθοδοξίας το αγνοούν. Και συμπροσεύχονται ακόμα και με αλλόθρησκους. Το δόγμα μας, το Ορθόδοξο δόγμα στα σκουπίδια. Αλήθεια, γιατί οι «ποιμένες» μας κρύβουν τις εντολές του Ευαγγελίου, τις διδαχές των Ορθοδόξων πατέρων και το τι προβλέπεται για όλες αυτές τις δογματικές παρεκτροπές και ανατροπές από τους ιερούς κανόνες, οι οποίοι θεσπίστηκαν από τις οικουμενικές συνόδους; Τις έγκυρες και ευλογημένες. Τις εννέα και όχι την ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου.

ΟΙ ΨΥΧΟΚΤΟΝΕΣ παναιρέσεις του οικουμενισμού, της νέας τάξης και της πανθρησκείας έχουν διεισδύσει εκβιαστικά και εκτραχηλιστικά στην Ορθοδοξία, σε πολλές εκκλησίες και δυστυχώς στηρίζονται από υποτιθέμενους Ορθόδοξους ρασοφόρους.


ΟΛΗ αυτή η κατάσταση δημιουργεί δυσανεξία στο Ορθόδοξο πλήρωμα των πιστών και ένα είδος δογματικής σύγχυσης, ενώ ο Λόγος του Κυρίου στο Ευαγγέλιο αλλά και των ερμηνευτικών Πατέρων είναι σαφής, περιαυγής, ξεκάθαρος.

Πρόσφατα ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ σε ομιλία του στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου, την παραμονή της εορτής (3/12/2022) τόνισε τα εξής:

«Είναι λάθος να πιστεύουμε ότι κατά την μεταβολή των τιμίων δώρων κατέρχεται ο Χριστός με αγγελικές δυνάμεις. Δεν κατέρχεται ο Χριστός. Εμείς ανεβαίνουμε.»

Δηλαδή αυτό το οποίο πίστεψαν ως τώρα δισεκατομμύρια Ορθόδοξοι χριστιανοί για 2.000 χρόνια, αυτό το οποίο διακήρυξαν εκατομμύρια πατέρες, αρχιερείς, επίσκοποι, θεολόγοι και πιστοί, ήταν λάθος και ήλθε ο Σεβασμιώτατος κ. Γαβριήλ να το διορθώσει. Μα αν δεν κατέρχεται ο Κύριος και το Άγιο Πνεύμα, ποιός αγιάζει τα τίμια δώρα και μεταβάλλει τον άρτο σε πανάχραντο σώμα και τον οίνο σε πανάχραντο αίμα; Ποιόν ικετεύει ο ιερέας γονατιστός και ποιον εκλιπαρεί λέγοντας· «καὶ παρακαλοῦμέν σε καὶ δεόμεθα καὶ ἱκετεύομεν· κατάπεμψον τὸ Πνεῦμά σου τὸ Ἅγιον ἐφ᾿ ἡμᾶς καὶ ἐπὶ τὰ προκείμενα δῶρα ταῦτα. Καὶ ποίησον τὸν μὲν ἄρτον τοῦτον τίμιον σῶμα τοῦ Χριστοῦ σου. Ἀμήν· τὸ δὲ ἐν τῷ ποτηρίῳ τούτῳ τίμιον αἷμα τοῦ Χριστοῦ σου. Ἀμήν· μεταβαλὼν τῷ Πνεύματί σου τῷ Ἁγίῳ. Ἀμήν, ἀμήν, ἀμήν.»

ΑΛΗΘΕΙΑ, ο προϊστάμενός του Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος συμφωνεί με τα λεγόμενα του κ. Γαβριήλ; Αν όχι, πού οφείλεται η σιωπή του;

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ δεν έχω αισθανθεί ποτέ να «ανεβαίνω», ούτε πριν ούτε μετά την Θεία Κοινωνία. Ούτε γνωρίζω κάποιον -κληρικό ή λαΐκό- ο οποίος ένοιωσε ότι «ανεβαίνει» προς τον ουρανό. Εδώ λοιπόν υπάρχει μία βίαιη και κακέμφατη παραποίηση του δόγματός μας, καθώς και βασικών πυλώνων της πίστης μας, όπως όλα αυτά είναι καταγεγραμμένα εδώ και 2.000 χρόνια τώρα. Και αυτομάτως εγείρεται το ερώτημα: Γιατί τα είπε όλα αυτά ο Σεβασμιώτατος; Διότι καμία θεολογική σχολή δεν διδάσκει αυτά, τα οποία ισχυρίζεται, αντιθέτως πλήττουν βαθιά την Αλήθεια του δόγματός μας, την μοναδική Αλήθεια, την πηγή της Αλήθειας. Γιατί λοιπόν το είπε;

ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ δόγμα είναι η προβολή της Τριαδικής ΑΛΗΘΕΙΑΣ στον κόσμο, όπως ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός την κατέγραψε. Είναι η γνώση την οποία έδωσε ο Τριαδικός Θεός στους ανθρώπους -γνώση για τον Ίδιο- στο μέτρο που είμαστε ικανοί να εννοήσουμε και να αφομοιώσουμε. Ως εκ τούτου το Ορθόδοξο δόγμα παραμένει αναλλοίωτο εις τους αιώνας και κανείς δεν είναι ικανός να το αγγίξει ή να το παραχαράξει ούτε στο ελάχιστο.

ΤΟ ΔΟΓΜΑ είναι ο Λόγος του Θεού Ανήκει και απευθύνεται σε όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς. Δεν είναι προνόμιο κανενός. Γι’ αυτό όποιος εκφράζεται ή πράττει αντιθέτως, δε νοείται ως Ορθόδοξος, αλλά ως αιρετικός -ή το λιγότερο- εις πλάνην ευρισκόμενος.

Ο ΥΙΟΣ και Λόγος του Θεού, ο Κύριός μας, έθεσε πριν 2.000 χρόνια κορυφαίες, θεμελιώδεις και ακλόνητες Αλήθειες, οι οποίες είναι οι ίδιες ακριβώς και σήμερα και θα παραμείνουν ως έχουν «χωρίς ένα γιώτα να αλλάξει» και μετά από χιλιετίες και μετά από δισεκατομμύρια, τρισεκατομμύρια χρόνια. «ὁ οὐρανὸς καὶ ἡ γῆ παρελεύσονται, οἱ δὲ ἐμοὶ λόγοι οὐ μὴ παρελεύσονται.» (Μαρκ. ιγ’ -31)

Πηγή: Εφημερίς «Μαχητής» (4/1/2023)
Αντιγραφή από Εφημερίς «Ορθόδοξος Τύπος», Αριθμός φύλλου 2432, (20/1/2023)