.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Ἁγιορείτης Μοναχός Παΐσιος: «Πῶς εἶναι δυνατόν κύριε Βαρθολομαῖε νά ἑνωθοῦν οἱ Ὀρθόδοξοι Χριστιανοί μέ τούς αἱρετικούς;» Κι ἄλλη Ἐπιστολή!


Οἱ ἐπιστολές λαϊκῶν ἀπό διάφορα μέρη τῆς Ἑλλάδος, καί δόξα τῷ Θεῷ πλέον καί μοναχῶν καί κάποιων κληρικῶν κατά τῆς ψευδοσυνόδου τῆς "ἑνώσεως" μέ τούς παπικούς καί λοιπούς αἱρετικούς ἀκολούθως μετά τήν κακή ἀρχή..., μέ φόντο τήν ἐγκαθίδρυση τῆς Πανθρησκείας τοῦ Οἰκουμενισμοῦ καί τῆς Παγκόσμιας Κυβέρνησης τοῦ Ἀντιχρίστου, αὐξάνονται καί πληθύνονται!

Ἤδη στήν συνείδηση τοῦ πληρώματος τῆς Ἐκκλησίας ἡ Σύνοδος εἶναι ἄκυρη, πονηρή κι ἐπικίνδυνη! Τέτοιες ἀντιδράσεις, θεολογικότατα ἐμπεριστατωμένες καί 100% εὔλογες, δέν ἔχουν συμβεῖ ποτέ ἀνά τούς αἰῶνας σέ καμμία Οἰκουμενική Σύνοδο καί μάλιστα πρίν τήν πραγματοποίησή τους! Τοῦτο συμβαίνει σέ αὐτήν τήν χρονική στιγμή, διότι ζοῦμε σέ χειρότερους χρόνους πνευματικῆς ἀποστασίας, πτώσης καί ΑΜΕΤΑΝΟΗΣΙΑΣ! 
Ἡ φωνή τοῦ λαοῦ ἐδῶ καί καιρό βοᾶ, ἡ ὀργή τοῦ Θεοῦ ἀναμένει λίγο ἀκόμα...

Πατριάρχα κ.κ. Βαρθολομαῖε καί λοιποί Συνοδικοί μετανοῆστε καί ματαιῶστε τό ἀντίθεο "ἔργο" πού κατεργάζεσθε εἰς γνώσιν σας. Δέν χωροῦν ἄγνοια, ἀδιαφορία καί κλειστά ὦτα σέ τέτοια θέματα. Μόνο δόλος, θεοεμπαιγμός καί ὀλέθρια ἀποτελέσματα. Θά δώσετε φρικτό λόγο ἄν ὑπάρξετε πρωταγωνιστές τοῦ χειρότερου μαγαρισμοῦ τῆς Ὀρθοδοξίας καί τῆς χειρότερης βλασφημίας κατά τοῦ Ἁγίου Πνεύματος! 
Ὁ Κύριος εἶπε:
"Διὰ τοῦτο λέγω ὑμῖν, πᾶσα ἁμαρτία καὶ βλασφημία ἀφεθήσεται τοῖς ἀνθρώποις, ἡ δὲ τοῦ Πνεύματος βλασφημία οὐκ ἀφεθήσεται τοῖς ἀνθρώποις·"(Ματθ. 12, 31). 



Ἀκολουθεῖ ἡ Ἐπιστολή:

Μόνο Αγία και Μεγάλη Πανορθόδοξος Σύνοδος δεν είναι αυτό που ετοιμάζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης μας, διότι έχει σκοπό να ενώσει την Ορθόδοξη Εκκλησία με τις αιρέσεις του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών που πιστεύουν στην «θεωρία των κλάδων», δηλαδή ότι όλες οι αιρέσεις «έχουν την αλήθεια» αφού ήδη ο Πατριάρχης δέχεται την «βαπτισματική θεολογία» ότι όλα τα βαπτίσματα των αιρετικών είναι έγκυρα, διότι ο προ αυτού Οικουμενιστής Αθηναγόρας έκανε άρση αναθεμάτων των αγίων Πατέρων μας προς τους αιρετικούς και δέχθηκε τα μυστήρια τους.

