.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Xρίστος Τσικούρας, Σχετικά με την εγκύκλιο της ιεραρχίας για την ψευδωνύμως «αγία και μεγάλη σύνοδο»



Αγαπητοί εν χριστώ αδελφοί.
Αυτή η εγκύκλιος δε λέει την αλήθεια. Λέει ψέματα. Παραπληροφορεί το χριστεπώνυμο πλήρωμα. Η αλήθεια είναι ότι, οι ιεράρχες υπηρετούν την χωρίς Χριστό και κατά του Χριστού παγκοσμιοποίηση. 
Η παγκοσμιοποίηση θέλει μια διαφορετική στάση από αυτήν που είπαν οι ως τώρα οικουμενικές σύνοδοι επάνω στο θέμα της νηστείας, του γάμου, της αντιμετώπισης των αιρετικών και των αλλόπιστων, της θεσμικής εξουσίας κ.τ.λ. 
Δείτε αδελφοί θέμα που εξετάζει: «Ἡ ἀποστολή τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας εἰς τόν σύγχρονον κόσμον». Δηλαδή έχει αλλάξει στο σύγχρονο κόσμο η αποστολή της εκκλησίας; Δεν είναι αυτή που ήταν από πάντα; Δεν είναι η σωτηρία του ανθρώπου;

Μετά γράφουν:
Τό σημαντικό ὅμως εἶναι ὅτι διαφύλαξε τήν ἑνότητά της. Ἀκούστηκαν οἱ ἀπόψεις πολλῶν Ἱεραρχῶν καί οἱ ἀποφάσεις ἦσαν σχεδόν ὁμόφωνες. Άλλο ψέμα αυτό! Το άγιο όρος εξέφρασε ανησυχία, ο Πειραιώς παραιτήθηκε, ο Μεσογαίας λέει ότι δεν έχει νόημα και θα μας μείνουν οι φωτογραφίες, το πατριαρχείο Βουλγαρίας θέλει να αναβληθεί η σύνοδος, ειδήσεις μιλούν για 12 ιεράρχες που παραιτήθηκαν, ειδήσεις μιλούν για διχασμό (καθημερινή 24/05/2016), ο χριστιανικός λαός ξέρει ότι, δεν τον ρωτάει κανείς και αποφασίζουν για αυτόν χωρίς αυτόν οι προκαθήμενοι και η εγκύκλιος λέει διαφύλαξε την ενότητα και αποφάσεις ομόφωνες! Ψέμα! Ψέμα! 

Όπως είπαμε στην αρχή αδέρφια. Οι σκοτεινοί άρχοντες που φτιάχνουν την παγκόσμια δικτατορία αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς. Μας έχουν πετάξει στην άκρη και προχωρούν στα διαβολικά σχέδια τους. Τρομεροί φασίστες κατακτητές που λεηλατούν τα πάντα με πλαστό δημοκρατικό και συνοδικό πρόσωπο. Κάτοχοι του χρήματος, της πολιτικής και εκκλησιαστικής εξουσίας, των όπλων, της τεχνολογίας, της διοίκησης στην παιδεία, προχωρούν με δύναμη και επιβάλουν το θέλημά τους στην έκβαση των πραγμάτων. 
Όμως αδέρφια, στη συνείδησή μας δε μπορούν να επιβληθούν. Εκεί υπάρχει η αλήθεια. 
Ο Χριστός δηλαδή.

Κύριε ελέησον
Αμήν.