.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Και τι θα γίνει με τους Ορθόδοξους που κοινωνούν με όλους αυτούς; Ή τα λέμε όλα αυτά για να έχουμε αναγνωσιμότητα;

σσ. Έχουμε πολλές φορές πει, ότι το ουκρανικό σχίσμα και η αναγνώριση του είναι αποτέλεσμα του Οικουμενισμού και όχι παράλληλο θέμα. Όσο κάποιοι τα ξεχωρίζουν υποβιβάζοντας μάλιστα ή ακόμα και αποσιωπώντας την αίρεση για να αποφύγουν οι ίδιοι να εφαρμόσουν τους Κανόνες ή όσο κάποιοι μιλούν για το θεαθήναι και δεν πράττουν τα δέοντα, αυτά τα φαινόμενα θα αυξάνονται. Η ευθύνη τους είναι τεράστια!

Ουκρανία - Σχισματικός «αρχιεπίσκοπος» συλλειτούργησε με παπικό.


Αρχιεπίσκοπος της Ουκρανικής Εκκλησίας συλλειτούργησε με Καθολικό Ιερέα

Στο χωριό Μεντίν της περιοχής Τερνούπολης ιερούργησε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022 ημέρα της Αγίας Σκέπης (Ι.Η.) ο Αρχιεπίσκοπος Τερνουπόλεως και Κρεμενέτς κ. Νέστωρ της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Όπως ενημερώνει η σελίδα της Επάρχιας στο Facebook ο Αρχιεπίσκοπος Νέστωρ μετέβη στο Μεντίν, μετά από πρόσκληση του προϊσταμένου του Ιερού Ναού.

Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ιερά Επισκοπή, δεν γίνεται καμία αναφορά στην συλλειτουργία του Ρωμαιοκαθολικού πρεσβυτέρου κατά τη θεία λειτουργία.

Σε αντίθεση με τις φωτογραφίες που δημοσιεύει η Ιερά Επισκοπή φαίνεται ο Καθολικός ιερέας να συμμετέχει κανονικά με άμφια στο μυστήριο της Θείας Λατρείας, αλλά και να ασπάζετε το ιερό ποτήριο επάνω στην Αγία Τράπεζα.

Τέλος, ο Καθολικός ιερέας όπως δείχνουν οι φωτογραφίες, συμμετείχε και στον αγιασμό αγάλματος της Παναγίας που τελέστηκε πέριξ του Ιερού Ναού.