.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

π. Σπυρίδων Μπέϊλυ. Π ρ ο φ η τ ε ί α καί Αντίχριστος. ('β ί ν τ ε ο')


Γινόμαστε μάρτυρες της διολίσθησης σε μία ενιαία παγκόσμια κουλτούρα. Σε έναν κόσμο όπου οι αξίες, οι νόμοι, οι συμφωνίες που υπογράφονται, υπερβαίνουν τις αποφάσεις των εθνικών κυβερνήσεων. 

Υπερβαίνουν τις επιθυμίες, τις παραδόσεις, τις πεποιθήσεις των λαών των εθνικών κρατών, του οποιουδήποτε έθνους.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι η περίπτωση της Ουγγαρίας, η οποία αντιστάθηκε στην επιβολή της ατζέντας ΛΟΑΤΚΙ στο εσωτερικό της. 

Δεν ήθελε αυτό που αποκαλείται γάμος ομοφιλοφύλων. 

Η ΕΕ, έσυρε την Ουγγαρία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. 

Η ΕΕ, απέσυρε την χρηματοδότηση για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην Ουγγαρία για να την αναγκάσει να δεχθεί αυτό το κομμάτι της ομοφυλοφιλικής ατζέντας. 

Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα.

Η υποβόσκουσα αυτή διολίσθηση σε μία ενιαία κουλτούρα είναι σκόπιμη επιβολή της φιλοσοφίας και των πεποιθήσεων εκείνων που έχουν τον έλεγχο της εξουσίας, του πλούτου και της επιρροής σε όλον τον πλανήτη.

Όλες οι επαναστάσεις, όλα τα μεγάλα κοινωνικά κινήματα μέσα στην ιστορία είχαν έναν εκφραστή, κάποιον που προσωποποιούσε τις πεποιθήσεις, τις φιλοσοφίες αυτού του κινήματος. 

Σκεφτόμαστε τον Ναπολέοντα στην Γαλλική Επανάσταση. 

Σκεφτόμαστε τον Χίτλερ στην Γερμανία την δεκαετία του 1930. 

Ακόμη και στην Αμερική ο Τζώρτζ Ουάσινγκτον έγινε ο εκφραστής για την επανάστασή τους. Και συνεπώς μπορούμε να πούμε ότι η παγκοσμιοποίηση θα έχει επίσης τον εκφραστή της. 

Ένας άνθρωπος θα εμφανισθεί ο οποίος θα προσωποποιεί την φιλοσοφία, τις ιδέες της παγκοσμιοποίησης.

ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ.

Ο Αντίχριστος θα εμφανισθεί για να εκπληρώσει τις επιθυμίες και τις ελπίδες όλων των γκλομπαλιστών. Αυτός θα ενώσει τους απελπισμένους φιλοσόφους.

Όταν αρχίσουμε να μιλάμε για τον Αντίχριστο κάνουμε πολύ συχνά υποθέσεις και η συζήτηση μπορεί να ανάψει, ίσως να γίνει και υστερική. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρούμε μία νηφαλιότητα στην σκέψη όταν προσεγγίζουμε αυτό το θέμα. Είναι αναγκαίο.

Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος μας λέει κάτι πολύ σημαντικό.

Μην αναζητάς σαφήνεια στις προφητείες όπου υπάρχουν σκιές και αινίγματα, όπως στις αστραπές δεν βλέπεις ένα συνεχές φως αλλά ικανοποιείσαι που φωτίζει για λίγο.

[σ.σ. Απ’ ότι είδα ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος κάνει το παραπάνω σχόλιο στο σημείο που ερμηνεύει τον Παλαιό των Ημερών στο όραμα του Προφήτη Δανιήλ. 

Πολύ θα το εκτιμούσα αν κάποιος αδελφός έχει εύκολη πρόσβαση στο συγκεκριμένο χωρίο να με παραπέμψει για να αντικαταστήσω την άθλια νεο-Ελληνική μετάφραση]

Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος λέει ότι η προφητεία δεν δίνεται για να την εφαρμόσουμε σαν ένα προσχέδιο, να υπολογίσουμε ένα χρονοδιάγραμμα για το ποιός θα είναι ο Αντίχριστος, πότε θα έλθει, που θα εμφανιστεί κτλ. 

