.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Κι αν κάποιος δε φροντίζει για τους δικούς του, και μάλιστα για τα μέλη της οικογένειάς του, σημαίνει πως αυτός απαρνήθηκε την πίστη και είναι χειρότερος από έναν άπιστο. Α' Τιμόθεο 5:8.



Ο Κύριος και Θεός μας Ιησούς Χριστός είπε ότι η μεγαλύτερη εντολή, μεγαλύτερη και από την αγάπη προς τον πλησίον, είναι να αγαπάμε τον Θεό μας, τον Τριαδικό Θεός μας, την Παναγία Τριάδα, με ολόκληρη την καρδιά μας, την ψυχή μας και την διάνοια. 

Αυτό σημαίνει ότι, θυσιάζουμε, βάζουμε πάνω από όλα, πάνω από την μάνα μας, το παιδί μας και την ίδια μας την ζωή, βάζουμε και αγαπάμε πάνω από όλα ΤΟΝ ΘΕΟ, ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ.

Αυτό δίνει την απάντηση σε όλους αυτούς που μας διατυμπανίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ ότι πρέπει να θυσιάσουμε τα πάντα για τον "συνάνθρωπο" τον "φτωχό" και τον "πονεμένο"... 

Όχι, πρώτα και πάνω απ' όλους και όλα είναι ο Θεός.
Η Εκκλησία είναι το σώμα Του Κυρίου μας και εμείς είμαστε μέλη Του σώματος, μέλη της Εκκλησίας Του Χριστού.

ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ είναι τα μέλη της Εκκλησίας Του Ιησού Χριστού.

Ο Ιησούς Χριστός, ο Θεάνθρωπος απέκτησε την Εκκλησία Του με το ίδιο το Πανάγιο αίμα Του.

προσέχετε οὖν ἑαυτοῖς καὶ παντὶ τῷ ποιμνίῳ, ἐν ᾧ ὑμᾶς τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον ἔθετο ἐπισκόπους, ποιμαίνειν τὴν ἐκκλησίαν τοῦ Κυρίου καὶ Θεοῦ, ἣν περιεποιήσατο διὰ τοῦ ἰδίου αἵματος. 
Πράξεις 20:28.

Πρώτα θα πρέπει να βάζουμε πάνω απ' όλα Τον Χριστό, μετά όλους τους ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ με τους οποίους όλοι μαζί αποτελούμε την Εκκλησία Του Χριστού που ο Κύριος απέκτησε με το αίμα Του.

ὁ δὲ Ἰησοῦς ἔφη αὐτῷ· ἀγαπήσεις Κύριον τὸν Θεόν σου ἐν ὅλῃ τῇ καρδίᾳ σου καὶ ἐν ὅλῃ τῇ ψυχῇ σου καὶ ἐν ὅλῃ τῇ διανοίᾳ σου. αὕτη ἐστὶ πρώτη καὶ μεγάλη ἐντολή. δευτέρα δὲ ὁμοία αὐτῇ· ἀγαπήσεις τὸν πλησίον σου ὡς σεαυτόν. 
Ματθαίος 22:37-39.

Και ο Ιησούς είπε προς αυτόν· Θέλεις αγαπά Κύριον τον Θεόν σου εξ όλης της καρδίας σου και εξ όλης της ψυχής σου και εξ όλης της διανοίας σου. Αύτη είναι πρώτη και μεγάλη εντολή. Δευτέρα δε ομοία αυτής· Θέλεις αγαπά τον πλησίον σου ως σεαυτόν. 
Ματθαίος 22:37-39.

Κι ο Ιησούς του αποκρίθηκε: «Θ' αγαπήσεις τον Κύριο το Θεό σου με όλη την καρδιά σου και με όλη την ψυχή σου και με όλη τη διάνοιά σου. Αυτή είναι η πρώτη και μεγαλύτερη εντολή. Και δεύτερη, όμοια μ' αυτή, είναι: Θ' αγαπήσεις τον πλησίον σου όπως τον εαυτό σου. 
Ματθαίος 22:37-39.

Για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, πρώτα και πάνω απ' όλους και όλα έρχεται ο Χριστός, τα άγια και τα ιερά, η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, η μοναδική αληθινή Εκκλησία Του Χριστού. Και μετά από την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ έρχονται οι ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ το σώμα της Εκκλησίας Του Κυρίου.

Πρέπει ΠΡΩΤΑ να φροντίζουμε για τους ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ τους ΟΙΚΕΙΟΥΣ μας, τους ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ και ΣΑΡΚΙΚΟΥΣ αδελφούς μας, γιατί αν δεν το κάνουμε αυτό, τότε είμαστε χειρότεροι από τους άπιστους. Και ΜΕΤΑ εφόσον κάνουμε όλα αυτά, μόνο τότε και εφόσον μπορούμε, τότε θα ταΐσουμε και τους εχθρούς μας...

εἰ δέ τις τῶν ἰδίων καὶ μάλιστα τῶν οἰκείων οὐ προνοεῖ, τὴν πίστιν ἤρνηται καὶ ἔστιν ἀπίστου χείρων. 
Α' Τιμόθεο 5:8.

Αλλ' εάν τις δεν προνοή περί των εαυτού και μάλιστα των οικείων, ηρνήθη την πίστιν και είναι απίστου χειρότερος. 
Α' Τιμόθεο 5:8.

Κι αν κάποιος δε φροντίζει για τους δικούς του, και μάλιστα για τα μέλη της οικογένειάς του, σημαίνει πως αυτός απαρνήθηκε την πίστη και είναι χειρότερος από έναν άπιστο. 
Α' Τιμόθεο 5:8.

Αυτή είναι η σωστή, η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ανάγνωση του Ευαγγελίου, για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους και να για να μη μας πλανούν όσοι καπηλεύονται τον λόγο Του Θεού και τον θυμούνται όταν τους συμφέρει αν και ποτέ δεν τον πίστεψαν οι ίδιοι.

ΠΡΩΤΑ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ, 
Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ, 
Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ, 
ΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΙΑ, 
ΜΕΤΑ ΟΙ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ 
ΑΔΕΛΦΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 
ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ 
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