.

.

Δός μας,

Τίμιε Πρόδρομε, φωνή συ που υπήρξες η φωνή του Λόγου. Δος μας την αυγή εσύ που είσαι το λυχνάρι του θεϊκού φωτός. Βάλε σήμερα τα λόγια μας σε σωστό δρόμο, εσύ που υπήρξες ο Πρόδρομος του Θεού Λόγου. Δεν θέλουμε να σε εγκωμιάσουμε με τα δικά μας λόγια, επειδή τα λόγια μας δεν έχουν μεγαλοπρέπεια και τιμή. Όσοι θα θελήσουν να σε στεφανώσουν με τα εγκώμιά τους, ασφαλώς θα πετύχουν κάτι πολύ πιό μικρό από την αξία σου. Λοιπόν να σιγήσω και να μη προσπαθήσω να διακηρύξω την ευγνωμοσύνη μου και τον θαυμασμό μου, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη πετύχω ένα εγκώμιο, άξιο του προσώπου σου;

Εκείνος όμως που θα σιωπήσει, πηγαίνει με τη μερίδα των αχαρίστων, γιατί δεν προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να εγκωμιάσει τον ευεργέτη του. Γι’ αυτό, όλο και πιό πολύ σου ζητάμε να συμμαχήσεις μαζί μας και σε παρακαλούμε να ελευθερώσεις τη γλώσσα μας από την αδυναμία, που την κρατάει δεμένη, όπως και τότε κατάργησες, με τη σύλληψη και γέννησή σου, τη σιωπή του πατέρα σου του Ζαχαρία.

Άγιος Σωφρόνιος Ιεροσολύμων

ΜΠΟΧΑ & ΔΥΣΩΔΙΑ, από άνωθεν έως κάτω...


Σείεται το σύμπαν μέ τήν μετατροπή των ναών της Παιδείας μας σέ ΔΙΑΦΘΟΡΕΙΑ και οι «ποιμένες», δίκην γυρολόγων τρέχουν στα διάφορα δεσποτικά 'φεστιβάλς' – συλλείτουργα και πανηγύρια….

Το αμαρτωλό βρωμο- Υπουργείο Παιδείας (η λέξη είναι πολύ ήπια) δεν ορρωδεί προ ουδενός.

Με τήν συνδρομή κάποιων παναθλίων «εκπαιδευτικών»- ολετήρων της Εθνικής μας Παιδείας 

...και την ένοχη ανοχή και σε κάποιες περιπτώσεις την ολόθυμη συμπαράσταση κάποιων «γονέων» που εγκληματούν απέναντι στα παιδιά τους, διαφθείρουν και εκμαυλίζουν τους τρυφερούς βλαστούς του Έθνους και της κοινωνίας έχοντας ως συμμάχους κάποιους ελεεινούς πολιτικάντηδες και τη χαβούζα των ΜΜΕ.

Την ίδια στιγμή, η λεγόμενη «ακαδημαϊκή κοινότητα», ο νομικός κόσμος και προπάντων η διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος, σιωπούν σκανδαλωδώς διαπράττοντας ένα ιδιαζόντως ειδεχθές πνευματικό έγκλημα.

Ειδικά η υπό του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου προεδρευόμενη Σύνοδος της Ιεραρχίας ασχολούμενη με ήσσονος, ως επί το πλείστον, ζητήματα καθώς και με την ανάδειξη ημετέρων στις κενές μητροπολιτικές έδρες (όπως απέδειξε πανηγυρικά η πρόσφατη συνεδρίασή της) και όχι με τα ζέοντα και φλέγοντα και τσουρουφλίζοντα, έχει υπερβεί κάθε όριο ενόχου ανοχής της όλης καταστάσεως.

Σείεται το σύμπαν με τη μετατροπή των ναών της Παιδείας μας σε διαφθορεία και εκμαυλιστήρια συνειδήσεων και χαρακτήρων και οι «ποιμένες», δίκην γυρολόγων τρέχουν σε ενθρονίσεις νεοεκλεγέντων (σε μια από αυτές παρέστησαν περί τους 25!!!!) και στα διάφορα δεσποτικά φεστιβάλ – συλλείτουργα και πανηγύρια….

Και έχεις το μητροπολίτη Σιδηροκάστρου Μακάριο να εξανίσταται, όπως πιστοποιεί επιστολή που απέστειλε στο νεοταξίτη πρωθυπουργό μας, για τη συμπεριφορά του Άγγλου πρωθυπουργού απέναντι του Έλληνα ομολόγου του εξ αφορμής των μαρμάρων του Παρθενώνα….

Εξανιστάμεθα, όμως, τουλάχιστον στον ίδιο βαθμό για την πνευματική και ψυχική καταστροφή που υφίστανται οι έμψυχοι ναοί, δηλαδή οι ψυχές των παιδιών μας, από την εισβολή της διδασκαλίας της ανωμαλίας και της διαστροφής στα σχολεία μας;

Αποκόψαμε από την εκκλησιαστική κοινωνία τους υπευθύνους του αποτρόπαιου αυτού πνευματικού εγκλήματος, ή συναγελαζόμαστε με τους κατά καιρούς υπουργούς Παιδείας;

Αδελφοί, έχουμε, δυστυχώς, τήν χειρότερη εκκλησιαστική διοίκηση από καταβολής Ελληνικού κράτους.

Τήν πιό α ν ά ξ ι α,  ά φ ω ν η καί ά π ρ α γ η.

Η αλήθεια είναι πικρή αλλά πρέπει να λέγεται.

Λυκούργος Νάνης, ιατρός