.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Επιστολή από την πρώτη Ταϊβανέζα Ιεραπόστολο Πελαγία Υu:


Είσαστε πλούσιοι! - Πελαγία Yu

"Θα ήθελα να ήμουν Ελληνίδα"

Επιστολή στους Έλληνες από την πρώτη Ταϊβανέζα Ιεραπόστολο Πελαγία Yu

"Θα ήθελα να ήμουν Ελληνίδα, ώστε να μπορώ να διαβάζω την Καινή Διαθήκη στο πρωτότυπο!"

"Έλληνες, νομίζετε ότι είστε φτωχοί με την κρίση που διέρχεστε αλλά δεν ξέρετε πόσο πλούσιοι είστε".

Η πρώτη Ιεραπόστολος της Ταϊβάν, Πελαγία Yu, μας "στέλνει" ένα γράμμα στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε και μας θυμίζει ότι έχουμε ένα τεράστιο πλούτο, που πολλές φορές δεν εκτιμούμε ή και αγνοούμε.

Είμαι Κινέζα, γεννήθηκα στην Ταϊβάν και το χριστιανικό μου όνομα είναι Πελαγία. Ήμουν προτεστάντισσα και χρειάστηκαν πέντε χρόνια για να γίνω Ορθόδοξη. Μου αρέσει να διαβάζω την Αγία Γραφή και έχω όλες τις εκδόσεις της στα κινεζικά.

Έχω επισκεφθεί την Ελλάδα και διαπίστωσα ότι είναι μια πολύ ξεχωριστή χώρα. Ταξιδεύοντας στην πατρίδα σας, πριν φθάσω ακόμα, μέσα στο αεροπλάνο διαπίστωσα πόσο διαφορετικοί είναι οι Έλληνες, πόσο ξένοιαστα μιλούσαν, πώς γελούσαν και πώς χειροκροτούσαν τον πιλότο κατά την προσγείωση, πράγμα απίστευτο για μας τους Ασιάτες που είμαστε συντηρητικοί και δεν εκδηλώνουμε τα συναισθήματά μας. Τώρα πια ξέρω ότι η ελευθερία έχει μέσα της λίγο πάθος και λίγο ένταση φωνής.

Στην Ελλάδα επισκέφθηκα πολλές εκκλησίες, συμμετείχα στη Θεία Λειτουργία και όταν κοινωνούσα τα Άχραντα Μυστήρια έκλαιγα, παρόλο που δεν καταλάβαινα την ελληνική γλώσσα γιατί η Ορθόδοξη πίστη είναι ίδια.

Θα ήθελα να ήμουν Ελληνίδα, να είχα γεννηθεί Ορθόδοξη να μεταλάβαινα τη Θεία Κοινωνία και να φιλούσα τις Άγιες Εικόνες από τα βρεφικά μου χρόνια μέχρι τον θάνατό μου.

Κλαίω για μένα και για τους συμπατριώτες μου, γιατί αντί της Θείας Κοινωνίας τρώμε και πίνουμε τα φαγητά των ειδώλων.

Θα ήθελα να ήμουν Ελληνίδα, για να γεμίζουν τα αυτιά μου από Άγιους Ύμνους. Κλαίω για μένα και για τους συμπατριώτες μου, που τα αυτιά μας είναι γεμάτα με ήχους από τις σούτρες και τα ουρλιαχτά των ειδώλων.

Θα ήθελα να ήμουν Ελληνίδα, για να οσφραίνομαι τη γλυκιά ευωδία του λιβανιού.

Κλαίω για μένα και για τους συμπατριώτες μου, που η όσφρησή μας είναι γεμάτη από καπνούς από τις θυσίες στα είδωλα.

Θα ήθελα να ήμουν Ελληνίδα, ώστε τα χέρια μου να αγγίζουν τις εικόνες, τα Άγια Λείψανα και να αγκαλιάζουν την αγάπη του Χριστού.

Κλαίω για μένα και για τους συμπατριώτες μου, που τα χέρια μας αγγίζουνε είδωλα, ειδωλόθυτα και αγκαλιάζουν το τίποτα.

Θα ήθελα να ήμουν Ελληνίδα, να ανάβω λαμπάδες στον Χριστό και όχι όπως εδώ που καίμε χρήματα για τα φαντάσματα.


Έψαχνα την αλήθεια, χρησιμοποιώντας περισσότερες από 30 διαφορετικές εκδόσεις της Αγίας Γραφής, οι οποίες δυστυχώς όλες τους είναι γεμάτες λάθη (μεταφρασμένες από ετεροδόξους).

Θα ήθελα να ήμουν Ελληνίδα, ώστε να μπορώ να διαβάζω την Καινή Διαθήκη στο πρωτότυπο!

Κλαίω για μένα και για τους συμπατριώτες μου, γιατί έχουμε μάτια κι όμως είμαστε τυφλοί.

Θα ήθελα να ήμουν Ελληνίδα, για να μπορώ να βλέπω παντού τη χάρη του Θεού. Κλαίω για μένα και για τους συμπατριώτες μου, γιατί βλέπουμε παντού ναούς ειδώλων.

Ναι, είμαι Ορθόδοξη, αλλά ως Ταϊβανέζα, τα Ορθόδοξα βιώματά μου είναι φτωχά. Κλαίω για μένα γιατί δεν έχω τη δυνατότητα να δείξω στους συμπατριώτες μου το μεγαλείο της πίστης μας… Οι άνθρωποι εδώ θέλουν να δουν σημεία και θαύματα… Κλαίω για μένα και για τους συμπατριώτες μου, γιατί δεν έχουμε τη χάρη να βλέπουμε και να ακούμε τόσα θαύματα, τόσα άγια λόγια που έχετε δει και ακούσει 2000 χρόνια στην Ελλάδα και που ακόμα βλέπετε… Η Ταϊβάν δεν είναι ορθόδοξη χώρα, οι γιορτές μας δεν μοιάζουν καθόλου με τις δικές σας.

