.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

«ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΟΜΕΝΑ,
ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ»
(Ιωαν. Χρυσόστομος, ΕΠΕ 23, 393)


Γράφει ο Νικήτας Αποστόλου

Όπως πληροφορούμαστε από την ιστοσελίδα “ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ”, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για τον εορτασμό των Θεοφανίων. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, τον δέχθηκε, στις 4 Ιανουαρίου 2024, στις 15:30 στο Φανάρι.

Το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024 ο κ. Ανδρουλάκης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης παρέστησαν στην Πατριαρχική και Συνοδική θεία Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο και στη συνέχεια στην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στον Κεράτιο Κόλπο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε :«Είμαι ευγνώμων στον Πατριάρχη για την πρόσκλησή του»

Η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κώτσηρα, ο οποίος είχε και συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Χρέος του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου ήταν πέραν της τυπικής υποδοχής η “διακονία του λόγου” προς τους ανωτέρω πολιτικούς άνδρες. 

Ήταν επομένως χρέος του για το αναφυέν από τον Πρωθυπουργό ζήτημα στην Ελλάδα της θεσμοθέτησης “γάμου” ομόφυλων ζευγαριών και τεκνοθεσίας από τα ζευγάρια αυτά, υπέρ της οποίας έχουν ταχθεί η ηγεσίες της Ν.Δ. του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., δημόσια να επισημάνει στους ανωτέρω πολιτικούς ηγέτες ότι ένα τέτοιο νομικό θέσπισμα αντίκειται στην χριστιανική πίστη των Ορθοδόξων Χριστιανών.

Είναι λυπηρό για έναν απλό πιστό μέλος της Εκκλησίας του Χριστού να διαπιστώνει ότι ο έχων τα πρωτεία τιμής μεταξύ όλων των Επισκόπων, δεν αντιλαμβάνεται το χρέος του αυτό.

Είναι λυπηρό ένας απλώς πιστός να είναι υποχρεωμένως από την πίστη του να του υπενθυμίσει ότι. Στο βιβλίο “ Λευϊτικό” της Παλαιάς Διαθήκης Κεφ. 18 στ. 22 αναφέρεται ως βαρύτατο αμάρτημα η ομοφυλοφιλία.

Ότι την ίδια θέση στα βιβλία της Καινής Διαθήκης διατυπώνει και ο Απόστολος Παύλος στις επιστολές του προς Ρωμαίους (Κεφ.Α στ. 26-28), Α΄ προς Τιμόθεον (κεφ. Α στ. 8-11) και Α΄ προς Κορινθίους (κεφ. Ε στ. 9-13) όπως και οι μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας Μ.Βασίλειος και Ιωάννης ο Χρυσόστομος, για τους “αρσενοκοίτες” και τους έχοντες “παρά φύσιν” σεξουαλικές σχέσεις.

Είναι λυπηρό για ένα απλό μέλος της Εκκλησίας του Χριστού να του υπενθυμίσει το πως υλοποιούσε ο έχων ηρωικό φρόνημα Αγιος Αμβρόσιος Μεδιολάνων την διακονία του λόγου:

Όταν ασκησε δριμύ έλεγχο στον πανίσχυρο αυτοκράτορα Θεοδοσίου Α΄ το 390 μ.Χ. για την ηθική αυτουργία του στην δολοφονία στη Θεσσαλονίκη των εγκλεισθέντων στον ιππόδρομο πολιτών.

Ο Αμβρόσιος όταν πληροφορήθηκε την προσέλευση του αυτοκράτορα στον Ιερό Ναό, πήρε το Ιερό Ευαγγέλιο και τον περίμενε στη θύρα του ναού. 

Όταν εκείνος πλησίασε τον έλεγξε δριμύτατα για το αποτρόπαιο έγκλημά του και του απαγόρευσε την είσοδο! Του ζήτησε να μετανοήσει ειλικρινά και να ζητήσει δημόσια συγνώμη για το κρίμα του! Μάλιστα δε τον συγκατάλεξε μεταξύ των μετανοούντων! 

Ο έλεγχος του Αμβροσίου λειτούργησε λυτρωτικά. Ο Αυτοκράτορας άρχισε να συνειδητοποιεί το μεγάλο αμάρτημά του, μετανόησε.

Ο Αμβρόσιος του επέβαλε επιτίμιο οκτάμηνης αποχής από τη Θεία Ευχαριστία. Τον κοινώνησε τα Χριστούγεννα, ύστερα από δημόσια εξομολόγηση!

Τι επιτίμιο επέβαλε ο Βαρθολομαίος στον κ. Κασσελάκη για το δημόσια ομολογούμενο αμάρτημά του να ζεί ως αρσενοκοίτης; Να του θυμήσουμε το, “Τα δημοσίως λεγόμενα και πραττόμενα, δημοσίως να ελέγχονται”; (Ιωαν. Χρυσόστομος, ΕΠΕ 23, 393)

Είναι λυπηρό ο απλός πιστός της Εκκλησίας του Χριστού του 21ου αιώνα να διαπιστώνει την ανυπαρξία “διακονίας του λόγου” από τον έχοντα τα πρεσβεία τιμής Επίσκοπο, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης για σοβαρότατα ζητήματα.

Η πίστη μας βάλλεται πλέον ευθέως από τους ευαγγελιζομένους την εωσφορική παγκοσμιοποίηση, που προωθείται από αφανές κέντρο (όργανο του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος).

Το βεβαιώνεται αυτό ο οποιοσδήποτε καλόπιστος άνθρωπος όταν πληροφορείται ότι προπαγανδίζεται η αποκαλούμενη "ανθρωπιστική ηθική" που έχει το δόγμα “ηθικό είναι να κάνεις ότι σε κάνει να νιώθει καλά”.

Για τους δύσπιστους συνιστώ να ανατρέξουν στις σελίδες 229-233 του βιβλίου με τον τίτλο "Homo Deus" έκδοση “αλεξάνδρεια” του Yuval Noah Harari καθηγητή στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, που ευαγγελίζεται τον "Μεγάλο Αδελφό" που στο μέλλον θα παίρνει τις "καλύτερες" αποφάσεις για λογαριασμό των ανθρώπων.!!! 

Νικήτας Αποστόλου