.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

H ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ - ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ

Οσοι με γνωρίζουν από κοντά με ρωτούν γιατί σταμάτησα τώρα που δυσκολεύουν τα πράγματα να μιλάω για προφητείες.
Νομίζω ότι πλέον είμαστε μέσα στα γεγγονότα και πλέον θα μιλήσει ο ίδιος ο θεός, μέσα από τις εξελίξεις που έρχονται. Υπάρχει η περίοδος 24 Μα'ί'ου-8 Ιουλίου που μπορεί να εκτυλιχζτούν πολλά γεγγονότα.

Θα ξεκινήσω με το αυριανό Eurogroup, όπου εκεί θα δούμε αν θα μας δώσουν τη δόση,μετά τα δυσβάστακτα μέτρα που ψηφίστηκαν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Ακολουθεί η επέμβαση των ΜΑΤ στην Ειδομένη που θα ξεκινήσει Τρίτη ή Τετάρτη.
Κι εδώ θα θυμήσω τι είπε κάποιος Γέροντας πριν από μήνες: "Είναι καίριο θέμα, θυμηθείτε μας, δεν πρέπει να παρέμβουν στην Ειδομένη οι δυνάμεις καταστολής."Ηδη 10 διμοιρίες ΜΑΤ βρίσκονται στην Ειδομένη για να εκκενωθεί από τους πρόσφυγες.
Ακολουθεί η επίσκεψη Πούτιν,Παρασκευή και Σάββατο (27-28 Μα'ί'ου)σε Αθήνα και Αγιον Όρος.Κι εδώ μπορεί να βγουν κάποια δελτία ειδήσεων.
Στις 23 Ιουνίου υπάρχει το δημοψήφισμα για το BREXIT.Nα θυμήσουμε ότι ο Αγιος Πα'ί'σιος είπε ότι η EOK(EE) θα διαλυθεί. Είναι νωρίς για να πει ο Αγγλος τον Γάλλο και το Γερμανό σύμμαχε… είναι νωπό το αίμα...
Αν η διάλυση θα ξεκινήσει στις 23 Ιουνίου ή θα έχουν προηγηθεί κάποια γεγγονότα στην Ελλάδα και θα τους προλάβουμε στην έξοδο, ή θα καθυστερήσουν κι άλλο τα πράγματα θα το δείξει ο χρόνος.
Ακολουθεί η Πανορθόδοξος Σύνοδος στην Κρήτη από 16-26 Ιουνίου με θέμα την ένωση των Χριστιανικών Εκκλησιών.
Εχουν γραφτεί πολλά γι αυτή τη Σύνοδο και δεν χρειάζεται να αναφερθούμε περισσότερο, αφού από εκεί και πέρα αποφασίζει ο Θεός για τις εξελίξεις που θα δρομολογηθούν.
Τέλος να αναφέρουμε την 8η Ιουλίου που αναφέρει ο Αγιος Ιωάννης Κωνστάντσας όπου θα συμβούν δύο ανήκουστοι πολέμοι.
Ηδη υπάρχουν εκρηκτικά γεγγονότα σε Αν. Ουκρανία, Ναργκόνο-Καραμπάχ (Αρμενία-Αζερμπα'ι'τζάν), Βαλτικές χώρες, Κριμαία, Συρία κλπ.
Να λάβουμε επίσης υπόψιν την πολιτική αστάθεια και την ακύρωση των εκλογών στα Σκόπια.
Τα γεγγονότα τρέχουν,αλλά αυτό που με ανησυχεί είναι ότι δεν υπάρχει Μετάνοια. Θα επιστρέψουμε με άλλο άρθρο σε περίπτωση εξελίξεων….