Πρέπει να απορρίψουμε αυτόν τον τρόπο σκέψης, ότι μπορούμε να εφαρμόσουμε ένα χρονοδιάγραμμα. 

Δεν κοιτάμε τις ακριβείς σημερινές συνθήκες και τα γεγονότα στον κόσμο για να πούμε… ‘να, δες πως εκπληρώνεται αυτή η προφητεία’. 

Δεν είναι αυτός ο σκοπός της προφητείας. Ιδιαιτέρως όσον αφορά τον Αντίχριστο.

Πρέπει να δούμε την προφητεία σαν ένα δώρο από τον Θεό. Ο Θεός μας δίνει τις προφητείες, όχι για να φτιάξουμε ένα χρονοδιάγραμμα, αλλά για να παρηγορηθούμε. 

Έτσι ώστε, όταν αρχίσουν να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα και αρχίζουν οι δοκιμασίες, οι ταλαιπωρίες, οι δυσκολίες, όταν διώκεται η Εκκλησία να κοιτάξουμε αυτές τις προφητείες και να θυμηθούμε ότι ο Θεός είδε, ο Θεός γνώριζε και όλα τα πράγματα συμβαίνουν μέσα στην πρόνοιά Του. 

Όλα βρίσκονται στα χέρια Του και όταν στον κόσμο επικρατεί το χάος και μας απειλεί, εμείς δεν πρέπει να φοβούμαστε. Πρέπει να εμπιστευθούμε τον Θεό. Γι΄ αυτό ο Θεός μας έδωσε αυτήν την προφητεία.

Έχουμε προφητείες για τον Αντίχριστο και υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα που μπορούμε να γνωρίζουμε, αλλά πριν φθάσουμε σε αυτό ας σταματήσουμε για λίγο κι ας διαβάσουμε ξανά αυτό το χωρίο από τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο και μετά θα συνεχίσουμε.


Ο Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος μας προειδοποιεί εδώ να μην εφαρμόζουμε (σ.σ. την προφητεία) αυστηρά και με ακρίβεια, ωστόσο έχουμε πολλές προφητείες μέσα στην ιστορία, και από πρόσφατους Αγίους, για τον Αντίχριστο. Για να μην παρασυρθούμε και ξεγελαστούμε είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ακριβώς τί μας έχει αποκαλυφθεί, έτσι ώστε όταν εμφανισθεί ο Αντίχριστος, είτε αυτό γίνει στην δική μας εποχή είτε όχι -ίσως γίνει μετά από 500 χρόνια, ίσως στα επόμενα 30 με 40 χρόνια-, αλλά όταν αυτό συμβεί να γνωρίζουμε αρκετά έτσι ώστε να αρνηθούμε την λατρεία του κόσμου προς τον Αντίχριστο. Διότι αυτό μας λένε οι προφητείες ότι θα συμβεί.

Ο Αντίχριστος θα εμφανιστεί λίγο πριν την Δευτέρα Παρουσία του Χριστού, λίγο πριν το τέλος του κόσμου και την Κρίση όλων των ανθρώπων. Ο Άγιος Ιωάννης ο Ευαγγελιστής μας λέει ότι όλος ο κόσμος θα σαγηνευθεί από αυτόν. Αυτό είναι σημαντικό να το θυμόμαστε. Όλος ο κόσμος γύρω μας, η συντριπτική, συντριπτικότατη πλειοψηφία των ανθρώπων, τα μέσα ενημέρωσης, οι άνθρωποι στην οικογένειά μας, οι συνάδελφοί μας στην δουλειά θα σαγηνευθούν από τον Αντίχριστο και το μήνυμά του.

Εάν αντισταθούμε και αρνηθούμε να τον προσκυνήσουμε, θα νοιώσουμε σαν μια φωνή στην έρημο. Οι άνθρωποι θα νομίσουν ότι είμαστε τρελλοί. 

