.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

Απίστευτο! Kι όμως εκεί μας οδηγούν οι Οικουμενιστές, γιατί οι Ορθόδοξοι δεν αντιδρούν

Μὲ αὐτοὺς θέλουν οἱ Οἰκουμενιστές, ὅπως ὁ π. Κων/νος Μίρον, ὁ ὁποῖος ξεπέρασε στὴν διαστροφὴ τῆς Πίστεως τὸν Ἄρειο, νὰ συμπορευθοῦμε, γιατὶ διαφορετικὰ δὲν θὰ εἴμαστε, ὅπως λένε, ὡς ὀρθόδοξοι πλήρεις. Ἀλλὰ ποιός θὰ ἐνημερώσει καὶ θὰ προφυλάξει τὸ ποίμνιο; Οἱ ὀρθόδοξοι βρίσκονται μετὰ τὴν φενάκη τῆς Οἰκονομίας και τῶν κόκκινων γραμμῶν, μετὰ τὸν οἶστρο τῶν ἐμβολίων, τώρα στὸν οἶστρο τῶν ἐκλογῶν!!! 
Ἀδαμάντιος Τσακίρογλου
"Alexa, ξεκίνησε την Θεία Λειτουργία"


"Avatar αντί πάστορα: Για πρώτη φορά στη Γερμανία, τελέστηκε λειτουργία αποκλειστικά από την Tεχνητή Νοημοσύνη στο Συνέδριο της Προτεσταντικής Εκκλησίας στη Νυρεμβέργη. Ως πάστορας λειτούργησε η Τεχνητή Νοημοσύνη.

Χωρίς εκκλησιαστικό όργανο, χωρίς χορωδία. Προβολείς αντί για κεριά, οθόνη βίντεο αντί για σταυρό - και κανείς στο ιερό: Στο Fürth κοντά στη Νυρεμβέργη, το Συνέδριο της Προτεσταντικής Εκκλησίας γιορτάζει την πρώτη προτεσταντική λειτουργία στην Γερμανία, η διαδικασία και τα κείμενα της οποίας βασίζονται πλήρως στην τεχνητή νοημοσύνη (Τ.Ν.) .
Περισσότεροι από 400 επισκέπτες παρακολούθησαν την πρεμιέρα στην κατάμεστη ευαγγελική εκκλησία του Αγίου Παύλου. Δεν θα ακούσετε μόνο προσευχές και ένα κήρυγμα που δημιουργήθηκε από το ChatGPT. Η μουσική είναι επίσης μια σύνθεση Τ.Χ. Αβατάρ που έχουν σχεδιαστεί με πρότυπο ανθρώπους εμφανίζονται στην οθόνη του βίντεο μπροστά από ένα πράσινο φόντο. 
Μία γυναικεία φωνή καλωσορίζει τους πιστούς:
«Στο όνομα του Πατέρα, του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, Αμήν», μια γυναικεία φωνή που δημιουργήθηκε από μηχανή εισάγει την περίπου 40λεπτη λειτουργία με το σύνθημα «Αλέξα (έτσι ονομάζεται το σύστημα Τ.Ν.), ξεκίνα τη λειτουργία». Και αμέσως μετά ακολουθεί: «Είθε ο χρόνος μας μαζί να είναι καρποφόρος, διεγερτικός και κυρίως με νόημα».
Το ελπίζει και ο Βιεννέζος θεολόγος Jonas Simmerlein. Ξεκίνησε το έργο και κάνει έρευνα για το θέμα της λατρείας και της τεχνητής νοημοσύνης. Για να το κάνει αυτό, έβαλε το πρόγραμμα Τ.Ν. · ChatGPT να διαβάσει και να συνδυάσει υπάρχοντα δεδομένα από όλο τον κόσμο. Από πού ακριβώς προέρχεται το περιεχόμενο δεν είναι σαφές. Σε μια συζήτηση που ακολούθησε, ο Simmerlein κατονόμασε μια "επιλογή από παντού" ως πηγή με ένα κλείσιμο του ματιού.

Μετάφραση από: https://www.zdf.de/nachrichten/panorama/gottesdienst-ki-kirchentag-100.html