Ειδικά θέλει να ενώσει την Ορθόδοξη Εκκλησία με την «αδελφή εκκλησία» του αρχηγού των αιρετικών και να την τοποθετήσει κάτω από το πρωτείο και το αλάθητο που Πάπα, που βλασφημεί τον Χριστό και λέει ότι τον εκπροσωπεί επί της γης και αυτός επιτελεί το έργο της σωτηρίας, για αυτό πωλούσε τα συγχωροχάρτια και έστηνε σαν κριτής Ιερά Εξέταση όπου έκαιγε και σκότωνε όσους τον αμφισβητούσαν και έτσι οδήγησε την δύση στη αθεΐα και μόλυνε την γη με εγκλήματα, όπως σταυροφορίες με τις οποίες λεηλάτησε την Κωνσταντινούπολη και αφάνισε το Βυζάντιο, αποικιοκρατίες με τις οποίες χάθηκαν λαοί και φυλές, μετέστρεψε το Βατικανό σε κράτος σκοτεινής εξουσίας με τράπεζα «αγίου πνεύματος», παράνομα εμπόρια, με συνεργασίες δικτατόρων (Χίτλερ, Μουσολίνι, Πινοσετ κ.α.), που ευλόγησε γενοκτονίες όπως του Κεμάλ, του Άουσβιτς, του Καρδινάλιου που αγιοποίησε Στέπινατς κατά των Ορθόδοξων Σέρβων, που δημιούργησε την πονηρή «εκκλησία της Ουνίας» για να πολεμάει την Ορθόδοξη Εκκλησία μέσα στην ίδια περιοχή της, που κάλυψε τις ατέλειωτες παιδεραστίες και κακοποιήσεις των «ιερέων» του, που υπέγραψε ότι οι Εβραίοι δεν σταύρωσαν τον Κύριο, που λέει ότι ο Ιούδας συνέβαλε στην σωτηρία των ανθρώπων με την προδοσία του, που λέει συχνά ότι ο Χριστός δεν είναι Θεός και ότι όλες οι θρησκείες είναι το ίδιο και έχουν τον ίδιο σκοπό και ότι κατά την βατικάνειο σύνοδο, ό,τι καινούργιο πει ο Πάπας καταργεί το παλιό που είπε ο Χριστός στο Ευαγγέλιο.

Πώς είναι δυνατόν κύριε Βαρθολομαίε να ενωθούν οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί με τους αιρετικούς που άλλαξαν τα δόγματα της Αγίας και Αποστολικής Εκκλησίας και πήραν στο λαιμό τους τόσα εκατομμύρια πιστούς; Πώς δεν το αισθάνεστε ότι πρέπει η Ορθόδοξη Εκκλησία να μείνει ανόθευτη, διότι μόνο δι' αυτής επιτελεί ο Θεός το έργο της σωτηρίας, διότι οι άλλες εκκλησίες είναι ανθρώπινα κατασκευάσματα προς απώλεια των ανθρώπων και μόνο στην Ορθόδοξη Εκκλησία ενεργεί το Άγιον Πνεύμα;

Δυστυχώς όμως τον Πατριάρχη δεν τον νοιάζουν οι επιπτώσεις των αντικανονικών ενεργειών του, που απαγορεύουν οι Άγιοι Πατέρες μας και ότι σε 1 μήνα θα δημιουργηθεί ένα απέραντο σχίσμα σε όλη την Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως έγινε με την αλλαγή του ημερολογίου.

Αδελφοί μου Χριστιανοί, ας κάνουμε προσευχή να μην πραγματοποιηθεί αυτό το σατανικό σχέδιο των Οικουμενιστών Πατέρων, δηλαδή η ένωση της Ορθ. Εκκλησίας με τις αιρετικές «εκκλησίες», διότι η Παγκοσμιοποίηση που ετοιμάζει την έλευση του αντιχρίστου θέλει και την ένωση των θρησκειών και ο Οικουμενικός Πατριάρχης είναι ο πλέον θερμός υποστηρικτής και θα τιμωρήσει όσους δεν δεχθούν τις αποφάσεις αυτής της Συνόδου, που θα καταργήσει τις αποφάσεις των προηγούμενων Συνόδων. Μετά τη Σύνοδο τα πράγματα θα αλλάξουν και αλλοίμονο σε όποιον τολμήσει να αντιμιλήσει στις αποφάσεις της Συνόδου.

Ας δείξουμε αδελφοί στο Θεό μας και «έμπροσθεν των ανθρώπων» ότι δεν συμφωνούμε με την προδοσία της πίστεώς μας και του αρχηγού της Εκκλησίας μας Ιησού Χριστού.

Παϊσιος Μοναχός
Αγιορείτης