Λυπάμαι που στην Ελλάδα έχετε τόσο όμορφα βουνά, που τα καίτε και δεν τα φροντίζετε, αλλά θαυμάζω που σχεδόν κάθε βουνό έχει κι ένα μοναστήρι. Εμείς έχουμε τόσο όμορφα βουνά, αλλά γεμάτα από ναούς, μοναστήρια και είδωλα βουδιστικά.

Θα ήθελα να ήμουν Ελληνίδα ώστε να μπορώ να πάω να προσευχηθώ σε κάποιο μοναστήρι εύκολα.

Κλαίω για μένα και τους συμπατριώτες μου. Πρώτη φορά πήγα σε Μοναστήρι, στην Ιερά Μονή Τίμιου Πρόδρομου, στο Πήλιο. Ταξίδεψα από την Ταϊβάν στην Ελλάδα 16 ώρες με το αεροπλάνο, μερικές ώρες με το τραίνο ως τη Λάρισα και άλλη μία ώρα, με το αυτοκίνητο της Μονής, που το οδηγούσε μια αδελφή…

Είδα τα παλιά ερείπια της Ιεράς Μονής, είδα τόσα άλλα μέρη στην Ελλάδα εγκαταλελειμμένα και μάτωσε η καρδιά μου. Στην Ταιβάν δεν έχουμε τόσο αρχαία Άγια και όμορφα μέρη, αλλά εσείς δεν τα εκτιμάτε.

Κλαίω που δεν έχουμε εδώ όμορφες εικόνες. Κλαίω γιατί νοιώθω τον Χριστό αδύναμο, γυμνό.

Έλληνες, νομίζετε ότι είστε φτωχοί με την κρίση που διέρχεστε αλλά δεν ξέρετε πόσο πλούσιοι είστε.

Η Ταιβάν είναι χώρα με μεγάλη ανάπτυξη αλλά βρίσκεται στο σκοτάδι του σατανά και η πνευματική μας ζωή είναι κενή.

Στην Ελλάδα είδα πολλούς Έλληνες, ιδίως τις Κυριακές, να γλεντάνε να πίνουν και να μην πηγαίνουν στην εκκλησία. Εδώ όμως στην Ταϊβάν οι συμπολίτες μου αλλά κυρίως οι νέοι, ακόμα και να ήθελαν να έρθουν στην εκκλησία μας είναι σχεδόν αδύνατο, διότι η μόνη Ορθόδοξη εκκλησία που υπάρχει είναι ένα δωμάτιο στον 4ο όροφο μιας πολυκατοικίας στην άκρη της Ταϊπέι και πολλές φορές πολύς κόσμος μένει έξω από την Εκκλησία γιατί ο χώρος είναι μικρός.


Αδελφοί και αδελφές μου στην Ελλάδα, παρόλο που είμαι πνευματικά ανάπηρη, έχω ακόμα τα πόδια μου ζωντανά ώστε να γονατίσω μπροστά σας και να ζητιανέψω.

Θα παρακαλέσω να με θεωρήσετε σαν τον φτωχό Λάζαρο, να μας θρέψετε με τα απομεινάρια του πνευματικού πλούτου που έχετε, να μας ρίξετε μερικά ψίχουλα από τα αποφάγια σας, από τα αφιερώματα που χαρίζετε στις εκκλησίες σας, από τα πολλά εκκλησάκια που έχετε σε κάθε γωνιά της πατρίδος σας.

Το Ορθόδοξο ποίμνιό μας όπως γνωρίζετε είναι μικρό, λιγότερο από εκατό ψυχές. Δεν είμαστε πλούσιοι. Δεν έχουμε τη δύναμη να αγοράσουμε μια καλή αίθουσα μέσα στην πόλη για να καλύψουμε τις λατρευτικές μας ανάγκες, τις κατηχήσεις, τα μαθήματα που παραδίδει ο π. Ιωνάς και να προσελκύσουμε τους νέους κυρίως όσους θέλουν να μας γνωρίσουν από κοντά. Αυτούς που μέχρι τώρα πληροφορούνται για την ύπαρξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ταϊβάν μέσω διαδικτύου.

Δεν σας ζητώ να χτίσουμε Εκκλησία. Θα κόστιζε εκατομμύρια. Βοηθήστε μας μόνο να αγοράσουμε ένα μεγαλύτερο χώρο στο κέντρο της πρωτεύουσας τον οποίο θα μετατρέψουμε σε Εκκλησία για χάρη του έθνους μου, των αδελφών μου, που δεν άκουσαν και δεν γνώρισαν ποτέ τον Χριστό μας. Είμαστε 23.000.000 άνθρωποι! Κι όμως σας έχουμε ανάγκη…

Αδέλφια μου αν χρειαστεί να δουλέψω για σας, για να ξεπληρώσω λιγάκι την αγάπη σας, θα το κάνω με όλη μου την καρδιά και σε όλη μου τη ζωή. Ευχαριστώ και να με συγχωρείτε.

Πελαγία Υu__




Κιλκισίου Βαρθολομαίος – Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος, Όµοιος οµοίω αεί πελάζει


Γράφει ο Μέτοικος

«Την δε κολακείαν υπολάβοι αν τις ομιλίαν αισχρὰν είναι, συμφέρουσαν δὲ τω κολακεύοντι» γράφει ο Θεόφραστος στους «Χαρακτήρες».

Βεβαίως, η γνώμη του διαδόχου του Αριστοτέλη στην Περιπατητική Σχολή δεν ισχύει για την περίπτωση όπου απαριθμούνται όλες οι αρετές που στολίζουν, κατά τον επίσκοπο Πολυανής και Κιλκισίου Βαρθολομαίο, το «ἔμ­ψυ­χον ἄ­γαλ­μα παν­τός ἀ­γα­θοῦ καί πά­σης ἀρε­τῆς»! Βαρθολομαίο Αρχοντώνη.

Ο επίσκοπος Πολυανής Βαρθολομαίος, έχοντας υποστεί από την «8ην Σε­πτεμ­βρί­ου 1991» ένα σοκ, μια αλλοίωση πνεύματος, οφθαλμών και χαρακτήρα απ’ το αντίκρισμα της «ἁγί­ας μορ­φής !!!! [του π.Βαρθολομαίου, που] ἐχα­ρά­χθη­ εἰς τά βά­θη τῆς καρ­δί­ας του» συλλειτούργησε με καμιά εκατοσταριά ρασοφορεμένους και χριστιανούς στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος με το «πρό­τυ­πον ἐκ­κλη­σι­α­στι­κοῦ Ποι­μέ­νος καί Δι­δα­σκά­λου» [τον] Πα­τριά­ρχη τοῦ Γέ­νους, [τον] Ἀρ­χι­ε­πί­σκο­πο Κων­σταν­τι­νου­πό­λε­ως, [τον] Ἀρ­χι­ποί­μην τῆς τοῦ Χρι­στοῦ Ἐκ­κλη­σί­ας,[τον] θυ­η­πό­λο τῆς ἀ­ναι­μά­κτου [και] παμ­φα­οῦς θυ­σί­ας»!!!

Ο επίσκοπος Πολυανής από την ημέρα που γνώρισε στο νησί της Πάτμου τον τότε Μητροπολίτη Χαλκηδόνος Βαρθολομαίο Αρχοντώνη έμεινε και, προφανώς, παραμένει «ἔκ­πλη­κτος ἐκ τῆς ἀ­κτι­νο­βο­λί­ας τῆς προ­σω­πι­κό­τη­τός [Του] ἐκ τῆς ἁ­πλό­τη­τος, τῆς ὑ­ψη­λῆς μορ­φώ­σε­ως, τοῦ ἤ­θους, τῆς κα­λω­σύ­νης, τῆς πρα­ό­τη­τος καί τῆς πα­τρι­κῆς ἀ­γά­πης»!!! του νυν Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου!

Η γλώσσα του κόλακα, που στην αρχαία κωμωδία ονομαζόταν «παράσιτος», όρια δεν θα είχε αν η απαρίθμηση με ενθουσιασμό και μπρίο τόσων χαρισμάτων που στολίζουν τον π.Βαρθολομαίο δεν ήταν πηγαία και ειλικρινής σε βαθμό παιδικότητας από τον επίσκοπο Κιλκισίου.

Πάντως και επειδή, μετά το πάτμιο σοκ, ο Πολυανής Βαρθολομαίος δεν συνήλθε και πιστεύει στα χαρίσματα που στολίζουν την «αγία μορφή» του π.Βαρθολομαίου ερωτάτε’ Για ποια «καλοσύνη» μιλά; Για αυτή που δείχνει ο π.Βαρθολομαίος στους Ουκρανούς Ορθοδόξους Χριστιανούς την περίοδο αυτή των διωγμών τους από το καθεστώς του Ζελένσκι;

Ποια «πατρική αγάπη» έχει στον νου του ο Πολυανής Βαρθολομαίος; Αυτή που ο π.Βαρθολομαίος έδειξε στον κυρό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο ή στον «πολύτιτλο θεολόγο, φιλόλογο, ιεραπόστολο, διδάσκαλο, ερμηνευτή, αγωνιστή, απολογητή, συγγραφέα και, κυρίως, ομολογητή των Ορθοδόξων Δογμάτων Νικόλαο Σωτηρόπουλο;

Σε ποια «πραότητα» κάνει αναφορά ο μικρός Βαρθολομαίος σε αντιδιαστολή βεβαίως-βεβαίως με τον «μεγάλο» Βαρθολομαίο που εκθειάζει; Μην τυχόν στην «πραότητα» που έδειξε ο π.Βαρθολομαίος στους άμαχους και στα παιδιά των Κούρδων στην Αφρίν ευλογώντας τα όπλα του φίλου του Ερντογάν ή, μήπως, στην με «πραότητα» αντιμετώπιση όσων στην Αγιορείτικη Ιερά Μονή του Εσφιγμένου ορθά και άγια, ως ρίψασπι των Ορθοδόξων δογμάτων δεν τον μνημονεύουν;

Καλό το χαλί των δεκάδων μέτρων μην τυχόν και το «άγιο» υπόδημα του π.Βαρθολομαίου μολυνθεί από τη γη του Κιλκισίου, αλλά επίσκοπε δεν σε προβληματίζει το γεγονός ότι με τον «Πατριάρχη του Γένους» συνπροσεύχονται κάθε φορά όλο και λιγότεροι Ορθόδοξοι χριστιανοί στην Ελλάδα; Τι συμβαίνει; Δεν ήσουν ικανός να κινητοποιήσεις το λαό ή το χριστεπώνυμο πλήρωμα δεν αισθάνεται πια καμία πνευματική συγγένεια με τον συνοδοιπόρο του αιρετικού πάπα;

Επιτέλους, επίσκοπε Πολυανής ποιού αγαθού είναι «ἔμ­ψυ­χον ἄ­γαλ­μα [ο π.Βαρθολομαίος και, μάλιστα, στολισμένο μετά] πά­σης ἀρε­τῆς»;

Θεωρεί, ο μικρός Βαρθολομαίος, «αρετή» τη διαίρεση της Ορθοδόξου Εκκλησίας με ακέραια ευθύνη του «μεγάλου» Βαρθολομαίου; Πως τολμά ο επίσκοπος Κιλκισίου και ευχαριστεί τον π.Βαρθολομαίο «διά τήν σπου­δήν καί τήν ἀ­γω­νί­αν [Του] νά δι­α­φυ­λα­χθῇ ἡ Ἐκ­κλη­σί­α τοῦ Χρι­στοῦ ἐν τῷ συν­δέ­σμῳ τῆς εἰ­ρή­νης καί τῆς ἀ­γά­πης, διά τῆς ἑνό­τη­τος τῆς πί­στε­ως καί τῆς κοι­νω­νί­ας τοῦ Ἁ­γί­ου Πνεύ­μα­τος»; Μα ούτε τον εαυτό του ντρέπεται ο Κιλκισίου Βαρθολομαίος; Δεν βλέπει, δεν ακούει, δεν αντιλαμβάνεται ότι η Εκκλησία είναι διαιρεμένη, αφού, ούτε τα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία συμφωνούν με τις αποφάσεις του Κωνσταντινουπόλεως που, τάχα μου, είναι «συνοδικές»;

Μήπως λογιάζει ο μικρός Βαρθολομαίος, ως «αρετή» του π.Βαρθολομαίου τις συμπροσευχές του με τους αιρετικούς παπικούς;

Μήπως για τον επίσκοπο Πολυανής Βαρθολομαίο είναι «αρετή» η προσφορά του κορανίου ως δώρο, αντί του Ιερού Ευαγγελίου;

Θεωρεί «αρετή» ο επίσκοπος Κιλκισίου τον άμετρο εγωισμό του «μεγάλου» Βαρθολομαίου, όπως εκφράστηκε με εκείνο το δαιμονικό «θέλουν δε θέλουν οι Ρώσοι, θα αποδεχτούν τις αποφάσεις του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως» για την Ουκρανία;

Μήπως για τον μικρό Βαρθολομαίο, είναι «αρετή» το να ονομάζει ο «μεγάλος» Βαρθολομαίος πλανεμένους τους Αγίους της Ορθοδόξου Εκκλησίας και «τείχη του αίσχους» τους Ιερούς Κανόνες που πρέπει να γκρεμίσουμε;

Στον κατάλογο των «αρετών» που υποστηρίζει ο επίσκοπος Κιλκισίου ότι έχει ο π.Βαρθολομαίος, που κατατάσσει την γνώμη του πως «Η ίδια η Εκκλησία είναι Πολιτισμός»;

Έπαψε επίσκοπε Πολυανής Βαρθολομαίε η Εκκλησία να είναι «σώμα Κυρίου» και «τύπος και εικόνα του Θεού, επειδή έχει το ίδιο με Αυτόν έργο»;

Η Εκκλησία για εσένα επίσκοπε Πολυανής και Κιλκισίου Βαρθολομαίε, όπως και για το ίνδαλμα σου τον π.Βαρθολομαίο έγινε κάτι σαν το Μέγαρο Μουσικής και, γιαυτό οργανώνονται λαϊκές συναυλίες μέσα στον ιερό Της χώρο, όπου ο άνθρωπος αντί να «εκκλησιάζεται και να γίνεται εκκλησία, να αποκτά την εν-χρίστωσιν και χριστοποίησιν, την εν-τριάδωσιν και τριαδοποίησιν» κατά τον άγιο Ιουστίνο Πόποβιτς, μερακλώνεται εν χορδαίς και οργάνοις ;

29-9-2024




Αντιδράσεις για την επίσκεψη του κ. Βαρθολομαίου στη Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο, Άγιο Δημήτριο και Αργυρούπολη. Διατράνωσαν "Δεν είσαι πατριάρχης είσαι αιρεσιάρχης"

Οικουμενικός μόνον ο Χριστός


Ο άγιος Νικόδημος ερμηνεύοντας τον ΚΗ Κανόνα της Δ Οἰκουμενικῆς Συνόδου στις σημειώσεις αναφέρει σχετικά με τον τίτλο ‟Οικουμενικός” ότι «ου λέγεται ποτέ Οικουμενικός ο Κωνσταντινουπόλεως, αλλ’ ουδέ ο Ρώμης, η άλλος τινάς, ειμή μόνον ο Χριστός, ο της οικουμένης όλης αληθώς Πατριάρχης, ω εδόθη πάσα εξουσία εν ουρανώ και επί γης».

ΑΡΚΕΤΆ ΜΑΣ ΈΧΟΥΝ ΖΑΛΙΣΕΙ ΟΙ ΦΑΝΑΡΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΈΧΟΥΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΕΙ ΠΑΠΑΤΟ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ
Ν.Λ.


Φυλλάδιο για τον πατρ. Βαρθολομαίο που κυκλοφόρησε σήμερα σε Νέα Σμύρνη, Παλαιό Φάληρο, Άγιο Δημήτριο και Αργυρούπολη.



«Ο Φαναριώτης κληρικός Βαρθολομαίος Αρχοντώνης χρησιμοποιεί «δισσόν στάθμιον» και «δόλιο ζυγό» στα χέρια του κρατά» 


«Άνθρωπος σκληρός και πονηρός εν επιτηδεύμασιν και, άνθρωπος κυνικός» ο δίγλωσσος επίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος, με αφορμή την πολεμική σύρραξη στη «γη της επαγγελίας» δήλωσε ότι: «δεν μπορεί να δει τη βία ως μέρος της δημιουργίας του Θεού και ότι δεν εγκρίνει τη χρήση βίας για την επιδίωξη της ειρήνης»!!!

«βδέλυγμα κυρίῳ δισσὸν στάθμιον καὶ ζυγὸς δόλιος οὐ καλὸν ἐνώπιον αὐτοῦ».

Μέτοικος

Ενώ υποκρίνεται τον ειρηνιστή, με τις ενέργειές στην Ουκρανία ο κ. Βαρθολομαίος προκάλεσε σχίσμα και χύνεται ποταμηδόν αδελφικό αίμα, γιατί όρισε τον αχειροτόνητο σχισματικό Επιφάνιο να αλώση την Ορθόδοξη Εκκλησία, στην οποία ηγείται ο κανονικός Αρχιεπισκόπος Ονούφριος, εκτελώντας εντολές των ΗΠΑ δια του Πράκτορος Τζέφρι Πάιατ.






Ὁ Πατριάρχης Βαρθολομαῖος ἠσπάσθη τὸ ἐγκόλπιον τοῦ Πάπα!



Τὴν 4ην Νοεμβρίου 2022 ὁ Πατριάρχης Βαρθολομαῖος συνηντήθη μὲ τὸν Πάπαν εἰς τὸ Μπαχρέϊν, ὅπου ἐτέλεσαν ὁμοῦ μετ’ ἄλλων χριστιανικῶν ὁμολογιῶν συμπροσευχήν. Ὁ Πάπας ἐφίλησε τὸ ἐγκόλπιον τοῦ Πατριάρχου καὶ ὁ Πατριάρχης τοῦ Πάπα.

Δίπλα εἰς τὸν Πατριάρχην ἐκάθητο ὁ Χαλκηδόνος, ὁ ὁποῖος ἠσπάσθη τὴν χεῖρα τοῦ Πάπα καὶ ἤναψε κηρίον εἰς τὸ διαχριστιανικὸν μανουάλι.


Ὁ Πάπας ὡμίλησε διὰ τὴν ἑνότητα! Οδηγούμεθα προς την ένωση με την αίρεση



Πατριάρχης Βαρθολομαίος: «Ευχή και προσπάθεια» για κοινό Πάσχα Ορθόδοξων – Καθολικών






ἈΦΑΝΤΟΣ Ὁ ΛΑΟΣ! Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΪΚΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ, ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΡΗ ΤΗΝ ὈΡΘΟΔΟΞΗ ἙΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟ ΑΡΜΑ ΤΟΥ ΠΑΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ. Η ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΡΟΣΕΥΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ἙΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ & Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΣΤΟ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΣΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ, ΤΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ, ΤΟ ΠΑΡΕΛΑΒΕ;

ΜΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ


Ο λαός τῆς Ἑλλάδος που σέβεται τον θεσμό του Πατριαρχείου ἔβαλε Χ, στον πατριαρχη Βαρθολομαῖο. Αυτό ἔδειξε ἡ απουσία του ἀπό τις τελευταῖες ἐπισκέψεις του στην Ελλάδα.

Στο Σιδηρόκαστρο: Δεν ὑπῆρχε λαός για να τον ὑποδεχθῆ, δεν ὑπάρχει οὔτε μία φωτογραφια, ἀντιθέτως, ἔχει φωτογραφίες ἀπό το μοναστήρι «που πηγε να χαλαρώση», ἀπό τὴν μεγαλη και βαρεια δουλεια που τον ἀνέθεσαν να κάνη εἰς βάρος τῶν ὀρθοδόξων Ἐκκλησιων!
Στο Κιλκίς: Μεγάλος ντόρος για το τίποτα!!! Μια ἀρκουδα που χορεύει, αν εμφανίζονταν στην πλατεία τοῦ Κιλκίς, περισσότερο κόσμο θα μάζευε! Αν δεν ηταν οι συλλογοι με τα λαβαρά τους, οἱ ἐπίσημοι, ὁ στρατος και οἱ ἱερεῖς πόσοι ἦταν; ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Στο θεμέλειο λίθο που ἔβαλε στο δικαστικό μέγαρο του Κιλκις, βλέπουμε μια πολύ μικρή ὁμάδα ἀνθρωπων. Πατηστε εδω για φωτογραφικο υλικο στον θεμέλιο λίθο.
Ἐκεῖ που τα πάει καλά ὁ πατριαρχης, εἶναι ὅταν τον καλοῦν ἐπίσημοι φορεῖς, μπορεῖ και μασόνων, για να τον στηρίξουν, συγκεντρωνουν κόσμο σε κλειστους χωρους και σε σχολεια.
Στη Θεσσαλονίκη: Ὁ δεσποτης Θεσσαλονίκης ἔκανε αγωνα για να γεμίση ὁ ναός, στις 26.9.2024. Κοντεψε να μᾶς παρουσιαση τον πατρ. Βαρθολομαῖο και Μακεδονομάχο! Διαβαστε ἀπόσπασμα ἀπο την ἀνακοινωση που ἔβγαλε:
«…Η παρουσία του Πρώτου της Πίστεως και του Γένους, του Οικουμενικού Πατριάρχου, αποτελεί σημαντικότατο γεγονός για την ζωή της Πόλεως και της Ιεράς Μητροπόλεως και -προς επιβεβαίωση- αρκεί μόνο να σημειώσουμε το γεγονός, ότι ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης μας κ.κ. Βαρθολομαίος είναι εκείνος που προσωπικά διεφύλαξε και διαφυλάσσει το τιμιώτατο όνομα της Μακεδονίας μας…».
Ποιος από τους πιστους θα τον πίστευε, αφου πρῶτος ο Βαρθολομαῖος αναγνώρισε ὡς κανονική την σχισματική εκκλησία των Σκοπίων, που ἀνηκε στο Πατριαρχεῖο τῆς Σερβίας και μέχρι ἐκείνη την ὡρα δεν τους ἀνεγνώριζε; Δεν τους ἔδωσε ἐπισημα το ὁνομα «Μακεδονική ἐκκλησία», γιατί δεν θα τολμουσε να πατηση το πόδι του στη Μακεδονια αν το ἔκανε. Μετα την ἀναγνωριση από τον Βαρθολομαιο αναγκάστηκαν και οι Σέρβοι να τους δεχθουν, για να μην πανε στο Φανάρι.

Ἔκανε και κάτι ἄλλο ὁ Θεσσαλονίκης, για να μαζέψει κόσμο. Ἔδωσε ἐντολή, ὅλοι οἱ ἱερεῖς να εἶναι παρόντες στην εκκλησία και να μη λειτουργήσουν σε κανένα ἄλλο ναό της Μητροπόλεως, ἀλλα να παρευρεθοῦν, μόνο ἐκεῖ που εἶναι ὁ πατριάρχης. Ἔτσι γέμισαν τα καθίσματα του ναοῦ ἀπό ἱερεῖς, ἀπό ἐπισκόπους στα μπροστινά καθίσματα στο ἀριστερό κλητος, ἀπό ἐπισήμους στο δεξιό καὶ καλόγριες το γυναικωνίτη!!!
Παρ᾽ὅλα τα προσεκτικά πλάνα που τραβοῦσε το 4Ε, φαίνεται ὅτι δεν ὑπῆρχε ποίμνιο και ὑπῆρχε, ὅπως εἴδαμε, μόνο ἕνα κανάλι ἐλεγχόμενο;

Δευτερη διαπίστωση: Και κοινό Πάσχα και συλλείτουργο με τον Πάπα να κάνει ὁ Βαρθολομαῖος, το πρωτο καναλι που θα το παρουσιάση για νὰ «προσευχηθοῦν» οἱ χριστιανοί, θα ειναι το 4Ε. Μακάρι να κάνουμε λάθος. 
Νά προσέχουμε λέει ὁ ἀπόστολος Παῦλος στην Β´ Θεσ. (2, 3), νὰ μην ἐξαπατηθοῦμε: «μή τις ὑμᾶς ἐξαπατήσῃ κατὰ μηδένα τρόπον».
Ερμηνεύοντας το χωρίο ὁ Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστινος λέει: «Ζοῦμε σ᾿ ἕνα τεράστιο παγκόσμιο ῥεῦμα πλάνης, ποὺ ἀρχίζει ἀπὸ τὰ μικρότερα καὶ φθάνει ἕως τὰ μεγαλύτερα. Θὰ πέσουν, λέει στὰ δίχτυα τοῦ ἀντιχρίστου ὄχι ὅλοι, ἀλλὰ αὐτοὶ ποὺ δὲν ἔχουν καλὴ διάθεσι. Αὐτοὶ ποὺ τεντώνουν τ᾿ αὐτιά τους πότε ἐδῶ καὶ πότε ἐκεῖ.

Θυμᾶμαι, ἦταν στὴν Ἀθήνα κάποιος σοβαρός, ἀλλὰ ὄχι πνευματικὸς ἄνθρωπος, ποὺ εἶχε μιὰ ὑπόθεσι. Πῆγε σὲ δέκα πνευματικούς. Ὁ πρῶτος τοῦ ἄνοιξε τὸ Εὐαγγέλιο καὶ τοῦ εἶπε· Παιδάκι μου, ἔτσι νὰ κάνῃς. Δὲν τοῦ ἄρεσε. Πῆγε σὲ ἄλλον, κ᾿ ἐκεῖνος τοῦ εἶπε τὰ ἴδια. Πῆγε καὶ σὲ τρίτο, καὶ σὲ τέταρτο, καὶ σὲ πέμπτο, καὶ σὲ ἕκτο, καὶ σὲ ἕβδομο, καὶ σὲ ὄγδοο, καὶ σὲ ἔνατο, καὶ τοῦ εἶπαν τὰ ἴδια. Πῆγε καὶ στὸν δέκατο. Κ᾿ ἐκεῖνος τοῦ λέει· Δὲν εἶνε τίποτε αὐτό… Τότε εὐχαριστήθηκε αὐτὸς καὶ εἶπε· Ἆ, ἐσύ εἶσαι καλὸς πνευματικός, ἐσύ μοῦ εἶπες τὴν ἀλήθεια! Εἴδατε; μὲ τὸν τελευταῖο, τὸ «μασκαρᾶ», συμφώνησε, ποὺ εἶχε τὸ πνεῦμα του, καὶ αὐτόν ἄκουσε. Τοὺς ἄλλους ἐννιά, ποὺ ἐξέφραζαν τὸ πνεῦμα τοῦ Εὐαγγελίου, δὲν τοὺς ἄκουσε. Καὶ τώρα κάτω στὴν Ἀθήνα αὐτοί οἱ πνευματικοὶ ἔχουν πέρασι. Ἔ, σοῦ λέει, δὲν εἶνε τίποτε αὐτά…».
Αὐτὸ λέει και ὁ πατριαρχης Βαρθολομαιος και το επαναλαμβάνουν οι περισσότεροι δεσποτάδες μας. Δεν εἶναι τίποτε οι προσευχές μέ τους αἰρετικούς, δεν εἶναι τίποτα τα χειροφιλήματα και οἱ ἀσπασμοί με τον ἀντίχριστο Πάπα. Δὲν εἶναι τίποτε τά συλλείτουργουν με αχειροτόνητους παπάδες και δεσποτάδες της ψευτοεκκλησίας της Ουκρανίας, ὅταν δίνει ευλογία ὁ πατριάρχης Βαρθολομαῖος!!! Ἄλλους σκοτεινους κυρίους δουλευουν και δικαιολογοῦν τα αδικαιολόγητα, ἀρκεῖ αυτοί νὰ παιρνοῦν καλά. Ἡ Κανονική Ἐκκλησία της Ουκρανίας εἶναι ζωντανή, έτοιμη για μαρτύριο, με σταθερη γραμμη ἐναντίον τοῦ οικουμενισμου και ἔχει πιστό λαό, (μακάρι να εἴχαμε ἐμεῖς τέτοιους ἐπισκόπους), γιἀ αυτό τὴν ἔθεσαν ὑπο διωγμό. Οἱ γκαραγκόζιδες τῆς ψευτοεκκλησίας της Ουκρανίας, που φόρεσαν ράσα, χωρίς να ἔχουν κανονική χειροτονία και δεν τους ἀναγνώριζε κανένα πατριαρχεῖο, τωρα ὁ Βαρθολομαῖος τους ἔκανε «κανονική ἐκκλησία» και ὁ Ζελένσκι θέλει να τους κάνει πατριαρχειο!!! Λες και ἡ Ἐκκλησία εἶναι καμμια ἐπιχείρηση που κάνουν κουμάντο οἱ ἄθεοι και οἱ πολιτικοί. Τωρα μας λέει, δεν εἶναι τίποτε το κοινό Πάσχα με τους αιρετικους, δεν εἶναι τίποτε τὸ κοινο ποτηριο με τους φραγκοπαππάδες, ἐμεῖς ἀγάπη να ἔχουμε.

Μιλαει για ἀγάπη ποιός; Αὐτὸς που ἀνάβει φωτιες στις Ὀρθόδοξες Ἐκκλησίες και καλει στρατο με ὅπλα και βαρειά ὁχήματα στο Ἅγιο Ὄρος, για να διωξουν με βίαιο τροπο τους μοναχούς, που διαμαρτύρονται, για τις προδοσίες που κάνει, εις βάρος της Ὀρθοδοξίας & δεν τον μνημονεύουν! Σέρνει την Ὀρθόδοξη Ἑλληνική Εκκλησία στο αρμα του παπισμοῦ, για να μᾶς αλλάξει την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ μας και θέλει να τον σεβόμεθα και να τον ὑπακουμε!!!!!!!!

Ἄραγε, τωρα, πῆρε το μήνυμά του ἀπό το λαό; Ὁ Ἑλληνικος λαός δεν τρωει κουτόχορτο ὅπως νομίζει, τον θεωρει αιρετικό και ἀπομακρύνεται, κατα τον λόγου του Κυρίου: Τον καλό ποιμένα «τα πρόβατα αυτῷ ἀκολουθει, ὅτι οιδασι την φωνήν αὐτοῦ, ἀλλοτρίω δε οὐ μὴ ἀκολουθήσουσιν, ἀλλα φεύξονται ἀπ᾽αὐτοῦ, ὅτι οὐκ οἴδασι τῶν ἀλλοτρίων τὴν φωνήν» (Ιωαν. 10, 5). Στο Κολυμπάρι φάνηκε ἀλλότριος. Ονόμασε ὅλες τις αιρέσεις ἐκκλησίες του Χριστου και ὄχι μόνο! Και τώρα προσπαθεῖ να μᾶς κάνει φράγκους, με το κοινό Πάσχα που ανακοίνωσε και το κοινό ποτηριο, που ακολουθει.

Τυχαία ἡ ἀλλαγη της ὥρας το βραδυ της Αναστάσεως ἐπι κορονοϊου;
Ἐπί κορονοϊου, ἔκαναν πρόβα οἱ μασόνοι που μας κυβερνοῦν, για να δοῦν, πως αντιδρᾶ ὁ Ἑλληνικός λαός, μεταφέροντας κάποιες ωρες νωριτερα την ακολουθία της Ἀναστάσεως. Οἱ περισσότεροι δεσποτάδες δεν εἶχαν πρόβλημα, ὑπάκουσαν τους ἀθεους και τους μασόνους ἄρχοντες, γιατί «αναρριχήθηκαν στο δεσποτικό ἀξίωμα κάνοντας τοῦμπες στις μασονικές στοες» (Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστινος). Σε αυτους στηρίζεται ὁ Βαρθολομαῖος, για να παραβῆ τις ἀποφάσεις Οικουμενικῶν Συνόδων και να κάνη κοινό Πάσχα με τους αιρετικους, το 2025. Ὁ λαός δεν τον ἀναγνωρίζει και ἀπό πατριάρχη τὸν λέει αιρεσιάρχη.

Κατηγόρησε τους Ρώσους για αχαριστία, τώρα θα κατηγορήση και τον Ἑλληνικό λαό, που του γυρίζει την πλάτη.Άλλαξαν τον ὀρθόδοξο Ἀποστολικό τρόπο τῆς ἐκλογῆς ἐπισκόπων, που χρόνια ἀγωνιζόταν να τον ἐπαναφερει ὁ Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστῖνος και ἔβλεπε τά κακά που ἔρχονται ἀπό τέτοιους δεσποτάδες, τωρα μπαινουν με την σέσουλα τέτοιοι στην Εκκλησία. Αυτό το εἶδος των ρασοφόρων, «τα πάνε μέλι γάλα με την ἐξουσία και εἶναι βολεμένοι με το ἄθεο κράτος. Και κόκκινα ράσα αν τους πουν να φορέσουν, θα τα φορέσουν»(π. Αυγουστῖνος). Το εἶπε και ὁ ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αιτωλος ὅτι αυτοί οι ρασοφοροι θα εἶναι χειρότεροι ὅλων των ἀνθρωπων

Κάτι φοβερο: Συλλειτουργοῦν με τους αχειροτόνητους ουνῖτες της Οὐκρανίας οι δεσποτάδες μας, που τα πᾶνε μέλι γαλα με τον Ζελέσκι της Ουκρανίας, ἐπειδή τους το λέει ὁ πατριαρχης και δεν φοβοῦνται τον Θεό!!! Ἡ Κανονική Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία κηρύχθηκε ὑπο διωγμο,από τους ναζιστας της ουκρανίας, με τις ευλογίες του Βαρθολομαίου!!! Ποιά δυσκολία θα ἔχουν αυτοί οι αθεόφοβοι για το κοινό Πάσχα και το κοινο συλλειτουργο με τον Πάπα; Καμμία! αφου ἔχουν προπονηθεῖ με τους αχειροτόνητους της Ουκρανίας. Φανταστειτε ἕναν λαϊκο να φορέσει ράσα και να κάνει τον παππά ἤ τον δεσπότη! και οι δεσποτάδες μας να συλλειτουργοῦν μαζί τους! Θέλουν ξύρισμα αὐτοί.

Περισσοτερα για την επισκεψη του Πατριαρχου Βαρθολομαῖο στην ἐπόμενη ανάρτηση




ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡ. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ & ΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ. [ΒΙΝΤΕΟ] – ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Αναζητωντας φωτογραφικό ὑλικό, ἀπό την Θεια λειτουργία της Θεσσαλονίκης, με τον πατριάρχη, στις 26.9.2024, που τόσο διαφημίστηκε, διαβασαμε τα εξῆς:


«…Την τελευταία ημέρα της παραμονής του στην πόλη της Θεσσαλονίκης, Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024 σε κλίμα θερμόκαι οικογενειακό με πλήθος Θεσσαλονικέων να κατακλύζει τον Ναό και τον προαύλιο χώρο του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία (ΒΛΕΠΕ ΒΙΝΤΕΟ) που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του συμπολιούχου Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά λειτουργούντος κατά την Πατριαρχική τάξη του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης κ. Ιακώβου και διακονούντος του τριτεύοντος Πατριαρχικού διακόνου κ. Βαρνάβα».

Ὑπογρἀμμιζουμε το «κλίμα το θερμό»; Μόνο για κοσμικές συγκεντρώσεις γράφετε. Ἴσως ἔτσι θεωρουν και την Θεια Λειτουργία οι οικουμενιστές! Τέτοιες ειναι οι λειτουργιες των παπικων. Εκει μας σερνει ο Βαρθολομαῖος. Στην θεια Λειτουργία μόνο Θερμες προσευχες πρέπει να ἐκπέμπονται, αλλα αυτές μόνο ο Θεός τὶς βλέπει.

Αν ἐννοεῖ ὅτι τὸ κηρυγμα δημιουργησε κλιμα θερμό, κάνουν μεγαλο λάθος. Το κέντρο βάρος του διαβαστοῦ κηρύγματός τους πέφτει πάντα, στο θυμιάτισμα! Επαινει ὁ δεσπότης τὸν πατριάρχη Βαρθολομαῖο και ὁ πατριάρχης ἀνταποδίδη τους επαινους!!! Αν αυτό εἶναι θερμό κήρυγμα, και νομίζουν ὅτι το δίνει σημασία ὁ λαός, κάνουν λάθος.

Τό οικογενιακό & το «πλήθος Θεσσαλονικέων να κατακλύζει τον Ναό και τον προαύλιο χώρο του»;
Το οικογενιακο δειχνει λιγοστο κόσμο και εἶναι ἀλήθεια, γι᾽αυτό το 4Ε μόνο τους δεσποτάδες και τον πατριαρχη Βαρθολομαιο και τους υπασπιστάστου ἔδειχνε. Για μια Θεσσαλονικη του 1.000.100, τι ἦταν τα 200 και 300 ατομα που προσήρθαν στο ναο; Αφου τα περισσότερα καθισματα καλύφθηκαν ἀπό ἱερεῖς, ἐπισκόπους ἐπισημους και μοναχές, στο γυναικωνίτη;

Ὅσο για το «πλήθος Θεσσαλονικέων να κατακλύζει τον Ναό και τον προαύλιο χώρο του», δεν μας παρουσίασαν τέτοιο φωτογραφικό υλικό. Αν ὑπηρχε κόσμος θα ἔτρεχαν και ἄλλα κανάλια. Αντιθέτως, μόνο ἕνα βίντεο εἴδαμε, ἐξω ἀπό το προαυλιο του ναου με διαμαρτυρόμενους κατά του Πατριάρχου Βαρθολομαίου, για την στάση του στο Ουκρανικό και τον κοινό εορτασμό του Πάσχα με τους αιρετικούς το οποίο έχει ανακοινώσει.

Μερικά δημοσιεύματα (Πατηστε τους ὑπογραμισμένους τίτλους)



Στις 26 Σεπτεμβρίου 2024 μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας αγανακτισμένοι πιστοί μαζεύτηκαν έξω από το προαύλιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στην Θεσσαλονίκη για να διαμαρτυρηθούν.

Με συνθήματα:

-Ουαί Γραμματείς και Φαρισαίοι Υποκριτές.
– Κ. Πατριάρχη είστε αιρετικός και διώκτης της κανονικής εκκλησίας της Ουκρανίας.
– Ποτέ στο συλλείτουργο με τους αιρετικούς.
– Όχι στον κοινό εορτασμό του Πάσχα με τους αιρετικούς.

Η Ελληνική Αστυνομία με εντολή απομάκρυνε τους διαμαρτυρόμενους και τους πέρασε στο απέναντι πεζοδρόμιο.