Ο Άγιος Ιωάννης μας λέει ότι ο κόσμος θα γοητευθεί από τα καταπληκτικά έργα που θα κάνει για την ανθρωπότητα. Θα έχει εξουσία πάνω σε όλον τον κόσμο και ο κόσμος θα του δώσει αυτήν την εξουσία, πιστεύοντας ότι είναι καλός.

Ο Χριστός δεν θα επιτρέψει κανείς από εμάς να λατρέψουμε τον Αντίχριστο χωρίς την θέλησή μας. 

Γι’ αυτό ο σατανάς θα χρησιμοποιήσει τον δόλο. 

Όπως ο σατανάς χρησιμοποίησε τον δόλο στον κήπο της Εδέμ, έτσι θα τον ξαναχρησιμοποιήσει για να εξαπατήσει τους ανθρώπους να τον πιστέψουν. Διότι δεν μπορεί να μας εξαναγκάσει. 

Ο σατανάς θα χρησιμοποιήσει τον δόλο για να εξαπατήσει τα έθνη. Θα κάνει ψεύτικα θαύματα. Σημάδια μας ψεύτικης καλοσύνης. 

Σημάδια τόσο πειστικά που θα τον πιστέψουν όλα τα έθνη στη γη. Στην αρχή δεν θα εμφανιστεί ως τύραννος. 

Αν ψάξουμε για κάποιον κακό, για κάποιον τόσο διεφθαρμένο που θα προκαλεί πόνο και οδύνες δεν θα εντοπίσουμε τον Αντίχριστο. 

Δεν θα καταφέρουμε να τον αναγνωρίσουμε διότι θα εμφανιστεί σαν ένας αληθινός Χριστιανός. Θα δείχνει στα έθνη της γης δίκαιος. 

Θα αντιτίθεται σε όλες τις μορφές της αδικίας.

Θα δείχνει γεμάτος τρυφερότητα, καλοσύνη, συγχωρητικότητα. 

Θα φαίνεται ότι έχει απεριόριστη συμπόνοια για τον κόσμο και τους ανθρώπους του, και για το περιβάλλον και για όλες αυτές τις κοινωνικές ανησυχίες που λένε στους ανθρώπους ότι είναι σημαντικές.

Υπάρχουνε πολλοί Αντίχριστοι, αυτοί που αντιτάσσονται στον Χριστό. Αλλά ο τίτλος «Αντίχριστος» όταν φτάνουμε στον Αντίχριστο σημαίνει κάτι συγκεκριμένο. Σημαίνει ‘στην θέση του Χριστού’.

Ο Αντίχριστος θα έλθει στη θέση του Χριστού. Θα αυτοανακηρυχθεί Χριστός, και θα ανακηρυχθεί Μεσσίας από εκείνους που αρνήθηκαν τον αληθινό Μεσσία. 

Ολόκληρη η ανθρωπότητα θα τον δεχθεί ως Χριστό. Θα αυτοανακηρυχθεί θεός και ότι αξίζει να τον λατρεύουν ως θεό. Έτσι θα έλθει ο Αντίχριστος στον κόσμο.

Και όπως ήλθε ο Χριστός και εδραίωσε την αληθινή Του Εκκλησία στη γη για την σωτηρία της ανθρωπότητας, έτσι και ο Αντίχριστος θα εδραιώσει μία ψεύτικη «Εκκλησία». 

Μία ψευτοεκκλησία, τα χαρακτηριστικά της οποίας θα πρέπει να αναγνωρίζουμε. 

Που ανέχεται όλα τα δόγματα. Που είναι κοινή για όλες τις πεποιθήσεις και όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως τί πιστεύουν. Και βλέπουμε την προετοιμασία γι’ αυτό στην οικουμενική κίνηση. 

Ο οικουμενισμός ετοιμάζει τον δρόμο για τον Αντίχριστο.


Το βλέπουμε επίσης στο «Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών» όπου το δόγμα περιθωριοποιείται και η Χριστιανική Πίστη μειώνεται στο επίπεδο κάποιων βασικών στοιχείων. 

