.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ-ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΛΑ'Ι'ΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Οταν ξεκίνησα το παρών μπλογκ, ήθελα να περιλάβω όλες τις προφητείες που είναι γραμμένες σε βιβλία αλλά και να ανδείξουμε νέες προφητείες από Γέροντες/ισσες. Στόχος ήταν να αναλύσουμε τις προφητείες που θα εκπληρωνόντουσαν στο διάβα του χρόνου, και να αναλύσουμε αυτές που βλέπουμε ότι έρχονται, προσπαθώντας το κατά δύναμιν, να μην κάνουμε «πατάτες» καθότι στις προφητείες δεν αναφέρονται οι χρονολογίες που θα εκπληρωθούν τα γεγγονότα και χρειάζεται σοβαρότητα και πνεύμα των Γραφών. Βρισκόμαστε σε ένα δύσκολο στάδιο διαπραγματεύσεων με τους δανειστές και πολύ φοβόμαστε ότι η υπάρχουσα κυβέρνηση για να υπογράψει 3ο μνημόνιο θα πρέπει να μετασχηματιστεί σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με την σύμπραξη των προηγούμενων κομμάτων. 
Το κακό είναι ότι ακόμα κι αν υπογράψουν μνημόνιο τα λεφτά θα έρθουν μετά την πρώτη αξιολόγηση κι αφού θα έχουν εφαρμοστεί τα μέτρα που θα έχουν ζητήσει οι δανειστές, μετά από διάστημα 3 μηνών. Μέχρι τότε οι δόσεις τρέχουν και πρέπει να αποπληρωθούν με δικά μας χρήματα. Ποιά μπορεί να είναι η κίνηση που θα κάνει η όποια κυβέρνηση υπογράψει μνημόνιο;
Αυτό που μαθαίνουμε από πηγές στις ΗΠΑ, είναι ότι θα κατασχεθούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί και θα επιδιωχθεί να υπάρξει πλαστικό χρήμα (ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ).
Ο στόχος δηλαδή των δανειστών είναι να ξεσηκωθεί ο λαός εναντίον των δικών του πολιτικών, όπως αναφέρεται στο βιβλίο ΣΚΕΥΟΣ ΕΚΛΟΓΗΣ. Γιατί μέσα στο επόμενο διάστημα, είτε κυκλοφορήσουν τις κάρτες, είτε δεν προλάβουν να τις κυκλοφορήσουν, θα υπάρξει πιστωτικό γεγονός (χρεοκοπία). 
Γι αυτούς τους λόγους χρειάζεται σήμερα πολύ προσευχή και κομποσχοίνι. Ο αείμνηστος δημοσιογράφος Νικόλαος Σαουσόπουλος (αρθρογράφος στα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ την εποχή της δεκαετίας του 70) μου είχε πει στην Αθήνα την δεκαετία του 70 ότι  ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα γίνει όταν ενωθούν οι Γερμανίες [τότε ήταν η Ανατολική και η Δυτική] και θα διαλυθεί η Σοβιετική Ένωση. Μου ανέφερε επίσης από την Αποκάλυψη ότι θα είμαστε η πρώτη χώρα που θα βγεί από την Ενωμένη Ευρώπη [εκείνη την εποχή η Ελλάδα ετοιμαζόταν να μπει στην ΕΟΚ]. 
