.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Άνθρωπος, εικόνα και ομοίωση Θεού



Άνθρωπος, εικόνα και ομοίωση Θεού, το μεγαλειοδέστερο Πλάσμα του Σύμπαντος !!
Μέσα σου υπάρχει σε μικρογραφία το Σύμπαν όλο!!
Μα το Βασίλειό σου περνάει απ΄το δύσβατο δρόμο των δακρύων και της μετάνοιας το δρόμο της εξιλέωσης το δρόμο της κάθαρσης!!!!
Μετάνοια γνώσης ανθρώπινης πτώσης κι΄αδυναμίας, γνώσης των μέτρων σου των δυνατοτήτων σου της μικρότητάς σου χωρίς το Μεγαλείο Του, η μεγαλύτερη της ζωής γνώση είναι αυτή, η αδυναμία σου μπροστά στην Παντοδυναμία Του!!!!
Μα θα μου πείς τώρα που να βρώ χρόνο να μετανοήσω ...
Αυτό που λές πως δεν έχεις χρόνο να κάνεις είναι το μοναδικό που έχεις ως αποστολή απ΄τον Πατέρα Θεό!!
Ο Τίμιος Πρόδρομος τί ήταν εκείνο που φώναζε στην έρημο;; Μετανοήτε!!
Ο Χριστός μας, μετανοήτε ήγκικεν η Βασιλεία του Θεού στη γη!
Αγάπη ταπείνωση ελεημοσύνη συγχώρηση, στολίδια απαραίτητα της ψυχής κοσμήματα γνήσια, που χωρίς αυτά δεν φτάνεις στην τελειότητα !!!!
Με εγωισμό με ισχυρογνωμοσύνη, με αμετακίνητες αποφάσεις στα θελήματά σου, αδειο σκεύος κάλπικο το στέμμα σου, η απελπισία συντροφος αποκλειστικός της ζωής σου, ζωή δίχως τα χρώματα της Ανάστασης χωρίς την ομορφιά της μετάνοιας σε όλες τις πτυχές της, δεν νοήτε ζωή!!! 
Η Αδυναμία σου μπροστα στην Παντοδυναμία Του, γνώση πια είναι τα μέτρα σου!!!
Μετάνοια επιστοφή απ΄την πτώση στην αγκαλιά του Πατέρα Θεού, μετάνοια, επιστοφή, δεν είμαι επαρκής χωρίς Εκείνον, δεν ένιωσα το άγκιγμά του χωρίς την αναζήτησή της!!