Διότι γνωρίζουν φυσικά τί είναι σημαντικό· ότι αρκούν αυτά τα λίγα βασικά και όχι η καθολικότητα της αποκαλυφθείσας Πίστης του Χριστού για να είναι κανείς «Χριστιανός».


Ο Αντίχριστος δεν θα είναι ο Σατανάς. Υπάρχουνε πολλές παρανοήσεις σχετικά με αυτόν, με την ταυτότητά του. Δεν θα είναι ο ίδιος o Σατανάς αλλά ένας άνθρωπος πλήρως κυριευμένος από το κακό. Ένας άνθρωπος από τους ανθρώπους της γης, όπως ο Χριστός ήλθε να γίνει ένας από εμάς. Ο Αντίχριστος θα γεννηθεί από άνθρωπο αλλά θα κυριευθεί από το κακό. Μας έχουν πει ότι στη νεαρή του ηλικία θα είναι στην αφάνεια, αλλά και μετέπειτα, τα έργα του θα είναι κρυφά μέχρι να εμφανιστεί ξαφνικά πάνω στην παγκόσμια σκηνή. Θα εμφανιστεί, μας έχουν πει, στην ίδια ηλικία περίπου που είχε ο Χριστός όταν εμφανίστηκε για τo σωτηριώδες έργο Του στη γη. Έτσι και ο Αντίχριστος θα εμφανιστεί στην ίδια περίπου ηλικία. Και μετά είναι η τελική φάση της ηγεμονίας του Αντιχρίστου· τότε θα αποκαλύψει το πραγματικό μίσος του για την ανθρωπότητα αλλά ιδιαιτέρως για την Ορθόδοξη Εκκλησία. Ο Αντίχριστος θα στρέψει το μίσος του, την περιφρόνηση, την οργή του ειδικά εναντίων των Ορθοδόξων Χριστιανών. Αυτή η τελική φάση της ηγεμονίας του θα κρατήσει το πολύ τρεισήμισι χρόνια, αν και αρκετοί Άγιοι έχουν προφητεύσει ότι ο Ελεήμων Θεός ίσως να μην επιτρέψει να διαρκέσει ούτε τόσο.

Η τελική φάση της ηγεμονίας του θα είναι μίσος προς την Ορθοδοξία, αλλά μας έχουν πει ότι θα πλανηθούν πολλοί ακόμη και μέσα από την Εκκλησία. Θα αποστατήσουν πολλοί. Θα εγκαταλείψουν την Πίστη τους πολλοί διότι η γενιά που ψάχνει για ενδείξεις, αποδείξεις, θεάματα, που αναζητεί απόδειξη για το λογικό μυαλό, θα πιστέψει στα μεγάλα σημεία, στα θαύματα που θα κάνει ο Αντίχριστος αντιγράφοντας τον Χριστό. Θα πιστέψουν πολλοί. Μας έχουν πει ότι θα εμφανιστεί να ανασταίνει και νεκρούς ακόμη. Θα ανασταίνει νεκρούς μέσα από έναν συνδυασμό δαιμονικής ενέργειας και γήινης τεχνολογίας.

Γνωρίζουμε ότι θα καθίσει και θα ανακηρυχθεί θεός στο Ναό των Ιεροσολύμων. Ή θα χτίσει ξανά το ναό εκείνος, ή ο ναός θα χτιστεί ξανά πριν από αυτόν. Και θα καθίσει εκεί δείχνοντας την εξουσία του πάνω σε όλα τα έθνη. Είναι εκεί στα Ιεροσόλυμα στον ίδιο ναό που χτίστηκε αρχικά για την δόξα του Θεού, και που θα χρησιμοποιηθεί για τον Αντίχριστο για την δόξα του Κακού. Θα καθίσει εκεί ως θεός.

Και με την γήινη εξουσία του θα εγκαθιδρύσει ένα χάραγμα χωρίς το οποίο ο άνθρωπος δεν θα μπορεί ούτε να αγοράσει, ούτε να πουλήσει. Οι πιστοί που θα το αρνηθούν θα πεινάσουν. Θα περάσουν δύσκολα. 

Ο Άγιος Παΐσιος είπε αν είναι δυνατόν καλλιεργείστε ένα χωραφάκι, βάλετε λίγες πατάτες, λίγα λαχανικά. Το να μαζεύουμε κονσέρβες και φαγητό δεν είναι αρκετό γιατί αυτά τα πράγματα τελειώνουν. 

Πρέπει να μάθουμε να θρέφουμε τις οικογένειές μας, να φροντίζουμε τους εαυτούς μας.

Και έχουμε δει ακόμα και στα τελευταία χρόνια πόσο γρήγορα οι άνθρωποι θα βάλουν διάφορα στο σώμα τους για να κρατήσουν τις δουλειές τους, ακόμη και για να ταξιδέψουν ή να κάνουν διακοπές. Δεν θα προσθέσουμε κάτι άλλο σ’ αυτό.

Έχουμε προειδοποιηθεί ότι αυτοί που θα ακολουθήσουν τον Αντίχριστο, θα θεωρούν τους εαυτούς τους Χριστιανούς, θα θεωρούν ότι είναι στην Εκκλησία.

Και ο Αντίχριστος δεν θα κυβερνήσει εις το όνομα της αθεΐας αλλά εις το όνομα του χριστιανισμού.

Ενός χριστιανισμού ψεύτικου, εύκολου. Ενός εκκοσμικευμένου χριστιανισμού που έχει χάσει το άλας του, τις απαιτήσεις του, την δοκιμασία.

Η Αλήθεια του Χριστού διχάζει τους ανθρώπους διότι πολλοί δεν είναι σε θέση να την δεχθούν. Τα ψέματα όμως του Αντίχριστου θα φτιάξουν μία ψεύτικη ένωση, μία επιφανειακή, επίγεια, εγκόσμια ένωση. 

Μία ανοιχτή σε όλους ένωση που δεν έχει βάθος, που δεν θα έχει αληθινή πνευματικότητα. Δεν θα βασίζεται στην μία αληθινή Πίστη. 

Θα είναι μία ρηχή, εγκόσμια ένωση που θα δοξάσουν τα έθνη του κόσμου ως το τέλος των διαιρέσεων, το τέλος ακόμη και των συγκρούσεων.

Η λαχτάρα για μια ουτοπία που ίσως έχουν πολλοί άνθρωποι στις καρδιές τους. 

Η επιθυμία για ανθρώπινες λύσεις στις ανησυχίες και στα προβλήματα του ανθρωπίνου γένους. Σε αυτά ο Αντίχριστος θα προσφέρει λύσεις. 

Όλοι όσοι λαχταρούν για αυτές τις επίγειες, ουτοπικές ιδέες θα ικανοποιηθούν με όσα έχει να προσφέρει ο Αντίχριστος. 

Διότι θα έλθει και θα προτείνει λύσεις για όλα όσα μας λένε ότι είναι σημαντικά. Για όλα όσα μας έχουν πει ότι συνιστούν απειλή. Απειλές στην οικονομία, στον τρόπο που ζούμε, στο περιβάλλον γύρω μας. 

Ο Αντίχριστος θα έχει τις απαντήσεις και όσοι αναζητούν επίγειες ουτοπίες θα ικανοποιηθούν με όλα όσα έχει να προσφέρει.

Όσοι όμως κρατούν ακόμη την Αλήθεια του Χριστού, την Αλήθεια της Ορθοδοξίας, θα γνωρίζουν ότι η Βασιλεία του Θεού βρίσκεται μόνο στην Εκκλησία, όχι στα έργα του ανθρώπου, όχι στις κυβερνήσεις, όχι στους ανθρώπινους κοινωνικούς οργανισμούς, ούτε στους φιλοσόφους, ούτε στις κοινωνικές ανακατατάξεις είτε αυτές είναι καπιταλισμός, κομμουνισμός. 

Ό,τι και αν προσφέρει ο άνθρωπος θα αποτύχει. 

Και αν επενδύσουμε την εμπιστοσύνη μας και την ελπίδα μας σε αυτά τα πράγματα τότε θα είμαστε έτοιμοι για τον Αντίχριστο και θα τον δεχτούμε.

Ο χρόνος κινείται συνεχώς προς το τέλος του. Βιάζεται. Το τέλος αυτό πλησιάζει όλο και περισσότερο. 

Κανείς μας δεν γνωρίζει πόσο κοντά είναι τώρα, και πράγματι για όλους μας θα έλθει ο θάνατος. 

Το τέλος αυτό έρχεται για τον καθένα μας, τρέχει κατά πάνω μας. Και πριν φτάσει αυτό το τέλος εμείς πρέπει να φυλάξουμε τους εαυτούς μας.

Ο Θεός μας δίνει όλα αυτά τα πράγματα για να γνωρίζουμε αλλά δεν είναι αρκετό το να γνωρίζουμε μέσα στο μυαλό μας ότι έρχεται ο Αντίχριστος. Πρέπει να βιώσουμε την Πίστη που μας έδωσε ο Θεός. 

Πρώτα πρέπει να φυλάξουμε τους εαυτούς μας. Δεν πρέπει να ανταλλάξουμε την Βασιλεία του Θεού για τα γήινα. 

Δεν πρέπει ούτε και τούτη την ζωή σ’ αυτόν τον κόσμο να την βλέπουμε σαν κάποιο στόχο… μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, περισσότερη άνεση, καλύτερα χρόνια εδώ στη γη. 

Ως Χριστιανοί δεν πρέπει να έχουμε αυτούς τους στόχους.

Μόνο μέσα στην αμετάβλητη Αλήθεια του Χριστού μπορούμε να φυλαχθούμε και μόνο μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία θα βρούμε αυτές τις αναλλοίωτες αλήθειες. 

Την ώρα που στροβιλίζουν διάφορες φιλοσοφίες και το χάος χτυπάει τις ζωές μας, μόνο μέσα στην Αλήθεια της Ορθοδοξίας μπορούμε να βρούμε αυτές τις αναλλοίωτες αξίες, τις αμετάβλητες αλήθειες, τον ίδιο τον Χριστό.

Μόνο εάν εναποθέσουμε την ελπίδα μας στον Χριστό και προσπαθήσουμε να είμαστε υπάκουοι σε όλα όσα μας παραδόθηκαν και έμειναν αναλλοίωτα για δύο χιλιάδες χρόνια, μόνο τότε θα αντέξουμε, θα αντισταθούμε, θα αναγνωρίσουμε και θα αρνηθούμε να λατρέψουμε τον Αντίχριστο.

Δεν είναι κάτι που συνηθίζω να κάνω αλλά θα ήθελα να σας συστήσω ανεπιφύλακτα ένα βιβλίο που λέγεται «Αντίχριστος: Η Εκπλήρωση της Παγκοσμιοποίησης.. [Antichrist: The Fulfillment of Globalization] του G. M. Davis. Ο Τζέραλντ έχει γράψει ένα εξαιρετικό βιβλίο. 

Πολλές ιδέες σε αυτό το βίντεο πάρθηκαν απευθείας από αυτό το βιβλίο. Εάν θέλετε να διαβάσετε και να γνωρίσετε περισσότερα για το τί λέει η Εκκλησία για τον Αντίχριστο, για την παγκοσμιοποίηση, για τα σημεία που δείχνουν την διολίσθηση σε μία ενιαία κουλτούρα, τότε σας συστήνω ανεπιφύλακτα και με όλη την καρδιά μου αυτό το βιβλίο.


«Όλα σε αυτή τη ζωή φεύγουν – μένει μόνο ο Θεός, μόνο για Αυτόν αξίζει να γίνει αγώνας. Έχουμε μία επιλογή: να ακολουθήσουμε τον δρόμο αυτού του κόσμου, της κοινωνίας που μας περιβάλλει, και συνεπώς να βρεθούμε έξω από τον Θεό, ή να επιλέξουμε τον δρόμο της ζωής, να επιλέξουμε τον Θεό, ο Οποίος μας καλεί και τον Οποίο η καρδιά μας γυρεύει».

[Ιερομόναχος Σεραφείμ Ρουζ]