Βλέπουμε λοιπόν από τις εξελίξεις ότι οι δανειστές γνωρίζουν ότι κάποια στιγμή θα ξεσηκωθούμε και θα αντιδράσουμε γι αυτό έχει αυξηθεί πάλι το κύμα της λαθρομετανάστευσης.Είναι κοντά η ώρα που θα συμβεί το πιστωτικό γεγγονός όπως αναφέρουν πολλές Ευρωπα'ι'κές εφημερίδες και πρακτορεία, με αποτέλεσμα να βγούμε από την Ευρωζώνη αλλά και την Ε.Ε. Από προσωπικές μαρτυρίες έχω να καταθέσω ότι ο πνευματικός μου Παπά-Σκορδίλης [Θεός σχωρέστον γιατί δεν ζει αλλά δεν βρέθηκε και πουθενά το σώμα του για να ταφεί] το 1990 μου είχε πει ότι δεν θα γνωρίσω στην εποχή μου αντίχριστο ως πρόσωπο[άνθρωπο]αλλά ως αντίχριστο σύστημα. Και είδα από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου να καταργείται η μοιχεία και στις μέρες μας να μονιμοποιείται η ομοφυλοφιλία, να καταργείται εν μέρη η Κυριακάτικη αργία (7 Κυριακές τον χρόνο εργάσιμες), να παίρνουν την Ελληνική ιθαγένεια οι αλλοδαποί κ.ά. Οσον αφορά τους λαθρομετανάστες από Ηγουμένη στην Αιτωλοακαρνανία μου δόθηκε γραπτώς: «Αλλοί στους κάμπους. Θαρθούν βρωμερά έθνη,όταν έρθουν μη φοβάσθε, όταν θα φύγουν αναμερίστε.» Δηλαδή όταν έρθουν οι λαθρομετανάστες[και η κατάσταση ξεκίνησε από το 1990 και μετά, πρώτα με του Βορειοηπειρώτες και την ευκαιρία που δόθηκε στους Αλβανούς να έρθουν στην Ελλάδα και μετά με τους κούρδους στην πλατεία Ελευθερίας στο Θησείο, ακολούθησαν όλοι οι άλλοι λαθρομετανάστες] θα τους δώσετε το ψωμί σας, θα τύχουν της προστασίας σας.Ύστερα όμως θα δείτε γιατί δεν πρέπει να ξενοιάζετε. Θα θελήσετε τα έθνη [λαθρομετανάστες] να τα στείλετε στον τόπο τους. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο, αν κατορθώσετε να φύγουν, προσέξτε, φυλαχτείτε. θα δείτε τι μπορούν να κάνουν. Η φράση στους κάμπους θυμίζει την προφητεία που εξεφώνησε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός στην Λάρισα: «Τα χωριά του Κάμπου θα πάθουν χαλάστρα»
Με την προφητεία ο Άγιος προειδοποιεί επομένως, ότι τα ενδιαφέροντα των λαθρομεταναστών θα στραφούν στους κάμπους, στα αστικά κέντρα και τότε ουαί και αλλοίμονο στην Ελλάδα.
Δηλαδή δεν θα έχουν μικρές βλέψεις, μικρά βολέματα. Οσο αφορά την παρέμβαση του Ομπάμα στην Μέρκελ για την συμφωνία με την Ελλάδα να έχουμε υπόψη και αυτό. 
Έχουν περάσει περίπου είκοσι χρόνια από τότε που άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά τον γέροντα Παϊσιο να μας λέει ότι ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ‘ΨΩΜΙΑ’ ΤΗΣ ΕΟΚ...ΘΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ , αυτοί είναι ένας λαός και συνεργάζονται... σου λέει , τι γίνεται τώρα εδώ;... ο Χίτλερ σηκώνει πάλι κεφάλι; ..και θα την διαλύσουν...
Μετά από τις πρόσφατες εξελίξεις όπου αναγνωρίζεται ότι ‘οι κερδοσκόποι’, (δηλαδή η μεγαλύτερη τράπεζα της Αμερικής Goldman and Sachs και άλλοι), επιτίθενται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα , το ευρώ., και μέσω αυτού στην ενότητα της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης… ήρθαν στο νου μου τα λόγια του Αγίου γέροντα Παϊσίου.
Η σοβαρότητα της απειλής έχει αναγνωρισθεί και από τους υπεύθυνους της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έσπευσαν να δημιουργήσουν ολόκληρο μηχανισμό για να αντιμετωπίσουν αυτήν την επίθεση αλλά και άλλες μελλοντικές. Τα πράγματα είναι δύσκολα και θα περάσουμε δύσκολα όπως μας προειδοποιούσε πριν απο μία εικοσαετία ο γέροντας Πα'ί'σιος… όμως η κατάληξη είναι καλή.
