.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

"Μετάλλαξαν την πίστη των Αγίων Πάτερων σε οικουμενιστικό αλισβερίσι"!

ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ… ΥΠΟΚΡΙΣΙΟΚΡΑΤΙΑ!


Η περίπτωση της επικριτικής επίθεσης του μητροπολίτου Γόρτυνος, ο όποιος μέχρι τώρα εμφανίζονταν σαν ο βράχος της Ορθοδοξίας κατά του Οικουμενισμού, εναντίον του πρωτοπρεσβύτερου παπά Νικόλα Μανώλη, αποκαλύπτει και διδάσκει πολλά πράγματα στο σημερινό οικουμενιστικό καθεστώς της ελληνικής εκκλησίας, που συμπεριφέρεται σαν… οθωμανική καταπίεση σε όσους αντιστέκονται.

Δεν αναφέρομαι σαν θεολόγος, ούτε σαν γνώστης των γραφών και των Ιερών Κανόνων, αλλά σαν ένα μέλος του ποιμνίου που αισθάνεται
εγκαταλειμμένο και βλέπει την Ορθοδοξία να παραδίνεται σε ένα παπισμό που πρωτοστατεί στην επιβολή της Νέας Τάξης, στην Παγκοσμιοποίηση και στην Πανθρησκεία, όπως εκφράζεται συμβολικά από τα δώδεκα αστέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Διάβασα με προσοχή το εξαίρετο άρθρο του πατρός Ζήση, «Από την Ορθοδοξία στον Οικουμενισμό». Δεν χρειάζεται κανείς να ξέρει πολλά πράγματα για να καταλάβει πως μετάλλαξαν την πίστη των Αγίων Πάτερων σε οικουμενιστικό αλισβερίσι και επέβαλλαν ένα ποίμνιο άβουλο, μόνο να κάνει τεμενάδες και να μην ενδιαφέρεται για τίποτα άλλο και πρωτίστως, να μην έχει το δικαίωμα να μιλά για την Ορθή Ομολογία.
Ξεχάσαμε και την ιστορία όταν σε άλλες εποχές το ποίμνιο ήταν αυτό που πετούσε έξω από την Αγία Σοφία αιρετικούς Πατριάρχες.
Σήμερα δεν έχουμε Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησιά, αλλά Ελληνική Δεσποτοκρατική Συμφεροντολογία. Δεσπότες που νέμονται τις χρυσοποίκιλτες αμφιέσεις τους και που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διατήρηση του καθεστώτος τους μιμούμενοι με άριστο τρόπο τους πολιτικούς της καρέκλας.
Αλλά το πιο χειρότερο σε όλα αυτά είναι η υποκριτική τους στάση, να εμφανίζονται δήθεν σαν υπερασπιστές της ορθής Ομολογίας και από την άλλη να βάζουν το δάχτυλο στο στόμα σε όσους τολμούν να θίξουν κάποια πράγματα μην τυχόν και θιχτούν τα κεκτημένα τους.
Οι καιροί είναι και δραματικοί και συμβολικοί. Η περίπτωση του Γόρτυνος δεν είναι μοναδική. Και πολλοί άλλοι υπέρμαχοι της υπεράσπισης της Ορθόδοξης Ομολογίας κατά του Οικουμενισμού το έβαλαν στα πόδια μόλις δυσκόλεψαν τα πράγματα.
Θα ήταν καλυτέρα να μην είχαν μιλήσει ποτέ, γιατί σε θέματα Ομολογίας είναι χειρότερη η υποκρισία από την απουσία.
Χωρίς κανένα κομπασμό, ή επιδίωξη διάκρισης και προβολής, θλίβομαι ιδιαίτερα γιατί ένας αγωνιστής της Ομολογίας προσβάλλετε με αυτόν τον τρόπο. Όμως αυτός ο Γολγοθάς θα είναι ο μεγαλύτερος μισθός του.

Εν Θεσσαλονίκη 2/1/2017, Καλή Χρονιά σε όλους.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος