.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

ΑΠΟ ΤΟ ΟΧΙ ΤΟΥ 40, ΣΤΟ… ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΣΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!

Όπως κάθε χρόνο στην επέτειο του ΟΧΙ του 40 θα γίνουν λαμπρές τελετές, θα εκφωνηθούν εντυπωσιακοί λόγοι με εθνικό οίστρο, θα γίνουν μεγαλοπρεπείς δοξολογίες και θα πάμε στις λαμπρές παρελάσεις για να τιμήσουμε το ιστορικό ΟΧΙ στους ξένους κατακτητές.

Όμως έτσι δεν ξεχνιέται η ζοφερή πραγματικότητα. Δεν λησμονείται η εθνική προδοσία. Δεν απαλείφεται η παράδοση της εθνικής κυριαρχίας και η καταστροφή του ελληνικού λαού και τέλος δεν αποδίδεται καμία δικαιοσύνη, (αλήθεια που είναι όλοι αυτοί οι δικαστές που κόπτονται για το Σύνταγμα, που εδώ και έξη χρόνια έχει γίνει κουρελόχαρτο??? ) σε όλους αυτούς μου μας έφεραν αυτή την καινούργια Μικρασιατική Καταστροφή.

Η Μικρασιατική καταστροφή και η γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής, έστειλε τότε τους Έξη στο εκτελεστικό απόσπασμα.

Σήμερα είμαστε πια πολιτισμένοι και αποστρεφόμαστε τέτοιες εικόνες, μέχρι που θα πάψουμε να υπάρχουμε και να γίνουμε γραφική ιστορική λεπτομέρεια στον βωμό της αυτοκτονίας μας.

Ως πότε θα συνεχίζουμε έτσι ???

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

www.nikosxeiladakis.gr