Βλέπεις σε μερικούς δεν συμφέρει να υπάρχει η Ελλάδα... σήμερα οι φίλοι μας θέλουν να μας ‘τσαλακώσουν’ και οι εχθροί μας να μας ξεσκίσουν... δεν πειράζει όμως, έχουν οι άνθρωποι τα σχέδιά τους έχει και ο Θεός τα δικά Του... έλεγε με νόημα…
Για την σημερινή κατάσταση ο Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης ανέφερε: Είμεθα λαός σκληροτράχηλος, όπως ήταν οι Εβραίοι την εποχή εκείνη. Δεν μετανοούμε, χριστιανοί μου, και να προστρέξουμε στον Θεό και να


ζητήσουμε«Θεέ μου, φύλαγέ μας».Γιατί σας τα λέω αυτά; Γιατί τα σκυλιά μας έχουν περικυκλώσει. Θέλω να καταλάβετε ποιά είναι αυτά τα σκυλιά. Να τα καταλάβετε, χωρίς να τα ονομάσω. Τα σκυλιά έχουν περικυκλώσει την Ελλαδίτσα μας και τον χριστιανικό μας κόσμο. Δεν μετανοούμε, αλλά πορεύεται έκαστος κατά το θέλημά του, κατά τη σκέψη του, που τρέχει προς την αμαρτία ακατάσχετα. Πού πάτε,Έλληνες; Γιατί δεν αισθανόμεθα το βάρος της αμαρτίας; Γι αυτό το βάρος της αμαρτίας είναι που ο Θεός αποστρέφει το πρόσωπό Του από τους Έλληνες αυτή την ώρα. Τα άλλα έθνη βαδίζουν τον δρόμο της απώλειάς τους. Αλλά όχι κι εμείς, οι Έλληνες, να βαδίσουμε στο δρόμο της απώλειας, που μας έχει ο Θεός έθνος δικό Του, κι εμείς τρέχουμε ακατάσχετα στην απώλεια απ' την αμετανοησία μας…
Εμείς όμως δεν μετανούμε, είθε, χριστιανοί μου αδερφοί, να μη μας εγκαταλείψει ο Κύριος μέχρι τέλους. Να μην αποστρέψει το πρόσωπον Αυτού και στείλει τους λύκους εδώ μέσα και μας κατασπαράξουν.
Εάν προσέξετε τα λόγια μου αυτή την ώρα και συνετισθούμε, κυβερνώντες και κυβερνώμενοι, και επιστρέψουμε προς Κύριον τον Θεόν ημών, θα σωθούμε, χριστιανοί μου αδερφοί. Θα σωθούμε! Σας υπόσχομαι. Γιατί, όχι εγώ, το λέει ο Κύριος: «Μόνο νόημα να κάνετε εσείς πως γυρίζετε προς εμένα,θα γυρίσω 10 βήματα προς εσάς». Ναι, αυτός είναι ο λόγος του Κυρίου. Ας το λάβουμε υπόψη μας και έκαστος εξ ημών ας λαλήσει αλήθειαν προς τον πλησίον αυτού. Μη ψευδόμεθα προς τον χριστιανό συνάνθρωπό μας. Μην τον μισούμε. 
Μη θέλουμε να τον κακοποιήσουμε, να τον φονεύσουμε, να τον εκμεταλευτούμε. Και να σταματήσουμε να προσκυνούμε τα είδωλα. Αυτά ήθελα να σας πω και εύχομαι ο Κύριος ο Θεός να μας δώσει μετάνοια όλων. Να νεύσει ο Κύριος δια της Θείας Δυνάμεως του Αγίου Πνεύματος να συντρίψει τα είδωλα και να μας σκεπάσει ως έθνος, να αντεπεξέλθουμε. 
Διότι λύκοι βαρείς πολεμούν αυτό το έθνος, προσπαθούν να μας καταποντίσουν, να μας καταστρέψουν. Αλλά πιστεύω στον Θεόν,τον αληθινόν Θεών, ότι δεν θα συμβεί το τοιούτο. Πάλι με την Χάριν του Θεού θα επιπλεύσουμε…
Τέλος θα αναφέρω μια προσωπική ρήση από Γέροντα που μου ειπώθηκε το 2013:«Αν κόψουν και τις συντάξεις τετέλεσται»
Σήμερα όπως έχει διαμορφωθεί το οικονομικό τοπίο, αν πληρωθούν οι 4 δόσεις στο ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου, τότε δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Σε περίπτωση όμως που δεν πληρωθούν πάμε αυτόματα σε χρεοκοπία….